⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לגבי הלוואה בריבית 0

🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 08:42
הציעו לי מהבנק הלוואה של 10K בריבית 0 ,

האם שווה לקחת את זה בכל מחיר ? האם שווה לקחת את זה ולזרוק את זה על המדד s&p ?

דעות בעד ונגד יתקבלו בברכה. ( שאלה אולי יותר כללית האם כשנותנים לך הלוואה בריבית 0 שווה לקחת את זה בכל מקרה ע"מ להשקיע ?- בהנחה שאתה תעמוד בהחזרים חודשיים כמובן).
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 08:57
הריבית חסרת הסיכון היום היא 0.1%

זאת אומרת שהשווי של ההטבה הזו הוא 10 ש"ח.

כמובן שאפשר לקחת סיכון במסלול מנייתי, אבל את זה אפשר גם בלי קשר להלוואה.

אל תשקיע כסף שאין לך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 09:01
הריבית היא 0 , אבל צמודה למדד?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 10:11
לא , 0.

לקחת 10K , תחזיר 10K.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 10:11
לא הבנתי אבל , היום בד"כ לקחת הלווא זה פריים +1%, אז איך אתה אומר שההטבה זה 10 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 10:53
אני גם מוכן לתת לך הלוואה בפריים + 10%, תוכל לחסוך עוד יותר.

מי מכריח אותך לקחת הלוואה?

10 ש"ח זה אם תיקח את ההלוואה, תשקיע אותה ללא סיכון באג"ח ממשלתי ובעוד שנה תחזיר לבנק את ההלוואה ותישאר עם רווח של 10 ש"ח (למעשה, 8.5 ש"ח לאחר מס). אם תוסיף עמלות אז אתה כנראה מפסיד מהסיפור.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 10:58
אבל כתבתי שאני מתכוון להשקיע במדד סנופי ולא באג"ח. זה אומר שהתשואה שלי תהיה 10 אחוז.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 11:02
טעות רצינית.

עצתי לך: אל תשקיע ואל תיקח הלוואות עד שתלמד את הנושא. יש לסולידית בלוג טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 11:58
לדעתי זו הריבית שהבנקים מקבלים מבנק ישראל, לא מה שלקוח יכול לקבל
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 15:36
הסיכון של מינוף הוא לא רק בגלל הריבית, אלא גם בגלל המינוף עצמו.

אתה מהמר על כסף שאין לך, בסיכון לא אפסי (בגלל ההשקעה לטווח קצר - ראה למטה).

קודם כל, אף אחד לא הבטיח לך תשואה של דווקא 10%. ביצועי העבר לא משקפים את תשואות העתיד.

כל מה שאנחנו יכולים לומר זה שבטווח הרחוק סביר שהשוק יעלה, לא ידוע בכמה אחוזים.

במקרה שלך - להלוואה יש תאריך יעד, ואני מנחש שהוא לא מאוד רחוק.

אז בניגוד למשקיע סולידי שמהמר על כך שהשוק יעלה *בטווח הרחוק*, אתה מהמר על כך שהשוק יעלה *בזמן הקרוב*.

אני לא הייתי עושה את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 17:12
הכוונה שלו הייתה אני מניח כמה אתה יכול להרוויח מההלוואה אם אתה לא מוכן לקחת שום סיכון שתצטרך להשתמש בכסף הפרטי שלך כדי להחזיר אותה - זה הרווח ה"בטוח" של ההלוואה. גם לגיטימי להשוות בין הריבית של ההלוואה לריבית שאתה מסוגל לקבל במקומות אחרים בתור משקיע פרטי, פשוט לא נכון להסתכל על ההפרש בתור "חיסכון" כי לא בהכרח היית לוקח את ההלוואה האחרת.

זה נכון רק אם יש לו כסף פנוי באג"ח/מזומן שלא מושקע בשוק ההון.

למשקיעים שונים יש סטנדרטים שונים מתי שווה לקחת הלוואה כדי להשקיע ומתי לא, זה תלוי בתנאי ההלוואה וביכולת שלך לקחת את הסיכון ואין תשובה אחת נכונה. מה שבטוח זה שאתה צריך להבין טוב את הסיכונים האפשריים לפני שאתה בוחר לקחת. אני באופן אישי לא הייתי לוקח, יש משקיעים אחרים שכן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 18:25
לקחתי בשנתיים האחרונות הלוואות בריבית 0 בסכום מצטבר של 50k אותם העברתי לתיק ההשקעות.

נכון לעכשיו ההחלטה השתלמה והרווחתי מעליית המדדים.

אין באמור המלצה וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 19:51
בדיעבד, אם היית לוקח עוד הלוואות בריבית שאינה אפס זה היה עוד יותר משתלם.

כמובן, 2 האפשרויות חסרות השלכה על כדאיות בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 20:19
?
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 20:23
כי הבורסה עלתה יפה מאז.

איכשהו אנשים שוכחים שאם הבורסה הייתה יורדת, הם היו צריכים למכור בהפסד כדי להחזיר את הכסף, ועדיין היו נשארים בחוב.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 20:26
זו נקודה חשוב למי ששוקל מינוף.

אבל, אם החזר ההלוואה נעשה מתוך ההכנסות השוטפות, אז גם בהפסד לא צריך למכור ואז משמעות ההלוואה היא הקדמת ההשקעה בתמורה לריבית על ההלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 20:29
הנקודה שניסיתי להעלות (וש@חתול לילה הרחיב) היא שזה לא קשור לריבית 0. ברור שריבית 0 יותר טובה מריבית חיובית, אבל הסיכון העיקרי במינוף הוא לא הפער הזה (כל עוד לא מדובר בריבית גבוהה יותר מתוחלת הרווח של ההשקעה) אלא התנודתיות (במובן של: לא בהכרח תשיג את התוחלת בתקופה הרלוונטית, אם בכלל), והעובדה שזה השתלם בדיעבד ל@ליאונידס גם היא לא קשורה לריבית 0.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 20:29
אבל השוק לא נופל סתם, זה גם יכול להיות מלווה באובדן "ההכנסות השוטפות" (ראה קורונה).

בקיצור, צריך כאן ניתוח סיכונים רציני ולא אנקדוטות על השכן שהצליח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 20:41
אין ספק שצריך ניהול סיכונים ובמסגרתו כל אחד גם צריך לקחת בחשבון את מידת הבטחון של המשך ההכנסה השוטפת שלו.

ככל שההכנסה השוטפת בטוחה, המחיר היחיד של הלוואה בריבית אפס הוא הקדמת ההשקעה וההפסד הנובע ממנה בשוק יורד, כפי שכתבת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 21:10
ובהלוואה בריבית 1% זה ההפסד הנובע בשוק שעולה פחות מ-1%. זה לא הבדל מהותי, והוא משמעותי רק בפער ריבית גדול יחסית לתוחלת (וסטיית התקן) של התשואה הצפויה. בכל מקרה, אין כאן משהו ייחודי ב-0 חוץ מזה שהוא עגול...
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 21:15
וזה שעליו השאלה :)
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 21:48
הכל נכון,

ראשית לא התייחסתי ליכולת ההחזר של פותח האשכול כי הוא ציין

בנוגע אליי, לקחתי את הלוואות הנ"ל בידיעה ובהבנה שבסבירות גבוהה מאוד שלא תהייה לי שום בעיה לעמוד בהחזר החודשי, כולל במצב של פיטורין. לא ראיתי מצב סביר בו אני נאלץ למכור את מניותיי. ואכן בתקופה הן ירדו המון - קורונה.

המניע שלי לעשות כן, נבע מ

הבנתי את הסיכונים והחלטתי לעשות מהלך זה. אני עדיין צעיר בשנות ה20, ועל כן אני אחראי בעיקר לעצמי ובתפיסתי זה הזמן לקחת סיכונים מושכלים.

@Yoss אתה צודק שאין משמעות לריבית האפס, ומבחינתי היא לא שיחקה תפקיד. וכראייה לאחרונה נוצרה הזדמנות השקעה והברירה שלי הייתה למכור אג"חים או לקחת הלוואה בריבית פריים. המס שהייתי משלם על מכירת האג"ח גבוה מריבית ההלוואה שהוצעה לי ועל כן בחרתי באפשרות השנייה.

כל מהלך שכזה מחייב חשיבה מעמיקה וניתוח סיכונים אישי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/07/2021 21:55
אוף טופיק: את המס תשלם בכל מקרה במימוש. הדבר היחיד שהרווחת זה את הריבית על המס.

ובוא נודה, בימינו אג"ח לא נותן ריבית מי יודע מה.

אולי עדיין השתלם לך לקחת הלוואה אבל צריך לראות את המספרים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 05:52
אשמח לפרטים איך לקחת כאלה סכומים בריבית 0 ? ( הבנק הציע לי גג 30K בריבית 0 וגם זה אחרי סלטות באוויר).
🕒 פורסם בתאריך: 11/07/2021 09:35
כל מיני הטבות שהבנק מציע: הטבת הצטרפות - 30k, הטבת חבר מביא חבר - 20k.