⬅ חזרה לאינדקס

שאלת דוח פנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2016 21:53
אהלן, מצורף חלק מהדו"ח השנתי המקוצר שלי לדו"ח הפנסיה. אני מתקשה מעט להבין: כאשר אני סוכם את כל הסעיפים מסעיף ב' אני באמת מקבל את מה שכתוב בשורה האחרונה של "יתרת הכספים בסוף השנה", כלומר יש לי הרבה יותר מינוסים מאשר פלוסים ברווחים ודמי ניהול, אך מצד שני, מצויין שלקופה כביכול יש תשואה חיובית.

האם באמת ניכוי ההוצאות הנ"ל מתעלם משאר העלויות של הקופה, כך שבסופו של דבר למרות שהתשואה חיובית בעצם הפסדתי כספים השנה?

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2016 23:30
לפי מה שאני קורא הרווחת 575 שח ושילמת 1067 שח במהלך השנה - כלומר הפסדת 492 שח.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2016 23:41
אני לא מבין למה מרשים להם לחשב את התשואה בלי לכלול את הכספים הרשומים כאיזון אקטוארי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2016 01:30
לא מדויק.

להבנתי, דמי ביטוח נגבים מההפקדות ואינם נלקחים כלל בחשבון רווחים אלא מקוזזים מהכספים שהופקדו לקרן = כאילו הפקדת פחות ממש כמו דמי ניהול מהפקדה.

איזון אקטוארי, דמי ניהול מחיסכון והפסדים הם על הצבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2016 01:37
כי פנסיה מקיפה היא שני מוצרים שונים לגמרי שארוזים ביחד - חיסכון וביטוח.

בהיבט של החיסכון - אתה מקבל את התשואה מהשקעות מינוס דמי הניהול (ששולמו לקרן הפנסיה) ומינוס הוצאות ניהול השקעות (ששולמו לצדדי ג')

בהיבט של הביטוח (ביטוח למקרי מוות ונכות) - אתה משלם את עלות הביטוח בהתאם לצפי אירועי הביטוח בתחילת תקופה ובסוף התקופה יש איזון אקטוארי (חיובי או שלילי) שמתקן את סך פרמיית הביטוח שנגבתה אל מול עלות מקרי הביטוח שקרו בפועל באותה תקופה.

צריך לשפוט כל היבט בנפרד, על פי העלויות והתועלת שהם. ואפשר גם לשלוט במידה מסוימת בשני המרכיבים - במדיניות ההשקעות ומסלול הביטוחי.

מי שרוצה להפריד לגמרי בין שני השיקולים, צריך להשתמש במוצרים אחרים ולא בפנסיה מקיפה - למשל בקופת גמל (חיסכון בלבד) ופוליסת ביטוח נפרדת (ביטוח בלבד), אם כי יש לזה בעיות אחרות שנדונו כאן בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2016 08:26
אז מה אפשר לעשות?

עד כמה שאני מבין, התנאים שלי הם לא רעים מבחינת דמי ניהול. והמסלול הוא כללי ולא מנייתי אז כביכול הוא פחות רגיש לכמה חודשים של ירידות בשווקים
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2016 08:50
השאלה בגדול היא, האם אתה רוצה ביטוח חיים וביטוח אובדן כושר עבודה? אם התשובה היא ״כן״, אז הביטוח שמוכרים לך בפנסיה הוא זול בהרבה מהביטוח שאתה רוכש בכל מקום אחר. אם התשובה היא ״לא״, אז אתה יכול לעבור לקופת גמל, או לפחות להגיד לסוכן שלך שאתה רוצה לעבור בפנסיה ל״מסלול עתיר חסכון״. ואם אתה במקרה רווק ללא ילדים, תוכל גם למלא הצהרה ולבטל לחלוטין את התשלום על ביטוח חיים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2016 09:38
יש עוד עניין חוץ ממה שכתבו כאן למעלה: תשואת הקופה מחושבת, אני מניחה, על שקל שהיה בקופה כל השנה, כלומר הופקד ב31.12.14 או קודם לכן, ולא נמשך עד סוף השנה. בפועל, אם זו קופה פעילה, היו הפקדות במהלך השנה, לכן חלק מהשקלים הופקדו בתאריכים שונים במהלך השנה. אם היו עליות גדולות בתחילת השנה ואחר כך ירידות, שקל שנכנס באמצע השנה יצא "מופסד", למרות שהתשואה השנתית של הקופה חיובית. וזה בלי שום עלויות נוספות של הקופה.