⬅ חזרה לאינדקס

קטע מעצבן - כפל ביטוח בגלל איחור בהסרת שיעבוד

🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 11:34
היי,

אשמח להמלצות לפעולה, בעדיפות לבעלי נסיון עם הנושא.

וזה הסיפור:

ביטחתי את הדירה (מבנה ותכולה, כולל ביטוח המבנה למשכנתא) דרך חברת AIG ובמועד מסויים החלפתי את הביטוח לחברת כלל.

שלחתי לAIG מיד לאחר מכן מכתב ביטול פוליסה והתחלתי לשלם לחברת כלל.

אממה, אחרי כמה חודשים שמתי לב שAIG חייבו אותי גם על החודש הראשון שבו כבר הייתי מבוטח ע"י כלל. יצרתי קשר עם AIG והם אמרו שלא שלחתי את טופס הסרת השיעבוד ולכן לפי חוק חוזה הביטוח הם המשיכו לחייב 30 יום לאחר הבקשה.

בתגובה ביקשתי מהבנק טופס הסרת שיעבוד והם עדיין לא מוכנים לזכות אותי על החודש הנ"ל כי הטופס לא נשלח בתוך ה30 יום המדוברים.

הפנו אותי לחברת כלל שיזכו אותי כי לטענת AIG הם היו צריכים לתדרך אותי/לדאוג שאני אחתום על הסרת שיעבוד (בזמנו לא היה לי מושג שאני צריך לעשות את זה).

איך להמשיך מפה???

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 11:59
אז תפנה ל AIG
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 12:37
כמה הפרמיה המדוברת?

וכמה זמן כבר שרפת על זה?

כמה זמן עוד תשרוף על זה?

איך אתה מתמחר את הזמן שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 12:38
חחח

תודה יוסי

כבר נעשה - AIG קיבלו את מכתב הסרת השיעבוד מהבנק אבל לא מוכנים לזכות אותי על החודש כי לא נשלח בזמן (ב30 יום מהביטול).

מבחינת AIG זו אחריות של כלל לזכות אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 12:41
שאלה טובה - עד כמה להתעקש....

למיטב זכרוני זה סה"כ 200 ומשהו ש"ח לחודש (מבנה ותכולה).

וכמובן העיקרון מעצבן פה מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 14:00
אז אולי פניה לממונה על הביטוח בשיטת שגר ושכח, אם יפעלו למענך מעולה.

לא יפעלו, זה לא סכום גדול מדי להמשיך להתעקש.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 14:04
עקרונות זה דבר נחמד אבל ככל שמתבגרים כדאי לתת להם מקום הולך וקטן. עוד חודש לא תזכור למה יש לך בחשבון הבנק 200 ש"ח פחות או יותר. עדיף לנצל את הזמן על דברים שיביאו לך תועלת ולא על רדיפת עקרונות הצדק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 14:44
קרה לי גם מול ביטוח ישיר ובגלל שיש לי עוד כמה פוליסות, בסוף החזירו.

בדיעבד, קרב די מיותר מפאת הזמן\עצבים שזה דרש.

בסוף, הכל זה value for money.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 17:51
...וכך נולדה שיטת מצליח
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 17:54
ו... נניח ויש שיטה כזו. אז הזמן שלך לא שווה?

הדרך היחידה שהזמן כן יהיה שווה זה להיות בראש הפירמידה בתביעה ייצוגית. לחלופין להיות פאסיבי בתביעה ייצוגית (אבל אז אתה מסתכן שאף אחד לא יתבע).
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 17:59
לא אמרתי שהזמן שלי לא שווה, רק אמרתי ששיטת "מצליח" קיימת כי המוני פרטים קטנים עושים בדיוק את הבחירה הזו:

ומוכנים לתת כסף בחינם למישהו - כשהתמורה היחידה היא שהוא לא יציק להם

ברור, זה אם אתה בוחן את זה כלכלית מנקודת מבטו של הפרט.

אני מסתכל על הדברים ממעוף הציפור ואומר: אם כולם היו מתעקשים מלכתחילה, שיטת מצליח פשוט לא הייתה משתלמת ולכן לא קיימת.

תורת המשחקים
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 18:48
אבל מה המשמעות הפרקטית שנובעת מזה? הרי אני יכול לשלוט רק על הפעולות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 19:00
Be the change you want to see in the world
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 19:05
סורי, מבחינתי זה לא פרקטי. יש מספיק שיטות אחרות לעשות את השינוי הזה מלהשקיע אינספור שעות לרדוף 200 שקל.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2021 20:15
אפשר גם לנסוע 10 ק"מ כדי לחסוך 10 אגורות לליטר דלק.

קבל כלל אצבע: אם הזמן שלך כל כך זול, תמצא עיסוק שיהפוך אותו ליקר יותר ואל תרדוף אחרי תחנות רוח.
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2021 00:51
זה אולי יגרום לך להרגיש טוב עם האשליה שאתה מוביל פה שינוי, אבל מבחינת אותה חברת ביטוח אתה בסך הכל אחד ממיליון לקוחות.

מניסיוני, לדבר עם נציגי שירות כאשר מדיניות החברה היא שאתה טועה והם צודקים היא לרוב השחתת הזמן שלי ושל הנציג המסכן שבהסתברות גבוהה שונא בעצמו את המעסיק שלו.

הדרך היעילה יותר היא או לבקש מנהל ברגע שהשיחה מגיעה למבוי סתום, או לפנות במייל לפניות הציבור של אותה חברה, ואם זו חברה מפוקחת כמו חברת ביטוח אז לעשות אסקלציה לרגולטור במידת הצורך.

ואם החברה עדיין בשלה ואני בטוח שנעשה לי עוול, אני פשוט מסיים את ההתקשרות איתה - זה מבחינתי הרבה יותר יעיל מאשר לריב איתם כשכל צד מתבצר בעמדותיו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2021 20:40
טוב, פניתי לרגולטור עם תלונה ושחררתי :-)

להעמיד דברים על דיוקם חשוב לי לציין שעצבים לא היו מעורבים בכל התהליך והשחתת הזמן היתה מינימלית (כמה שורות במייל וההתכתבות פה).

שבוע טוב