🕒 פורסם בתאריך: 16/07/2021 00:08
אהלן,אז אני משתחרר עוד בערך שנה,ואני מחפש את השלב הבא,בזמן האחרון יוצא לי להיחשף בכלכלה,במיוחד מאז שנרשמתי לפורום ועקבתי אחרי קבוצות ואנשים ברשתות החברתיות,Naked Economics של Charles Wheelan שמאוד פתח אותי לעולם והחלטתי שכלכלה מאוד מעניינת,ובאופן כללי התעשייה הפיננסית מאוד מעניינת אותי,הבעיה העיקרית שלי היא לימודים אקדמאיים שלא יביאו אותי לשום מקום,יש לי עסק שמכניס לי כסף וצפוי להכניס הרבה יותר בזמן שאני יהיה משוחרר,כך שאני מסכן פה הרבה כסף פוטנציאלי בלימודים אקדמאים,אך יש הרבה מאוד לחץ מההורים,לחץ חברתי באופן כללי,ולחץ מעצמי שאני פוחד להישאר בלי תואר ולעבוד בעבודה שלא מעניינת אותי אפילו קצת.
אז יש לי כמה שאלות למי שמכיר בוגרי כלכלה או הם בעצמם בוגרי תואר ראשון בכלכלה -
1 . לא מצאתי יותר מדי מידע מעודכן לגבי המשכורות והכיוונים-רו"ח שאני עובד איתו אמר לי שהמשכורות על הפנים כרגע מבחינת שכירים במשרדי ראיית חשבון וגם בבנק,הוא לא יודע לגבי בתי השקעות למניהם,על איזה עוד משרות בוגר כלכלה יכול להשתלב בהם ומה המשכורות?(הבנתי שיש גם עבודות שלא קשורות לתחום הכלכלה באופן ישיר בהייטק,ששם המשכורות יותר גבוהות)
2.אנליסט,האם יש פואנטה לאדם שמאוד מאמין במדד העולמי ובכלכלה ובהשקעה לטווח הארוך לעבוד בתפקיד?
3.מישהו שעבר תמסלול בבתי השקעות/בנקים ויודע להגיד יתרונות וחסרונות?
4.עבודה בזמן הלימודים כנראה לא תהיה אופצייה,לא בהתחלה לפחות,התכנון הוא אוניברסיטה ולא מכללה ולכן אני מאמין שהלוז שם יהיה יותר צפוף מבחינה לימודית,אני אתחיל ללמוד בגיל 22 ואצא מהתואר בגלל 25 - חשוב לי להדגיש שאני נכנס ללימודים עם חסכון יחסית גדול לגיל שלי וגם אם אצא עם אותו חסכון בגיל 25 הוא עדיין יהיה אבן דרך משמעותית לעצמאות כלכלית.
מישהו פה יכול להגיד עד כמה התואר קשה-והאם אפשר להתחיל לעבוד בשנה השנייה או שלישית?
אז יש לי כמה שאלות למי שמכיר בוגרי כלכלה או הם בעצמם בוגרי תואר ראשון בכלכלה -
1 . לא מצאתי יותר מדי מידע מעודכן לגבי המשכורות והכיוונים-רו"ח שאני עובד איתו אמר לי שהמשכורות על הפנים כרגע מבחינת שכירים במשרדי ראיית חשבון וגם בבנק,הוא לא יודע לגבי בתי השקעות למניהם,על איזה עוד משרות בוגר כלכלה יכול להשתלב בהם ומה המשכורות?(הבנתי שיש גם עבודות שלא קשורות לתחום הכלכלה באופן ישיר בהייטק,ששם המשכורות יותר גבוהות)
2.אנליסט,האם יש פואנטה לאדם שמאוד מאמין במדד העולמי ובכלכלה ובהשקעה לטווח הארוך לעבוד בתפקיד?
3.מישהו שעבר תמסלול בבתי השקעות/בנקים ויודע להגיד יתרונות וחסרונות?
4.עבודה בזמן הלימודים כנראה לא תהיה אופצייה,לא בהתחלה לפחות,התכנון הוא אוניברסיטה ולא מכללה ולכן אני מאמין שהלוז שם יהיה יותר צפוף מבחינה לימודית,אני אתחיל ללמוד בגיל 22 ואצא מהתואר בגלל 25 - חשוב לי להדגיש שאני נכנס ללימודים עם חסכון יחסית גדול לגיל שלי וגם אם אצא עם אותו חסכון בגיל 25 הוא עדיין יהיה אבן דרך משמעותית לעצמאות כלכלית.
מישהו פה יכול להגיד עד כמה התואר קשה-והאם אפשר להתחיל לעבוד בשנה השנייה או שלישית?