⬅ חזרה לאינדקס

האם החוב הענקי של ארהב צריך להדאיג אותי?

🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 21:21
אתחיל בשאלה הכללית על החוב האמריקאי ואחר כך לשאלה כיצד להתמגן.

1. האם לדעתכם ארהב ששוברת שיאי חוב, גם ביחס לתוצר, על סף משבר חוב? האם זה יכול להתפוצץ בכל רגע? או רק עוד כמה עשרות שנים אם בכלל

2. האם יש לארהב דרך להחזרת החוב? כי להדפיס כסף כדי להחזיר חוב נשמע לי סוג של פונזי. ובעצם מדוע סין וכו' ממשיכות לקנות את החוב של ארהב אם הוא נשחק מאינפלציה?

3. כמה הגירעונות ה"מנופחים" צריכים להדאיג את המשקיע הסולידי? ואיזה אגח יעזור להתמגן במשבר ההיפותטי הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 21:28
אם היה לך הלוקסוס לקחת הלוואות ואז להדפיס כסף כדי להחזיר אותן, למה שלא תעשה כך ? שים לב שמדינות כגון יפן נמצאות עם יחס חוב/תוצר הרבה יותר גדול כבר שנים.

יש פה מציאות חדשה שהבנקים המרכזיים תומכים מאד אקטיבית במדיניות מרחיבה. אף אחד לא באמת יודע איך זה יתפתח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2021 21:50
קודם כל - זה לא ייחודי לארה"ב. רוב הממשלות בעולם נמצאות בחוב.

לא מדובר דווקא על חוב חיצוני, אלא גם על חובות לאזרחים שמחזיקים אג"ח ממשלתי.

זה לא בהכרח דבר גרוע, ודווקא הבנתי שיש כיום הסכמה בין רוב הכלכלנים שחוב לצורך השקעה (תשתיות, חינוך וכדומה) הוא דבר רצוי ונחוץ.

קצת כמו שצעיר לוקח הלוואה כדי ללמוד תואר (שיועיל לו בעתיד) או כדי לקנות דירה (השקעה).

הבעיה היא שממה שאני רואה, רוב הממשלות מגדילות את החוב לצורך צעדים פופוליסטיים ו"חברתיים" במקום להשקיע בעתיד.

אני חושב שמה שאנחנו רואים כאן זו תוצאת לוואי של השיטה הדמוקרטית -

מנהיגים חושבים לרוב רק 4 שנים קדימה (עד הבחירות הבאות).

לכן הם מעדיפים לטפל בבעיות ההווה על חשבון העתיד.

כך או אחרת - הדרך שלך כאדם פרטי להתגונן מהאינפלציה המכוונת הזו היא להשקיע בשוק ההון.

אם אתה בפורום הזה, סימן שאתה מבין את זה ונמצא בדרך הנכונה :)
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2021 00:40
תאורטית, ארהב יכולה להצטמצם בתקציב שלה, להשקיע פחות באזרחים ובמדינה ולהקטין כל שנה את הגרעון עד להחזרת כל חובותיה

מעשית, אף נשיא כנראה לא יהיה מוכן להזכר כנשיא שלקח יותר מהאזרחים ונתן להם פחות. כמו שאמרו, נשיא חושב 4 שנים קדימה ולא מעבר.

לגבי המשך קניית החוב. ההשערה שלי היא שכל המדינות יודעות שלארהב אין יכולת להחזיר את החוב ובעצם חלקים גדולים מהחוב שארהב מגייסת הוא לטובת החזרת הלוואות ישנות. אם מדינה כמו סין למשל תחליט שהיא מפסיקה לקנות את החוב של ארהב, לארהב לא תהיה אפשרות להחזיר את החובות הישנים מה שאומר שסין לא תקבל את כספה בחזרה ולכן היא גם תפגע מזה.

אז נראה שעדיף לכולם להמשיך ולגלגל את החוב, אפילו במחיר של הגדלתו מאשר לחשוף את החולשה של ארהב מה שיפגע בכל המדינות שמלוות לה. מה שעוד יותר מעודד את המצב זה העובדה שהריבית העולמית די אפסית ככה שארהב לא משלמת יותר מידי על החוב
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2021 01:08
אני לא יודע אם יש סיבה לדאגה או לא, אבל אני כן מעריך שהחוב האמריקאי יצטרך להתחיל להצטמצם מתישהו. המתישהו הזה יכול לקרות בעוד עשור או עוד חמישים שנה, אני לא יודע לנבא. מתי זה יקרה? כשמדינות אחרות יחשבו שארצות הברית כבר לא חזקה כבעבר, ולא יחששו לתת לה ליפול.

כיום ארה"ב היא המובילה בכל הקשור להתפתחות הטכנולוגיה, רפואה והמדע הרחק מלפני שאר העולם. זו עוד סיבה שמדינות לא מוכנות לתת לארה"ב ליפול, כי היא מספקת לכל העולם ידע ושירותים שהעולם מבקש להמשיך לצרוך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2021 01:19
Nah it's probably nothing.