⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות לילדים

🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2016 23:24
שלום לכולם

היות וקרן השתלמות היא המסלול היחיד שיש בו פטור ממס בורסה ומשיכה הונית לאחר מכן,

מישהו מכיר איזה שהיא דרך לפתוח קרן השתלמות לילדים מתחת לגיל 18?

הקמת חברה - או כל תרגיל אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2016 23:30
לרשום כעוסק פטור ולהפקיד במעמד עצמאי...

זורק רעיון.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2016 23:31
עוסק פטור מתחת לגיל18 ? לא אפשרי למיטב ידיעתי
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2016 06:30
אני לא יודע. לא המקצוע שלי.

אבל זו שאלה לרו"ח/יועץ מס.

אני גם לא יודע בן כמה הילד, אבל אם אפשר - הילד עוסק פטור ושיוציא לך קבלות על שירותים בבית - בייביסיטר לאחים, טיפול בגינה...

נ.ב.

בת של חבר לעבודה, כאשר היתה בת 12, התעסקה בצילום ועריכה.

אבא של חברה שלה בעל חברת אירועי ספורט הציע לה עבודה בעריכת סרטונים.

המזל של הילדה - אמא שלה בתור רואת חשבון, טיפלה בכל הנושא.

בכל מקרה, אני לא מצאתי תשובה ל-"גיל מינימום לעוסק פטור".
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2016 09:27
נדחפת עם שאלה.. מה קרה לתכנית של כחלון שהוכרזה ברוח וצלצולים עם קרן חיסכון לכל ילד?
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2016 09:43
היא בדרך ולא יתנו להורים להפקיד שקל לשקל (כי אז הילדים של העשירים ירוויחו יותר), מקסימום 50 שח מצד ההורים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2016 15:02
הערות של לא מומחה:

החוק מדבר על ״אדם״ ולא על בגיר. ההגיון שלי אומר שמי שיש לו הכנסות חייב במס, גם אם הוא קטין, ולכן זכאי גם לפתוח קרן עם פתור ממס, גם אם הוא קטין.

להבנתי הגדרת החוק היא שעצמאי, קרי מי שיש לו הכנסות מעסק או ממשלח יד, יכול לפתוח קרן השתלמות לעצמאיים. אישור עוסק מורשה הוא דרך לעשות זאת, אבל יכול להיות שיש גם דרכים אחרות.

הגדרת ״עסק ומשלח יד״ בחוק היא: השתכרות או ריווח מכל עסק או משלח-יד שעסקו בו תקופת זמן כלשהי, או מעסקה או מעסק אקראי בעלי אופי מסחרי

יש לזכור שעצמאי יכול להפקיד עד ל-7% מהכנסתו לקרן ההשתלמות. במשכורת של ילד , בייביסיטר, שטיפת מכוניות ועוד זה יהיה סכום זעום. לאור זאת זה נראה לי כלי חינוכי מעולה וכלי חיסכון לא משמעותי כלל.

בקיצור, לדעתי לא אמורה להיות מגבלה חוקית לפתוח לקטין שיש לו הכנסה קרן השתלמות, ולדעתי המכשלה העיקרית תהייה למצוא את החברה/המוסד שיסכימו לעשות זאת בלי תעודת עוסק מורשה. יש פער בין החוק לפרקטיקה, וזה יהיה האתגר.