⬅ חזרה לאינדקס

פליט קורונה.

🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2021 08:28
בשלהי שנות ה-30 לחיי, ללא ילדים בנתיים, סגנון חיים סולידי למדי. חסכונות: כ-500 א"ש מחולקים בין קופת גמל לפוליסת חיסכון עם מרכיב מנייתי ברובו.

עד משבר הקורונה, התגוררתי בחו"ל עם זוגתי במדינת המוצא שלה ועסקתי כעצמאי בתחום שנפגע קשה מאוד במשבר הנוכחי. כעת אנו שוהים בארץ בדירה שכורה ואני עוסק בעבודות שונות, מכתיבת תוכן מחקרי, הרצאות. עבודות שטח ונהיגה מזדמנות.

אני יוצא מנקודת הנחה שלא אחזור לתחום העיסוק הקודם, וגם אם נצליח לחזור למדינת המוצא של בת זוגי לא ברור לי מהיכן תבוא עיקר הפרנסה בשנים הקרובות, ובטח אם נאלץ להשאר בארץ בסופו של דבר. אני שוקל לחזור ללימודים אקדמיים, וחשבתי על תואר שני במנהל עסקים (תואר ראשון היה הומאני), אך מביקורות כאן שהשוו תואר שכזה לנייר טואלט במקרה הטוב, לא ברור לי אם זהו צעד אשר יוביל אותי לאנשהו, (הכוונה המקורית היתה להשתלב בזירה העסקית במזרח הרחוק, שם יש לי היכרות אזורית וידע בשפה).

יש לנו אפשרות תאורתית למכור נכסים במדינת המוצא ולהשקיע את הכסף ברכישת נדל"ן בארץ או בחו"ל אבל התהליך יהיה ארוך ומסובך, וגם כך אני מעדיף לא להסתמך על האפשרות הזאת כמקור הכנסה כרגע, ובעיקר מנסה למצוא לעצמי נקודת אחיזה מקצועית בעולם שיצא מאיזון.

אם למישהו יש תובנות מן העולם העסקי לגבי שימושיות כלשהי של תואר במנהל עסקים בגיל מתקדם יחסית אשמח לשמוע, וכמובן כל עצה טובה לכיצד לחצוב נתיב חדש במציאות של חוסר וודאות, תתקבל בברכה, תודה.