⬅ חזרה לאינדקס

טעות בחישוב מס בתלושי שכר אחרונים - איך מתקנים?

🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2021 21:28
היי,

נראה שהייתה טעות בחישבו שכר בחברה שאני עובד בה טעתה ונלקח ממני מס של 47% ב-2 תלושי השכר האחרונים,

האם הדרך היחידה לקבל החזר על המס העודף הוא באמצעות החזר מס? אם כן, האם אני צריך לחכות עד לסוף השנה כדי להגיש את הטופס?

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2021 21:52
להבנתי ניתן לקבל תיקון במהלך השנה ממס הכנסה אם תעדכן את האחראים על תלוש המשכורת אצלך על הבעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2021 21:56
ראשית, תברר עם מחלקת השכר של המעסיק מדוע גבו ממך מס נוסף (אולי לא מילאת 101?) כדי שבחודשים הבאים לא ימשיכו לגבות ממך מס עודף.

ברגע שיעדכנו את השיעור הנכון, המשכורות הבאות יהיו עם שיעור מס נמוך אפס עד שיתקזז החיוב העודף מהחודשים הקודמים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2021 07:08
נלקח 47% על כל השכר? או רק על חלק קטן ממנו?

כלומר האם ההתבבססות שלך היא על זה שכתוב לך בתלוש שהמס השולי שלך הוא 47%? ואם כן, האם היו לך הכנסות גדולות מהרגיל בחודשיים אלו (או אפילו רק בראשון מתוכם)?
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2021 08:12
כתוב בתלוש אז אני משער שזה על החלק היחסי, וכן היו לי הכנסות גבוהות מהרגיל בחודש הראשון (בונוס)
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2021 08:56
אז סביר להניח שאתה לא צריך לעשות כלום וזה יקוזז במשכורות הבאות.

חישוב המס הולך לפי ממוצע נע, כלומר כל חודש מחשבים מחדש מה המשכורת הממוצעת עד כה, ממירים לשנתי, מחשבים מה המס השנתי, מחשבים חלק יחסי של המס עד אותו חודש, ובודקים כמה מס נגבה עד החודש הקודם, ואז גובים ממך את הדלתא.

אז היות ובונוס חד פעמי מעלה את הממוצע, זה מעלה גם את המס שצריך לגבות. בחודש הבא כשהמשכורת תחזור להיות רגילה, אז גם הממוצעמירד בחזרה, וכנראה שיגבו ממך פחות מס מהחודשים שלפני הבונוס.