⬅ חזרה לאינדקס

לא יודע מה לעשות עם עצמי

🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2021 12:23
היי

אני נמצא בזמן שאני באמת לא יודע מה לעשות..

אני רוצה ללמוד ומתלבט בין לעשות הנדסאי או מהנדס חשמל

להגיד שאני אוהב את התחומים האלה ?

אני לא יודע..

חשבתי גם על כיוון ההייטק בלעשות כל מיני קורסים.

אני פשוט רוצה מקצוע שאני יוכל להתפרנס בכבוד.

שואלים אותי תמיד מה אני אוהב לעשות ? ולצערי אין לי על מה להצביע !

חושב אם ללכת לפסיכולוג תעסוקתי בנושא,אשמח לשמוע דעות של אנשים בפורום
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2021 13:11
ברוך הבא לפורום.

ובמה אתה עוסק/מתפרנס היום?

תן יותר פרטים ורקע, אחרת זו סתם שאלה..
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2021 17:14
שלא תבין אותי לא נכון, אבל אולי פסיכולוג בשביל עצמך, ללא קשר לתעסוקה יוכל לעזור לך להבין ולהכיר את עצמך טוב יותר.

+1
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2021 17:35
כמו כולם.

אם לא תנסה בטח שלא תדע אם אתה אוהב.

תואר בהנדסת חשמל יפרנס אותך בכבוד.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2021 17:41
לא יודע מה זה פסיכולוג תעסוקתי אבל אם אתה מאמין שזה יכול לעזור לך - לא יכול להזיק לנסות (מקסימום תמיד אפשר לעזוב באמצע)

אתה לא חייב לעבוד דווקא בתחביב שלך.

נניח, אני אוהב (או טוב ב) לצייר, זה לא אומר שאני דווקא חייב להיות צייר.

במקרה אני מפתח תוכנה, כי זה גם משהו שאני נהנה/אוהב/מתעניין בו - אבל נניח ומסיבה כזו או אחרת לא יכלתי לעבוד בזה, אז הייתי מחפש לעבוד במשהו אחר שיש לי איזושהי זיקה אליו.

לדוגמא, אם אתה טיפוס ריאלי ואוהב "להתעסק במספרים" - אז יש שלל מקצועות שיכולים להתאים לך גם אם אף אחד מהם הוא לא "תחביב" שלך.

למשל: מדע נתונים, אנליסט, רואה חשבון, מהנדס, וכו' - אלא רק חלק מהמקצועות ו/או התחומים שבעלי זיקה למספרים או מתמטיקה יכולים להתחבר אליהם בקלות.

נסה לחשוב - מה הם תחומי העניין הכלליים שלך - ולהתקדם משם.

אם אין לך כאלה, אז כדאי לפתח כאלה ע"י זה שתיחשף ליותר דברים בעולם (יש כנסים וימים פתוחים באוניברסיטאות ובמכללות, וכו' שיכולים לתת לך השראה, וגם סתם שיטוט ברשת יכול להניב רעיונות).

זו דרישה קצת צנועה מדי - גם מנקים של חדרי שירותים מתפרנסים בכבוד.

השאלה היא אם אתה לא רוצה לשאוף קצת גבוה יותר - לא רק מבחינת השכר והתגמול, אלא גם מבחינת סיפוק אישי/מקצועי, פוטנציאל קידום וצמיחה, וכו'.

תתנסה ותדע. אתה לא צריך לעסוק בהם כדי לדעת, אתה יכול להתחיל לשמוע הרצאות או לקרוא על הנושא ולראות אם זה מדבר אליך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2021 17:48
הרבה אנשים בוחרים מקצוע בלי לדעת אם יאהבו לעבוד בו.

מקבלים החלטה לפי הנתונים שכן יודעים- האם אתה טוב במקצועות ריאליים? האם מקצוע טיפולי מעניין אותך? עם אנשים? בלי אנשים? משכורת טובה? טוב בשיווק? נקודות חוזקה שלך? עבודה בחוץ? במשרד?

אני ממליצה על הכוון תעסוקתי שיכוון לשאלות הנכונות

ואז לבחור לפי מה שאתה יודע, כשתמיד יישאר מרכיב של אי וודאות. בכל מקרה בכל מקצוע יש קשת של אפשרויות להתפתח- להתמחויות שונות, לכיוון ניהולי או שיווקי, להסבה למקצוע דומה..