⬅ חזרה לאינדקס

חניה עבור כסף לבנייה

🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2021 10:37
מתישהו בשנה וחצי עד שנתיים וחצי הקרובות אני מתכנן להתחיל בניה של בית בעלות של כמליון שקלים.

לוח הזמנים מעורפל מכיוון שהוא תלוי בהסכמה בין יורשים והליכי תכנון ואישור שעדיין לא התחליו.

יש לי כ200K שצבועים לצורך הון ראשוני (חלקי) עבור המשכנתא ואני מתלבט מה המקום האופטימלי להחנות אותם.

הכסף צריך להיות בסיכון מינימאלי.

אופציה א'

פקדון ארץ של בנק ירושלים:פיקדון לשנתיים בריבית קבועה של 1% שניתן למשיכה בהתראה של 35 ימים מראש.

במקרה של משיכה טרם סיום תקופת הפיקדון (שנתיים) (חלקית או מלאה) מתקבל שיעור מן הריבית הצבורה בשנה הראשונה 50% מהריבית הצבורה. בשנה השנייה 80% מהריבית הצבורה.

בפדיון בתום השנתיים מתקבלת מלוא הריבית על הסכום שנותר בפיקדון.

(אני פועל על פי ההנחה שאקבל ריבית של 0.8% במידה ואשבור את הפקדון אחרי שנה וחצי או 1% אחרי שנתיים)

אופציה ב'

פקדון קרמבולה של מזרחי: פקדון לשלוש שנים, בתום התקופה את המסלול הרווחי מבין 2 מסלולים: ריבית קבועה של 0.5% או מסלול צמוד למדד המחירים לצרכן ללא תוספת ריבית.

הפיקדון מאפשר תחנת יציאה מתום חודש בכל יום עסקים.

במשיכת כספים לפני מועד הפירעון, תבוצע הצמדה למדד המחירים לצרכן בלבד - ללא תוספת ריבית וללא הבטחת קרן ההפקדה הנומינאלית.

(אני פועל על פי ההנחה שאני לא אגיע לסוף תקופת הפקדון כאן ואקבל את ההצמדה לטוב ולרע)

אופציה ג'

רכישה של אג"ח ישראל צמוד/לא צמוד.

כרגע אני נוטה לחלק את הסכום חצי חצי בין אופציות א' וב' בכדי לקבל הגנה (על חלק מהסכום) מאינפלציה וגם ריבית (על החלק השני מהסכום).

בנוגע לרכישת אג"ח מהמעט שבררתי אני לא אקבל תשואה טובה בהרבה על אג"ח מדינת ישראל +קיים overhead של פתיחת חשבון השקעות שקצת מרתיע אותי.

האם קיימות אופציות אחרות שפספסתי/ שיקולים שלא לקחתי בחשבון?
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2021 10:43
באופציה א' בסבירות גבוהה יהיה הפסד ריאלי (ציפיות האינפלציה גבוהות מ- 2%, לדעתי תהיה עוד יותר גדולה)

ובנוסף שם את הכסף בבנק קטן (סיכון מוגבר).
🕒 פורסם בתאריך: 24/06/2021 23:02
במצב הכי אופטימלי אתה תרוויח 4 אלף שקל לפני מסים כלומר סביב ה3400 שקל אחרי מיסים לתקופה של שנתיים (לא כולל עמלות בנק אם יש)

מבלי לזלזל בסכום הזה, לדעתי הוא לא משמעותי גם מבחינת הסיכון (אינפלציה דוהרת של 5 ואולי אפילו 10 אחוז, או עליה משמעותית בממד תשומות הבניה

אתה מגדר פה את הסיכון לעלית מדד, כלומר גם אם המדד עלה מאוד חד אתה מכוסה, אם הוא ירד (פחות סביר) אז אתה יכול להמתין תקופה של כמה חודשים שיעלה חזרה

לא יכול לנבות מה יהיה יותר רווחי, אבל בסכומים כאלה ובלוחות זמנים קרובים כאלה וכספים שמיועדים לבניה

אתה בעיקר רוצה לשמור על ערך הכסף ולא להרוויח עליו
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 08:53
מקווה שאני לא חוטף את השרשור (אם כן, אפתח שרשור חדש)

אני מחפש אלטרנטיבות לחנייה של כסף עבור קניית דירה חדשה / לשלם מקדמה גדולה כדי למזער את הסיכון של עלייה במדד תשומות הבנייה.

חשבתי על שילוב של קרמבולה ושל תשלום מקדמה גדולה.

מה אתם אומרים?

.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 11:10
הקדמת רכישת הדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 11:12
הקבלן מדבר על פעימות, מה אתה מציע? לשלם את הכל במכה? הסיכון במקרה הזה גדול יותר השאלה אם אפשר לקבל משהו מקבלן כפיצוי על הסיכון.

בדקתי את מדד תשומות הבניה וכבר היתה עלייה של 2.4% ב2021.

אכן נראה שעדיף להקדים את התשלום.

איך ניתן למזער את הסיכון בהקדמת התשלום על הדירה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 11:36
לו הייתי בנעלייך כיום, הייתי בוחר באופציה ב' על פני אופציה א'.

אופציה ב' של פותח השרשור או אולי (בסיכון גבוה יותר) ני"ע שעוקב אחרי מדד "נדלן ת"א מניב ישראל".

+1

אם הוא מוכן בחוזה שתוכל להקדים תשלומים, חיסכון מדד תשומות הבנייה הוא פיצוי הולם בעיני.

כמובן שאם תוכל לקבל עוד משהו - אשרייך.

הסיכון הוא פונקציה של הערבויות/ביטוח שאתה מקבל בחוזה על התשלום שאתה נותן לפני קבלת חזקה בדירה (החלת חוק מכר, ערבות בנקאית וכו')
🕒 פורסם בתאריך: 25/06/2021 13:48
לא פירטת על איזה משך זמן מדובר, מהן הפעימות, ומהו המצב כיום. אכן מדובר בסיכון משמעותי שיש לקחת בחשבון, מבחינה זאת הגישה שלי היא לאחר את התשלום ככל הניתן. אבל כאמור, תלוי בפרטים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 10:15
הקבלן מסכים לקבל סכום גדול בפעימה אחת וזה מצויין השאלה היא איך ניתן לגדר את הסיכון מפני פשיטת רגל של הקבלן שתגרום לאובדן כל הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 14:50
נושא התשלום בפעימות נועד בדיוק למקרה של פשיטת רגל ושות' של הקבלן. הסכומים די משמעותיים, וחשוב לתת על כך את הדעת, גם במחיר של עליה במדד תשומות הבניה. לצערנו היו דברים מעולם גם של חברות ענק בארץ. אולי שווה לבדוק את הסטטיסטיקה של פשיטות הרגל של קבלנים רשומים. יש מצב שנופתע מאוד לרעה
🕒 פורסם בתאריך: 13/07/2021 17:36
בשביל זה יש את חוק המכר. איזה ערבות הקבלן נותן לך? (יש 3 אופציות). אצלנו זה היה חברת ביטוח.

אין ספק ששלוות הנפש הכי גדולה היא כשהכסף אצלך עד המסירה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/07/2021 21:15
אצלנו זה ערבות בנקאית לכן התועלת (גידור מדד תשומות הבנייה) עולה על הסיכון לפי דעתי.