⬅ חזרה לאינדקס

אג"ח לטווח בינוני - להשקעה ארוכת טווח : ישראלי או אמריקאי?

🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2021 20:35
שלום חברים,

אשמח לדעתכם: איזה אג"ח כדאי להחזיק על מנת לגדר מדיפלציה?

חשבתי על אג"ח ישראלי (קסם וכו') לטווח בינוני או קרן סל של BlackRock הנסחרת בשקלים: iShares $ Treasury Bond 3-7yr UCITS .

מדובר בהשקעה לטווח ארוך.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2021 21:21
לדעתי, משקיע שחי ועובד במדינת האם שלו צריך להיות חשוף לאג"ח המדינה המקומי, זאת במידה ודירוג האשראי של מדינתו הינו BBB ומעלה.

בעיקר מכיוון שהתנודתיות המט"חית באג"חים זרים לא מפצה על תשואתם.

במידה ודירוג האשראי נמוך מ-BBB , קרן הסל IGLA הינה אלטרנטיבה ראויה לאג"ח זר שאינו ממדינת האם.

זה על רגל אחת.

פה לענייננו יש במדינתנו (שאגב בדירוג +AA) את מדד אג"ח ממשלתי כללי למשל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2021 23:17
+1 על @NightStyle

דיפלציה באיזה מטבע?
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2021 00:55
מה עם aggg העוקבת אחרי חוב כל העולם ? האם החשיפה למטבעות השונים לא מהווה סוג של פיזור סיכונים ?
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2021 07:06
תודה.

זאת דעתך כי אין ניטרול מט"ח במטבע זר או שהשיקול שלך הוא אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2021 07:09
שאלה טובה.

מה היא דעתך, בהנחה שהמוצרים האחרים בתיק הם בשקלים אבל עוקבים אחרי מדדים בחו"ל, לא מנוטרלי מט"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2021 09:52
נכון מאוד אין נטרול מט"ח ולכן יש יותר תנודתיות, אני כמובן מסכים עם זה שיש פיזור רחב על פני סל של מטבעות אך עדיין אין הדבר מפצה על כך בתשואה מאג"חים זרים. במניות המצב הפוך, למרות התנודתיות המטבעית, היסטורית התשואה מהן אכן מפצה על כך.

AGGG עוקבת אחר מדד אג"ח כללי עולמי, ואילו IGLA עוקבת אחר מדד אג"ח ממשלתי עולמי (טופ 7 מהממשלות המפותחות לפי שווי שוק),

לשתיהן מתאם מאוד דומה, קרוב אף ל-90%.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2021 10:56
יש גם את is0z שעוקבת אחרי אגח ממשלתי בדירוג aa ומעלה. לדעתי עדיפה על פני igla מבחינת הפיזור והסיכון
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2021 12:18
אני נוטה שלא להסכים עימך,

קודם כל אתה מדבר על הקרן שסימולה SAAA, שנותנת משקל שונה לאירופה (כשני שלישים) ולארה"ב (כחמישית). זאת בעוד שהמשקל הנכון לפי שווי שוק הינו יותר לפי איך שמצוי ב-IGLA לאירופה (כשליש) ולארה"ב (כמחצית).

בנוסף הקרן SAAA אינה מכילה את יפן (!) שמהווה כחמישית ב-IGLA.

ולבסוף, הקרן SAAA הינה קרן מחלקת בעוד ש-IGLA צוברת דיבידנדים.

עם זאת זה נכון ש-SAAA אינה מכילה את איטליה כי דירוג השקעתה הינו BBB בעוד IGLA כן מכילה אותה, אך שוב זהו דירוג השקעה סביר למדינה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2021 19:43
יש לה גם גרסה צוברת (GAAA) למי שמעדיף.

אני מניח שהקרן לא מחזיקה את יפן כי הדירוג שלה הוא A ולא AA לפחות. לגבי משקל השוק, נקודה טובה - יכול להוות יתרון או חסרון בהתאם למטבע הבסיס שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2021 08:14
שאלה טובה.

מה היא דעתך, בהנחה שהמוצרים האחרים בתיק הם בשקלים אבל עוקבים אחרי מדדים בחו"ל, לא מנוטרלי מט"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2021 14:42
@M777

קשה לי לומר. אני לא רואה תרחיש סביר בו תהיה דפלציה משמעותית - באיתות הראשון לדבר כזה יתחילו לשפוך כסף כמו שעשו מתחילת הקורונה.

אם היה לי בראש תרחיש סביר להתרחשות דיפלציה ואיך היא תשפיע על הכלכלה הייתי יכול לענות, אבל מאז שבוטל תקן הזהב אני לא רואה אפשרות לזה.

אולי אם וכאשר ביטקוין יחליף את הדולר =)