⬅ חזרה לאינדקס

161א + 161ד

🕒 פורסם בתאריך: 27/06/2021 20:19
אהלן חברים,

אבא שלי פרש לפני מספר חודשים עם קצבה של 7200 ש"ח מפנסיה ותיקה.

בנוסף הוא מחזיק קופת גמל עם הפקדות מלפני 2005, לפני 2008 ואחרי 2008.

את הכסף הקצבתי שהופקד אחרי 2008 אבא שלי מעוניין להוון ולקבל כסכום חד פעמי, ואת הכספים של לפני 2008 להשאיר על מנת שימשיכו לצבור רווחים פטורים ממס.

הבנתי שהוא צריך למלא טפסים 161א (להצהיר על הפיצויים שקיבל בפרישה), וטופס 161ד לקיבוע זכויות על מנת להוון את הקצבה של אחרי 2008 בקופת הגמל.

חיפשנו מישהו שיעזור לנו במילוי הטפסים וגילינו מחירים לא הגיוניים על שירות שכולל מילוי של 2 טפסים.

בעקבות כך, אני ואבא שלי החלטנו למלא לבד את הטפסים בעיקר בעזרת המדריכים המעולים של @נדב ואנחנו חוששים מכמה דברים:

1. איך יודעים איזה סכום צריך להוון? הסכומים בכל רגע נתון משתנים.

2. בטופס 161א' מבקשים לציין את הפיצויים שהוא קיבל. האם צריך לכלול את הפיצויים שהוא מקבל כחלק מקצבת הפנסיה הותיקה שלו? (הוא בחר לקבל את הפיצויים כקצבה)

3. בטופס 161א' שואלים על היוון קצבאות שנעשו. האם צריך לציין את הסכום כפי שעושים ב161ד'?

תודה רבה לעוזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2021 22:18
האם הוא קיבל פיצויים נוספים בפטור מהמעסיק? האם יש פיצויים נוספים שנמצאים בקרן הותיקה? בעיקרון לפיצויים האלה אתה צריך להתייחס.

תתחיל מהצורך, האם הוא צריך היום את הכספים שהוא בוחר להוון או שהוא רוצה לשריין סכומים עתידים?

שים לב שהקצבה לא גבוהה, כלומר יש לו פטור מנקודות זיכוי של כ- 5,000 ש"ח והוא צריך עוד פטור ששווה 400,000 ש"ח לצורך פטור כולל על הקצבה. יש לכם עוד פטור של 400 אלף להיוונים והגדלה של הפטור ב- 2025. על פניו נראה שלא צריכה להיות בעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/06/2021 23:02
הוא לא קיבל פיצויים פטורים נוספים. הוא אכן קיבל פיצויים מהמעסיק שמהם נוכה מס עד להגשת טופס 161א, ובנוסף הוא בחר לקבל את הפיצויים מהקרן הוותיקה כחלק מקצבת הפנסיה שלו.

האם אני צריך לציין את סכום הפיצויים מהפנסיה הותיקה בסעיף ד' 1 שבטופס 161א?

הוא מחזיק כ53 אלף ש"ח קצבתיים בקופת גמל שאותם הוא רוצה להוון כרגע. כל השאר זה הפקדות מלפני 2008.

האם בסעיף ג' בטופס 161א אני צריך לרשום את הסכום שאני רוצה להוון? או ששואלים רק לגבי העבר?

כלומר גם אם הוא רוצה כרגע להוון 53 אלף ש"ח, הוא בעצם יכול להוון בטופס 161ד משהו כמו 400 אלף ש"ח ועדיין לקבל את הפטור על הקצבה נכון?

כרגיל תודה רבה על העזרה נדב