⬅ חזרה לאינדקס

בחינת כדאיות של דירה. הקאצ' - יש לי שבוע!

🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2021 08:39
היי,

מסיבות מורכבות שאין לי שליטה עליהן ולא אפרט עליהן כאן (אל דאגה, הכל חוקי לחלוטין ;) ) אני צריך להתחיל תהליכים של רכישת דירה בהקדם האפשרי, בערך שבוע מהיום.

צצה האופציה של קניית הדירה שאותה אני שוכר כרגע, ובגלל שאני בכל מקרה אקנה דירה שאני לא סגור עליה ב-100%, זו נראית לי אופציה טובה (במיוחד כי בעלת הדירה מוכנה להתגמש כי אין לה כוח לתיווך).

מה הייתם עושים בשבוע הקרוב כי להבטיח שאתם לכל הפחות לא עושים טעות נוראית?

מדובר בדירה ישנה, במצב סביר ביחס לרמת גן אבל ברוצה לא משופצת ולא מתוחזקת במיוחד.

מה אני מתכנן לעשות ואשמח לשמוע מה דעתכם גם לגביו:

1. דיברתי עם שמאי, שוקל לעשות שמאות מקדימה אבל לא בטוח אם שווה את הכסף. בעד, נגד?

2. דיברתי עם אבא שלי שמתעסק באחזקה ושיפוצים כדי שיבוא לעשות סוג של "בדק בית". האם זה מספיק, או שכדאי להביא בעל מקצוע קצת יותר רציני?

3. התחלתי באיסוף נתונים על עסקאות באזור מהשנים האחרונות. כרגע אני מתכנן לעשות אנליזה פשוטה בעזרת חברים וחברות שעוסקים בדאטה.

מה עוד כדאי לעשות?
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2021 08:43
בנוסף לכל מה שרשמת, לוודא שיש לך מימון לעסקה ולהוציא אישור עקרוני למשכנתא
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2021 08:58
אתה עושה עסקה במיליונים? אל תחסוך על אנשי מקצוע, אני ממליץ לך לצאת מהלך המחשבה הזה בהקדם.

אתה כבר גר שם, כנראה שאתה מכיר את מצבה התחזוקתי יותר טוב מכולם. הכי חשוב זה:

חשמל: יש הארקה? תקינה? תלת פאזי? אם חד פאזי כמה אמפר?

צנרת: הוחלפה? ברזל או פלסטיק? יש חנוכיה?

חלונות: עץ? אלומיניום? מה מצבם? חדירת מים?

איטום: לבדוק טוב טוב את כל הבית שאין לחות או רטיבות, כולל מאחורי ארונות וכו'

נחמד אבל לא מספיק, אא"כ אתה מכיר ספציפית את הדירות שנמכרו. תתחיל לראות דירות בשכונה, אתה מהר מאד תבין מה המחירים.

שמאי מקומי גם יתן לך אומדן די מדויק של השווי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2021 09:35
חייבים לבדוק בעירייה שהדירה בפועל תואמת את מה שנמצא ברישומים.
🕒 פורסם בתאריך: 20/06/2021 11:31
אם תראה מעל 10 דירות במבנה דומה באיזור עם המחירים שלהם, תקבל וודאות על המחיר של העסקה שלך.