⬅ חזרה לאינדקס

מחזור הלוואה שנלקחה מקרן השתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 19/06/2021 19:31
הי,

פותח כדי לדעת אם מישהו ניסה ואם עושים עם זה בעיות כלשהן, לפני שאני פונה לחברה.

לקחתי הלוואה מאלטשולר בגובה 78% מקרן ההשתלמות לפני כחודשיים בריבית פריים כדי להתמנף ולהשקיע בשוק ההון קצת מעל 100% במניות.

התנאים להלוואה היו 3 שנים ואפשר להחזיר אותה בכל שלב בלי קנס כלשהו.

בדקתי עכשיו שוב באתר שלהם ומסתבר שהם הורידו את הריבית לפריים מינוס חצי.

מחזור הלוואה יחסוך לי כמה מאות רבות של שקלים בשנה בלי מאמץ.

ה"חשש" שלי זה שהם בירוקרטים ואם יאפשרו לי לעשות זה זה יהיה כרוך בהחזרת ההלוואה הקיימת ולקיחת הלוואה חדשה (מה שאומר למכור מניות כדי להחזיר כסף - עמלת מכירה + קנייה + מס רווחי הון, מה שמקטין את החיסכון).

למישהו יצא לעשות משהו כזה? הם או חברות אחרות מערימים קשיים (כמו להתכחש לתנאים האלו או לחייב להחזיר הלוואה) או שמסכימים?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2021 12:23
מניסיון עם חברה אחרת, בתהליך מיחזור שאתה מתאר אין צורך להחזיר ואז לקבל בחזרה את כל ההלוואה החדשה. מקבלים רק את התוספת וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2021 21:19
בדקתי איתם..

צריך להחזיר להם את ההלוואה ואז לקחת שוב. ניסתי להסביר להם שזה מטומטם וסתם יוצר בירוקרטיה לי ולהם, אבל אין עם מי לדבר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2021 08:17
זה לא מטומטם. זה ניהול סיכונים. זה מוכיח להם שאתה עדיין נזיל ועומד בהתחייבות שלך להחזיר את ההלוואה בתום התקופה שהסכמתם.

האם אפשר היה לוותר על זה? בוודאי. האם זה חסר ערך לחלוטין עבור המלווה? לא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2021 09:34
זה לא ניהול סיכונים, יש לזה ערך אחר עבור המלווה שהוא חיסכון בעלויות שלא קשור לניהול לסיכונים.

זה נראה לי דרך להקשות על המלווים כדי לחסוך עלויות במקרים כאלו, מבלי לסרב למחזור ההלוואה.

אם לקחתי הלוואה ל-3 שנים אני לא צריך להיות נזיל בכל כרגע במהלך התקופה הזאת, והם לא מצפים לזה.

הציפייה בגדול היא שמחיסכון שוטף למשל יהיה לי איך להחזיר את הכסף בעתיד. בנוסף, הדרך שלהם לניהול סיכונים צריכה להיות הסכום שקיים בקרן ההשתלמות - שעל בסיסו הרי לקחתי הלוואה זולה (זאת הסיבה שהלוואה זולה מלכתחילה).

כפי שכתבתי בהודעה הראשונה, לקחתי הלוואה ל-3 שנים ועברו חודשיים מאז שלקחתי אותה.

לכן, הוכחה שאני נזיל עכשיו לא מצמצת להם סיכונים לעוד 3 שנים מהיום (או שנתיים ו-10 חודשים אם לא היו מסכימים).

הייתי מצפה מהם לנהוג בצורה יותר שירותית שגם תצמצם להם בירוקרטיה פנימית במקרה הזה
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2021 09:41
לפני כמה חודשים חתמת איתם על עסקה לפי התנאים שהם הציעו בזמנו כי חשבת שהיא עסקה טובה עבורך. בינתיים הם שיפרו את ההצעה שלהם. אין להם סיבה לעשות לך את החיים קלים בלעבור להצעה החדשה כי הם מפסידים בה כסף לעומת העסקה שכבר חתמת מולם (אם ניקח את הדוגמה שלך לקצה, כל פעם שיורידו ריבית כל מי שכבר הלווה יבקש להקטין את הריבית וכל פעם שיעלו ריבית כמובן שכולם יישארו עם הריבית הנמוכה. זה כמובן לא כלכלי עבורם).

גם במוצרים אחרים שהמחיר ירד אחרי שקנית אתה לא יכול לבוא למוכר ולבקש לתקן את העסקה בדיעבד להיות לפי התנאים החדשים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2021 11:09
במוצרים אחרים כמו מחזור משכנתא?

בסדר אם הם עושים לי את החיים קלים אני מרוצה ורוצה להעמיק את הקשר איתם - אני יכול להעביר את קרן ההשתלמות שלי בקלות מחר למקום אחר, אני יכול לפתוח שם קופת גמל להשקעה, אני יכול לנהל או לא לנהל את קרן הפנסיה שלי שם.. אם אני מרוצה מההתנהלות של הגוף אני נוטה להמשיך לעבוד איתו והוא מרוויח. אם הגוף מסתכל אותי אני יכול לבחור לעבור לגוף אחר עם תודעת שירות גבוהה יותר.

ברור שהם מפסידים כסף, או מרוויחים פחות, ואני לא מצפה שהם יפנו אלי. אבל אם אני פניתי אליהם, וזה כנראה אחוז זניח של לקוחות שפונים אליהם, הייתי מצפה שבמקרה הזה ייתנו שירות מעל ומעבר, כי חצי אחוז שנתי על סכום כזה זה זניח עבורם, אבל היתרונות מבחינתם שאני אהיה לקוח מרוצה שמנהל שם לאורך שנים מאות אלפי שקלים ויותר לאורך שנים רבות הם גבוהים יותר.

מבחינתי בכל מקרה אין מה לדון בנושא הזה עוד.. שאלתי שאלה בתחילת הדיון, קיבלתי עליה תשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2021 11:15
כמובן זכותך לעבור בין קרנות כאוות נפשך.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2021 12:25
נשמע שזה יותר עניין תפעולי ופחות עניין של ניהול סיכונים או דברים אחרים ברומו של עולם.

אם נפלת על חברה שאצלה זה מתבצע ככה תפעולית, אז ככה זה וזהו והם לא ישנו את זה בגלל לקוח אחד שמבקש שזה יתבצע אחרת.

לנסות תמיד אפשר כמובן.