⬅ חזרה לאינדקס

איך לא להפוך כל צלם/לקוח לבוחן ראשי שלך?

🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2021 19:13
בזמן האחרון מנסה לעשות שת״פ עם צלמים או לקוחות וכל אחד יש לו דרישות של ״תראה תיק עבודות״ אני בעד תיק עבודות.

אבל לצערי אין לי נישה אחת. אז כל יום אני מוצא את עצמי מכין תיק עבודות ללקוח/צלם אחר

איך לדעתכם ניתן למנוע את זה?

מנסה לפתח נישה אחת. אבל אין לי בה מספיק עבודה

אז מוצא כל פעם לוקח עבודות שונות של צילום
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2021 20:14
תיק עבודות אונליין מחולק לפני נושאים.

פרופיל אינסטגרם חזק יעבוד גם ללקוחות.

באופן כללי ממליץ לך להתחיל להתפקס על התמחות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2021 20:40
אני מסכים איתך. יש לי אינסטגרם חזק עם צילומי זוגיות שאני עושה וצילומי תדמית/בוק אישי לבחורות

אבל זה לא מספיק לי בשביל עבודה.

אבל יש גם ביקוש ל

צילומי אירועים קטנים

חתונות

כנסים עסקיים

תדמית לעסקים

אדריכלות

ואז יוצא שאין לי במסודר תיק עבודות כזה וגם אם יש הוא לא ברמה גבוהה גבוהה כי אני נוגע בכמה נישות
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2021 20:55
אומנם לא הייתי צלם, אבל עסקתי במקצוע בעל מאפיינים דומים, וכדי להרוויח כסף גדול, היה צריך התמחות.

באופן אישי, אני בחרתי להימנע מדברים רחוקים מידי מהנישה שהייתי מעוניין בה, ופשוט לומר לא, כי מעבר להכנסה קטנה ומיידית, זה לא קידם אותי לקראת המטרות שלי וגם ביזבז לי את הזמן.

כלומר במקרה שלך אם אתה רוצה להיות שם דבר בצילומי זוגיות וסטודיו, לא הייתי מתקרב לצילומי אירועים.

עם כל הכבוד לכמה גרושים שישלמו לי, זה לא יעזור לי להתפתח ולהתמצב בתחום שאני מעוניין לגבות בו סכומים גבוהים.

יצא לך להתייעץ עם יועץ עסקי?
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2021 21:07
החלום שלי זה להמתקצע. יש לי שם של צלם גדול בעיר שלי ובמידה החברתית. אבל מוצא כל פעם לקוחות ששולחים לי ״אתה מצלם ברית? אתה מצלם משפחה? אתה מצלם זוגיות?״ כך שאם שואלים אותי הרבה כנראה אני לא ברור במה שאני מצלם. כי לקוחות לא מבינים תמיד ואם רואים אותי מצלם סלאב אז מבחינתם אני יכול לצלם להם את האירוע/עסק/בית או תדמית

הייתי אצל יועצת עסקית טובה לפני 3 שנים

היא אמרה לי שאני יכול לצלם את הנישות שפחות אני עוסק אל לפרסם ולשווק רק את התחום שלי.

וחבל לי לוותר על עבודות מהיום לעוד 3 ימים כי זה לא הנישה שלי.

נגיד אני מצלם למתווך דירות בעיר ואני לוקח לו יחסית גרושים אבל הוא נותן לי עבודה קבועה

אבל אני לא מפרסם בפייסבוק את הדירות שאני מצלם גם אני לא צריך שיתן לי עליהן קרדיט ברשתות החברתיות. מעלה רק סלפי איתו בסטורי שיראו שאני עובד
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2021 11:38
עוד רעיונות ?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2021 14:15
מזכיר את הסיפור של מהנדס תוכנה שברגע ששומעים שהוא עובד עם מחשב - ישר פונים אליו שיסדר להם את המחשב/ חיבור למדפסת וכו'.

לא בטוח שאתה "לא ברור במה אתה מצלם", כמו ש"לא עולה לשאול".

צילום זוגות/ בוק לנשים די קרוב - אתה יכול להציג יחד (לדעתי האישית)
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2021 15:55
בדיוק. הדוגמא עם המהנדס נכונה. וכל לקוח שפונה אלי אם אני פנוי אני ישר אומר כן

גם אם אף פעם לא צילמתי

אבל מצד שני רוב הלקוחות כן מרוצים ואני נותן להם את כל מה שיש לי
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2021 20:27
אז אולי תתחיל לטעון שאתה עסוק.

שינסו לתאם מולך ולא אוטומטית כן...

fake it till you make it.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2021 12:23
לרוב זה המשחק שאני משחק. לא תמיד עונה, זה מאתגר אבל אני לפעמים מושך. כי ברגע שאני נכנס להודעה/וואצאפ וכו' אני חייב לענות לכולם (חייב הכוונה בהרגשה)

אבל כן אני אתחיל לשחק את המשחק הזה. כמו כולם : ) יצא לי לדבר עם צלמת שחיפשה צלם שני

אז אמרתי לה שלפעמים אני צריך צלם שני

אמרה שאין לה זמן בשביל זה. גם מציעים לה עבודה וגם עושה פוזות :/