⬅ חזרה לאינדקס

כיצד לבחור קופת גמל להשקעה?

🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 10:35
ברצוני לבחור קופת גמל להשקעה חדשה באופן מושכל ככל הניתן( ואולי גם לנייד אליה סכומים נוספים מקופת גמל להשקעה קיימת שברשותי.

שאלות אליכם:

1. ככל הנראה נתוני תשואות העבר לא מעידות על תשואות העתיד ומשמשות בעיקר ככלי שיווקי( מה גם שאני מפקפק באמינות אתרים כמו גמלנט)

האם יש לי מה להתעקב בנושא? אני אמור להתרשם מתשואות העבר? כיצד אני מודד/בודק יכולות של בית השקעות?

2. חשוב לשמור על דמי ניהול נמוכים. כרגע יש לי קופה בדמי ניהול 0.4. יש מה לשאוף לוריד יותר מזה או שזה סביר? יש פה אנשים עם דמי ניהול נמוכים יותר באופן משמעותי?

3.נוצר לי הרושם שיש בתי השקעות שמתמחרים וממתגים את עצמם גבוה יותר (נניח - אנליסט, מור) ויש כאלו שמתמחרים זול יותר ( נניח -מיטב דש)

האם זה בצדק? או שאולי קיבלתי רושם מוטעה.

4. נושא מיזוגי בתי השקעות

האם יש בתי השקעות בדרך למטה שאולי כדי פשוט להימנע? כדוגמאת פסגות וקנייתה ע"י אלטשולר.

או שזה לא אמור להשפיע על הלקוח הפרטי?

אשמח לתובנות.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 10:46
1. אין מה להתעקב על תשואות העבר. תבדוק האם מסלול ההשקעה מתאים לסיבולת הסיכון שלך ומה הנכסים שהכסף מושקע בו.

2. תמיד לשאוף להוריד. 0.4 זה יחסית סביר בשביל קופגל"ה.

3. הכי זול, הכי טוב.

4. אלטשולר בדרך למטה? בכל מקרה, לא הייתי מכניס ראש בריא למיטה חולה. אני הייתי נמנע על אף שזה לכאורה לא אמור לשנות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 10:53
תודה, ערכתי את 4 זה לא היה ברור.

בנוגע ל3 - ככה פשוט? אתה בעצם אומר שאין באמת דרך למדוד איכות של בית השקעות ולכן פשוט צריך לקבל את ההצעה הזולה ביותר, ולבדוק שהוא לא יורד מנכסיו?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 11:00
אם 1 מתקיים, כלומר המסלול מתאים למה שאתה רוצה.

לדעתי הכי טוב זה מחקה מדד ואז אין שיקול דעת למנהלים יצירתיים מדי.

עריכה: בלי קשר, חפש בפורום קופת גמל להשקעה. לא אוהבים כאן את המוצר הזה, ומהרבה סיבות טובות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 16:00
קופת גמל להשקעה חדשה תצטרך לפתוח על שם מישהו אחר, הרי לא ניתן יותר מאחת בו זמנית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 16:03
says who?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 16:53
לא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 17:10
טעות שלי אם כך.

אז מה ההגיון במגבלת ההפקדה השנתית ? למה שלא אפתח 10 קרנות שונות ?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 17:25
להבנתי מותר לך לפתוח 10 אבל אסור לך להפקיד ביחד יותר מ- 70K.

לא יודע איך זה נאכף.

אני מניח שאם עולים עליך אז מתבטלת הטבת המס, כך שזה בוודאי לא כדאי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 17:25
גם אם תפתח 10, הסכום המצטבר השנתי צריך להיות פחות מ71 אלף.

בגדול המגבלה נועדה רק כדי להגביל את הסכום שאנשים ימירו לקצבה ללא מס.