⬅ חזרה לאינדקס

שאלות בקשר לקופת גמל להשקעה vs מסחר עצמאי פסיבי

🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2021 19:50
אהלן,

חייל בקבע שכבר התחיל להצבר לי בעו"ש סכום מכובד של איזה 100 אלף ש"ח שאני כנראה לא צריך בזמן הקרוב ואת חלקו (לפחות 50 אלף) הייתי רוצה להשקיע לטווח ארוך, אפילו פנסיה.

מתלבט תקופה אם לשים את הכסף במסחר עצמאי פסיבי או בקופת גמל להשקעה.

מכיוון שאני מעדיף לשגר ולשכוח את הכסף עלו לי כמה שאלות.

לגבי תנאים של קרנות מחקות.

1. האם אני צריך להיות עם היד על הדופק בקשר לדמי הניהול של הקרן? זה נפוץ שיעלו סתם ככה את דמי הניהול ואז אני תקוע כי אני כבר מושקע בקרן ואני לא רוצה להוציא את הכסף כי זה אירוע מס?

2. או אם סתם יש קרן מחקה חדשה עם תנאים טובים יותר, איך אפשר לעבור אליה? זה יכול להיות שינוי של כל התיק וגם אירוע מס למכור את מה שיש כרגע.

מה עושים במקרים כאלה? כמה התעסקות זה?

יתרון גדול של קופת גמל להשקעה הוא שאין מיסוי במעבר בין חברות או מסלולים.

3. עד כמה שאני מבין ככל שאני מתבגר אני אמור להוריד מהאחוזים של מניות ולעבור לאג"חים או בכללי השקעה בטוחה יותר. אז איך בפועל משנים את החשיפה למניות בלי לקבל אירוע מס? וכמה התעסקות זה?

בקשר למעבר בין חברות.

4. בגלל מה שקורה כרגע עם פסגות. במידה וחברה קורסת או כל אירוע דומה או סתם שינוי של התנאים, זה אומר אירוע מס כי צריך להעביר את כל הכסף. זה סיכון שיש מה לחשוש ממנו?

5. במידה והדמי ניהול הם 0.4 אחוזים בקרן השקעות ובמסחר עצמאי דמי ניהול לקרנות מחקות שאתה קונה זה בערך 0.1 - 0.2% דמי ניהול לכל קרן. זה לא מקזז משמעותית את ההשפעה השלילית של דמי הניהול בקרן השקעות ביחס למסחר עצמאי?

כל השאלות שלמעלה מעלות לי הרבה חוסר ידע בקשר להאם מסחר עצמאי באמת מועיל יותר ואני אשמח לעזרה בנושא.

6. הבנתי שבגלל מבנה הקצבאות בפנסיה מסחר עצמאי יכול לצאת רווחי יותר מקופת גמל למרות שאין מיסוי בפנסיה. יש מישהו שיכול להרחיב בקצרה על הנושא?

מאוד חשוב לי גם שהרווח יהיה מקסימלי שהבנתי שזה משמעותי טוב יותר במסחר עצמאי אבל גם שזה יהיה חסר התעסקות עד כמה שאפשר.

תודה רבה לכל מי שיעזור בנושא ויענה על השאלות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2021 19:59
ברוך הבא לפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2021 20:24
בקרנות ישראליות זה נפוץ

בקרנות איריות/אמריקאיות עם וותק פחות נפוץ

קרא בפורום על מלכודת מס

מוכר את מה שאתה מחזיק וקונה את מה שאתה רוצה. זה גורר אירוע מס

הרבה פעמים הפסד הריבית דריבית מתשלום המס יגבר על החיסכון בכמה עשיריות האחוז

בתיק ממוסה, מאזן באמצעות הפקדות חדשות

לגבי התעסקות, תלוי במספר ההפדקות שתבצע בשנה

מה זה טווח ארוך?

משתחרר בקרוב? מתכנן טיול/לימודים
🕒 פורסם בתאריך: 26/06/2021 21:04
תודה רבה!

אז במקרים כאלה לקופת גמל אין יתרון? שאין שם מלכודות מס או שברגע שיש משהו בתנאים טובים יותר הם יכולים להעביר פשוט? או שיש תמימות דעים שזה לא כזה משנה?

ממש לטווח ארוך מתכנן לשים אפילו לפנסיה. כסף שכרגע אני לא לא צריך ומתכנן שיהיה לי מספיק בצד לדברים שאני אצטרך בזמן הקרוב.

תודה רבה על התשובה!
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2021 01:23
שם לא תהיה מלכודת מס כי מלכתחילה דמי הניהול גבוהים.

הדעה הרווחת היא שההפסד המצטבר על דמי הניהול הגבוהים לאורך עשרות שנות השקעה עולה על הרווח מאי תשלום רווחי הון בסוף תקופת ההשקעה. יש בפורום חישובים והסברחם שמדגימים זאת, עשה חיפוש
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2021 12:28
לקרנות איריות/אמריקאיות (נגיד Vanguard, Blackrock) יש מסורת ארוכה של אי העלאה ואפילו הורדת דמי ניהול, כך שמלכודת מס היא ארוע מאוד לא סביר. רבות מהקרנות של בלאקרוק אפשר גם לקנות בשקלים (לתשואה לא משנה באיזה מטבע קונים, אבל זה יכול לפשט / להוזיל עמלות).
🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2021 12:39
בסכומים שכתבת ההבדלים יהיו זניחים. חבל שתשבור את הראש.

תתחיל להשקיע במה שנוח לך וכשתגיע ל- 200K תהיה מנוסה יותר כדי לקבוע מסלול נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2021 08:55
תודה רבה לכל מי שענה קצת סידרתם לי את הראש.

אבל עוד מעניין אותי שאלות 4 ו-5 אם מישהו יכול לענות.

האם חשש מקריסה של בית השקעות זה משהו רלוונטי כי אי אפשר לנייד כסף מבית השקעות בלי אירוע מס? או שזה פשוט אירוע מספיק גדול שזה כבר הרבה יותר גדול ממני?

והאם דמי ניהול בקופת גמל להשקעה שהם יחסית נמוכים אצלי בקבע שזה 0.4 לא מתקזז במידה מסוימת עם דמי הניהול של הקרנות המחקות?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2021 09:44
לא

זה כמעט כפול.

אבל עזוב, אתה שוב מתעסק בזוטות. נגיד שקרן מחקה זה 0.3% יחד עם דמי נאמן, אז ההפרש הוא 0.1%.

לך יש 50K אז ההפרש יוצא 50 ש"ח לשנה. זאת סיבה לקבל החלטות פיננסיות?
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2021 10:00
אתה צודק לגמרי אבל אני רוצה שזה יהיה לטווח הארוך ולהוסיף הפקדות חודשיות

תודה רבה על העזרה!