⬅ חזרה לאינדקס

Ux design

🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2021 10:08
שלום!

בן 35, כרגע (לצערי אבל זה מה יש) עובד כמנהל שירות.

מאוד נמשך לתחום הmotion design, ולעיצוב באופן כללי.

לא צייר לא ציירתי ולא אומן, חשוב להדגיש, אבל בתחום הזה יש ברי מזל שגם עובדים בלי להיות כאלו.

בגדול, כדי לחדד, בארץ התפקיד נקרא אפטריסט ואתה בעיקר מנפיש אלמנטים גרפיים.

בשנת הקורונה, בחל"ת, עשיתי המון קורסים שקשורים לזה כדי להיכנס לתחום ואני יודע להנפיש (לא לעצב) ואפטר אפקט, למי שמכיר, ברמה גבוהה.

החיסרון הבולט אצלי שמקשה עליי להיכנס כmotion designer לחברה כלשהי הוא שבדרך כלל מחפשים שאהיה גם מעצב.

ואני ממש לא..

כדי להיות מעצב צריך ללמוד שנים ואמור להיות לך נטיה לזה...

בכל מקרה, לאחרונה שמעתי על תחום ux design שאפילו למי שיש ניסיון בהנפשה, כמוני, יש יתרון שם.

אותם אנשים ששוחחתי איתם על זה ובאים מהתחום, נתנו לי את הרושם שלא צריך להיות בעל יכולת עיצוב מטורפת, המשכורות יפות ורובם אגב באו עם תואר הומני (כמוני, תקשורת) ובלי רקע בעיצוב.

במקריות מסויימת 4/4 אנשים שדיברתי היו נשים, המבוגרת ביותר בת 27 וכולן דוברות אמריקאיות מבית.

כולם עשו קורס כדי להיכנס לתחום.

יש לי חשש לגבי התחום כי אני לא כל כך יודע כמה הוא יציב בתעשייה, כמה באמת צריך עיצוב, וחשש נוסף שאני מבוגר לא יודע אנגלית שפת אם ואולי..זה תפקיד שמעדיפים בו נשים.

מישהו פה מכיר את התחום הזה ויכול לתת לי עוד מידע שיאפשר לי לקבל החלטה אם ללכת ללמוד את זה?

בין אם דרך עיניים של מפתח או כל בעל מקצוע אחר שעובד מולם או כux designer.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2021 12:17
אני מכיר שמאוד קשה להיכנס למשרה הראשונה בתחום. ואכן יש קורסים של שנה+ לזה, ועדיין אין היצע מטורף של המשרות האלה.

כמה הוא יציב? כמו כל עבודה אחרת בחברת הייטק אני מניח. כל עסק צריך קצת דברים אחרים.. יש כאלה שצריכים יותר עיצוב ויש כאלה שצריכים לוגית מעצב UX שיחליט איך אפליקציה תיראה (עם הרכבת לגו של רכיבים בנויים כבר). מאוד משתנה מחברה לחברה.

החלטה צריכה לכלול הרבה דברים. יש עוד אלטרנטיבות?
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2021 13:23
משפטים...אבל זה מלא זמן עד שאגיע ליעד..
🕒 פורסם בתאריך: 26/10/2021 09:03
שמעתי על המשרה לאחרונה וגם אני הסתקרנתי. מהבחינה הטכנית קיבלתי את הרושם שקורס טוב יקנה את היכולות, ומבחינת התכונות שלי - יש בי מאפיין חזק של ״איך אפשר היה לעשות את זה יותר נגיש״, כך שזה ממש מדבר אלי.

בקיצור גם אני אשמח לשמוע עוד בנושא בבקשה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2023 11:29
מה עשית בסוף?