⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות פתיחת תיק בבית השקעות, זוג נשוי

🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2021 19:46
אנחנו זוג נשוי ישראלים, בשלבי פתיחת תיק בבית השקעות עלו בי תהיות האם כדאי לא לרשום את בת הזוג בתיק מבחינת המיסוי.

אשתי שכירה מרוויחה יותר ממני ומנצלת את כל הנקודות מיסוי, לעומת זה אני לא מנצל את כל הנקודות,

השאלה האם במכירת הניירות ברווח עדיף שכל התיק יהיה על שמי ואני יזדכה על הנקודות זיכוי ? מצד שני התוכנית לפדות את התיק הוא לטווח רחוק אולי אפילו בפנסיה כשאשתי כנראה כבר לא תעבוד ואז לאשה יש יותר נקודות זיכוי מאשר לגבר, מה אתם אומרים ? ניסיתי לשאול את הסוכנים בבית השקעות והם לא ידעו מה לענות לי, אולי מכאן יבוא הישועה.

יש עוד סיבה שחשבתי לא לרשום גם את אשתי כיוון שהיא מגישה באופן עצמאי דו"ח בסוף כל שנה בשביל החזר מס על תרומות שהיא משלמת לפי סעיף 46, נראה לכם שהגשת הדו"ח מסתבכת אם יש לה תיק השקעות רשום גם על שמה בשנים שיהיה חיובי מס על התיק.

תודה רבה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2021 19:57
זה לא משנה.

כאשר זוג נשוי ההכנסות הפאסיביות משויכות לבעל ההכנסה הגבוהה ללא קשר למי רשום על החשבון.

גם כאן זה לא משנה. זוג נשוי מחויב בהגשת דוח משותף, וכאמור בכל מקרה ההכנסות הפאסיביות משויכות לבעל ההכנסה הגהוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2021 21:23
תודה רבה, יום שלם אני רודף אחרי אנשים ואף אחד לא יודע תשובה על זה.

מה לגבי אם אני יממש את התיק כנראה רק בפנסיה כשאשתי כבר לא תעבוד, ואז לאשה יש יותר נקודות זיכוי מאשר לגבר, אז אולי כדאי לרשום את התיק רק על שמה ?

.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2021 21:43
בתי ההשקעות דורשים שבעל החשבון יהיה כמו חשבון הבנק שממנו/אליו עובר הכסף.

כלומר - אם הכסף נמצא בחשבון משותף, צריך שחשבון ההשקעות יהיה משותף.

אפשר להתגבר על זה על ידי פתיחת חשבון בנק נוסף והעברה מהמשותף אבל זה פחות נוח.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 01:10
הדרישה הזאת נאמר לי מפורש מהסוכן שזה רק עם פותחים חשבון מרחוק דרך האתר, אבל אם אני או אשתי מגיעים פיזי לחתום על פתיחת החשבון אין את הדרישה הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 05:29
התנאי לא משתנה בפנסיה, למי שתהיה את קצבת הפנסיה הגבוהה יותר, ההכנסות ישוייכו אליו, ללא קשר למי רשום על החשבון.

אכתוב זאת במפורש: החלטה מי רשום על החשבון לא תשפיע על המס.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 09:28
לא מדוייק.

אפשרי שחשבון העו"ש יהיה משותף, וחשבון ההשקעות על שם אחד מבני הזוג.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2021 13:56
המון תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2021 15:09
זה חדש לי ומפתיע אותי, כי בכל הקשור לנקודות זיכוי ההתחשבנות היא אישית לכל אחד מבני הזוג.

במקרה שלנו, לאשתי נקודות זכות לא מנוצלות. כמו כן, יש לה קופת גמל להשקעה עם רווח של כמה אלפים. לקראת סוף השנה חשבתי שתמשוך את הכסף מהקופה ובסוף השנה תבקש החזר על המס שנוכה (תוך ניצול כל נקודות הזכות).

אתה אומר שזה לא יעבוד ?
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2021 15:10
זה לא יעבוד.

זה עיוות מטורף של נשואים לעומת ידועים בציבור, או סתם שותפים לדירה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2021 15:33
באסה לגמרי, הולך לדפוק את הראש בקיר.

יש לך רעיון לדרך אחרת להציל 4000 ש"ח של נקודות זיכוי אבודות ?
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2021 15:44
עבודה זמנית
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2021 15:45
רק בישראל, המדינה נותנת הטבות למי שמעדיף לא להסדיר את הסטטוס הזוגי שלו לפי דיניה.