⬅ חזרה לאינדקס

רילוקיישן - כן או לא?

🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2021 22:10
היי,

אני שוקל הצעת עבודה במדינה מפותחת בדרום-מזרח אסיה.

הרעיון הוא מעבר לפחות ל3 שנים לטובת ניתוק תושבות.

בצד היתרונות, בין היתר, שכר גבוה מהיום, מס הכנסה נמוך משמעותית, אפס מס רווחי הון, מדינה שעולה על ישראל ברוב, אם לא כל, המדדים הבינלאומיים (HDI\תל"ג לנפש וכ"ו וכ"ו), אוכל טוב (?), דוברת אנגלית יחסית.

בצד החסרונות, כל החסרונות הברורים של לעזוב מדינה, חברים ומשפחה. הקורונה עוד מכה שם חזק. תרבות אסייתית יותר מנוכרת ונוקשה.

בסוף לא מדובר על אחד היעדים הפופולרים לרילוקיישן - אירופה\ארה"ב.

חיפשתי בפורום דיונים אבל לא התרשמתי שיש מספיק דיוני עומק בנושא באופן כללי.

אשמח לשמוע חוויות מחברי פורום שעשו\נמצאים כעת ברילוקיישן או שהיגרו מישראל על ההשלכות הפחות טריוויאליות של העניין ו\או מכל חבר פורום, על זווית ההסתכלות שלו על צעד יחסית דרסטי שכזה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2021 22:23
היי, לא ציינת האם בני משפחה יצטרפו אליך, ואם כן אז כמה ובאילו גילאים. זה יכול לשנות את התמונה כולה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2021 22:27
בת הזוג שלי תצטרף אליי. אני בן 28 והיא עוד מעט 27. שנינו מסתכלים על זה כהרפתקה אבל יש חששות ברורים (גם בין היתר כי אנחנו לא נשואים וביחד כשנה וחצי בלבד).
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2021 22:37
אז הנה העצות שלי, מניסיון:

- רצוי מאוד שגם בת הזוג תעבוד. זה טוב לנפש, לזוגיות, לשגרה ולכיס כמובן.

- נחמד להבין את השפה, אבל לא שווה השקעה רבה.

- צריך די מהר ועדיף מראש להתפקס על כוח הקנייה, דהיינו האם השכר יכול להספיק למגורים ברווחה סבירה וכן הלאה.

- לא לתרגם את המטבע המקומי לשקלים ואז לחשוב שמשהו יקר/זול. כדאי להבין האם זה יקר/זול ביחס להכנסה ולמקום בו אתה נמצא.

- לוודא כי המעסיק מטפל מראש בויזות, אשרות, ביטוחים, הובלה מקצה לקצה.

- להתיעץ עם יועץ מס ישראלי לגבי ניתוק תושבות. הרבה נכתב בפורום אך זה נושא שעדיף לפנות לאיש מקצוע בתחום.

- לשקול האם לגור בדירה מרווחת שניתן לארח בה או שהאורחים מישראל יאלצו לשלם על מלון.

- לפתוח חשבון בנק מוקדם ככל הניתן ולדעת כיצד לבצע העברה מישראל במידת הצורך.

- לשקול התחייבויות ארוכות: רכישת בית לעומת שכירות, רכישת רכב למול ליסינג וכדומה

- להצטייד בביגוד מתאים למזג האוויר המקומי

- להצטרף לקבוצת פייסבוק של ישראלים מקומיים, לטיפים קטנים

כנראה ששכחתי הרבה פרטים ... זה מה שיש לי כרגע
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2021 22:53
מעבר לכל ההיבטים הפרקטיים שציינתי, רילוקיישן הוא מבחן זוגיות. זה לפעמים נגמר בפרידות, ואם לא אז כנראה שזו זוגיות להמשך החיים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2021 08:31
מאחר ויש מדינה אחת מפותחת בדרום מזרח אסיה, אני מניח שמדובר בסינגפור. אני חושב שאתה ובת הזוג שלך בגיל וסטטוס אידיאלי לרילוקיישן, ככל שהזמן יעבור, יווצרו חסמים שונים שימנעו את זה מכם.

הייתי ברילוקיישן בדרום מזרח אסיה כשהייתי בגילך, אבל הגעתי לבד. מניסיוני, הרבה אנשים חוויים את זה ככה: השנה הראשונה היא בד״כ חווייה מאוד חיובית, קל מאוד לרוב האנשים לצלוח אותה, דברים ניראים תמיד חדשים ומלהיבים והכל ניראה כמו טיול ארוך. השנה השנייה היא זאת בה אתה מרגיש את השיגרה, מתחיל להתגעגע לארץ, בסופו של יום אתה קם בבוקר, הולך לעבודה, חוזר. דברים כמו הזוגיות שלך ושל בת הזוג, העבודה והקריירה, אולי גם תחביב, יצתרכו למלא כאן את הריק.

אתה צריך להסתכל על הצעת העבודה בצורה מפוקחת, לבחון אותה לא מנקודת מבט של ישראלי שמתלהב מרילוקיישן אלא להשוות אותה לשכר והתנאים שנהוגים ברילוקיישן למדינה שאתה עומד לעבור אליה. מה נהוג שם בחברות ישראליות אחרות? איך היא תואמת את המחייה? וכו׳. גם אם כרגע הדברים האלה לא נישמעים לך משמעותיים, הם יראו רלבנטים כשתהיה שם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2021 08:42
מכיוון שאתם לא נשואים צריך לדעתי לבדוק מה יהיה הסטטוס של בת הזוג מבחינת ויזה (שהייה/עבודה). נראה לי שזה יכול להיות בעייתי…

תכלס, זה באמת נשמע הרפתקה מדהימה. חשוב לבחון את כל ההיבטים אבל מסכימה עם מי שכתב כאן שאתם בגיל אידיאלי לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2021 10:30
תודה רבה. על רוב הדברים האלה חשבנו באמת אבל העלית כמה נקודות שפחות.

תודה על השיתוף. אנחנו גם חושבים שבעתיד יהיה לנו קשה הרבה יותר לעזוב את הארץ ככל שמתקדמים בחיים אז כנראה שבאמת אם מתישהו - אז עכשיו.

תודה. אנחנו מודעים לבעייתיות וזה משהו שיטופל מראש, כלומר, תהיה לה ויזה וכנראה שגם אשרת עבודה ותעסוקה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2021 11:52
נתנו לך עצות מצויינות, אני רק אספר שאני הולך וחוזר מהארץ מאז שנות העשרים שלי, בסטטוסים שונים (תפרניסט, צרכניסט, הוריסט).

מאוד ממליץ על החוויה, וחשוב לשמור על ראש פתוח.

מעבר מדינה זו לא חתונה*, תמיד אפשר לחזור לארץ, או לעבור למדינה הבאה.

*תכלס, גם חתונה זו לא חתונה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/06/2021 12:13
אם אין לך כוונה לחזור לישראל, לך על זה.

אם אתה יודע שבוודאות תחזור לישראל, אתה צריך לבדוק את המאזן של הרילוקיישן בשקלים, ולהתחשב לא רק בשכר ברוטו אלא בכל ההפרשות שתצבור לאורך השנים.