⬅ חזרה לאינדקס

הפקדות להשתלמות מעל התקרה כדאי ? בהינתן הפרטים שלי

🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 00:06
היי

מחזיק קרן השתלמות עם 200k+ מסלול מנייתי, 0.8% ד"נ מצבירה.

בשנים האחרונות הפקדתי כל חודש מעל התקרה.

עכשיו, בהינתן שאני לא גורו השקעות, והכלי היחיד שאני מחזיק פרטית הוא גמל להשקעה מחקה s&p בד"נ 0.4%

האם שווה לי להתחיל להפקיד את הסכום מעל התקרה לגמל להשקעה או כבר להשאיר בהשתלמות ?

ובהינתן מדרגת מס של 30 ומשהו אחוז, לא בדיוק זוכר כמה. למה רלוונטי ? כי אם הבנתי נכון אשלם את המס הזה על החלק שאני לוקח לברוטו במקום לקרן השתלמות
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 00:16
שאלה עקרונית: למה קרן ההשתלמות שלך לא במסלול פסיבי כלשהו בדמי ניהול סבירים יותר? 0.8 זה גבוה.

אני מניח מתוך השאלה שזו קרן השתלמות במעמד עצמאי, זה נכון?

הטבת המס לא חלה על סכומים שמעל תקרת ההפקדה, גם לשכירים וגם לעצמאים.

לאור הבדלי דמי הניהול נראה שעדיף להעביר את הכסף לקופת הגמל, למרות שקופת גמל להשקעה היא מוצר גרוע.

הכי טוב יהיה להוריד את דמי הניהול בקרן ההשתלמות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 00:25
שכיר,

בהסתכלות אחורה, קרן השתלמות מחקה smp500 תעשה יותר ממסלולי מניות של גופים בארץ ? אם לשים רגע בצד ד"נ ...

ואם הפסיבי עשה פחות מהמנייתי, הד"נ עושים הבדל משמעותי ?

אני פשוט תוהה איזה עוד אופציות יש,

שני שליש מהפנסייה שלי על smp500

וגם הגמל להשקעה שציינתי

אז בהינתן שאני לא המשקיע הכי גדול שיש, כדאי להוסיף עוד דברים פסיביים או עוד smp500 גם בהשתלמות ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/08/2021 00:58
בהסתכלות אחורה אי אפשר לדעת מה יקרה בעתיד, אפשר רק לדעת מה קרה בעבר.

זה לא רלונטי, כי שוב - מה שקרה בעבר קרה בעבר, והוא לא אומר כלום על מה שיקרה בעתיד.

אגב, לפי השאלות שלך אני ממליץ שתתחיל קודם כל לקרוא קצת בבלוג, להבין מה כל הרעיון מאחורי השקעות פאסיביות ולמה אנשים פה מאמינים שזה עדיף על פני השקעה מנוהלת.

תיק השקעות רגיל, שגם בו אתה יכול להשקיע בסנופי או במדד עולמי רחב.

בהחלט.

זאת בדיוק הגישה של רוב האנשים פה - אנחנו מאמינים שאנחנו מאוד רחוקים מלהיות "המשקיע הכי גדול שיש". אנחנו גם מאמינים שרוב מנהלי ההשקעות רחוקים להיות "המשקיע הכי גדול שיש". זאת בדיוק הסיבה ללכת על השקעה פאסיבית.

לא רק בהשתלמות אלא באופן כללי.

גם בתיק ההשקעות הפרטי למשל.