⬅ חזרה לאינדקס

ira עם סכום מינימלי

🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2021 14:26
שלום לכולם,

אני רוצה לנייד את קופת הגמל וקרנות השתלמות שלי ל-ira.

החסכונות שלי הם:

פנסיה 200K (בהראל)

קרן השתלמות 50K (אלטשולר)

קופת גמל 50K (אלטשולר)

קופת גמל להשקעה 50K (מור)

אם יש פה אנשים שפתחו חשבון ira עם סכומים דומים אני אשמח לדעת איפה, ובנוסף האם אתם מרוצים מהשירות ואפליקצית המסחר.

חשבתי אולי לנייד את הפנסיה ו/או לפתוח חשבון מסחר במקום הגמל להשקעה אם זה יעזור מבחינת המינימום הנדרש.

אני יודע שיש מספר פוסטים בנושא אבל הם ישנים ומיטב דש לצורך הדוגמא כבר העלו את המינימום ל-300K.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2021 14:56
הרף אכן עומד על 300 וצפונה לפי בדיקה שערכתי לפני כמה חודשים.

מדי פעם יש קבוצות גדולות ואז המינימום יורד, כמדומני בפעם האחרונה ל100/150
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2021 15:03
מה זה אומר קבוצות גדולות? איך מגיעים אליהן?
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2021 15:07
יש גם את קלגמל שאין להם מינימום ממה שאני זוכר.

השאלה גם אם הם מסתכלים על כל הקופות בייחד או שמסתכלים בנפרד על גמל והשתלמות (יש חברות כאלה ויש כאלה ממה שאני מכיר).

אי אפשר לנהל קופגל"ה בIRA.

וזה מעבר לעניין שקופגל"ה זה מוצר מיותר ויקר אם אתה יודע לנהל תיק בעצמך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2021 15:18
אלה המוצרים הרלוונטים ל - IRA, לטעמי בצבירה כזאת אין טעם להיכנס ל IRA במיוחד לא במוצרים פעילים (עם הפקדות חודשיות). עדיף למצוא מחקה מדד זול וברגע שתגיע לצבירה משמעותית להיכנס ל IRA
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2021 15:24
אל תשכח גם את:

שאפשר לנייד לגמל אם רוצים. (כמובן צריך לקחת בחשבון את המשמעויות של מהלך כזה).
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2021 10:39
אני אישית לא ממליץ, אבל אם לחוצים על IRA זאת אכן אפשרות. במקרה הזה, כמו שכתבתי בעבר, לא לנייד את כל הכסף
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2021 10:53
אני נתקלתי באחת בפייסבוק באיזו קבוצה.

אבל עדיין זה לא רלוונטי לגביך, הצבירה שלך נמוכה.

גם אם כן היית יכול לעבור לira בהשתלמות, אני לא רואה טעם לכך בצבירה נמוכה, יש היום מסלולים פסיביים מה שלא היה לפני כמה שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2021 11:08
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2021 16:53
מצד אחד קרן השתלמות בניהול אישי, היא ״פסגת״ שאיפותיו של משקיע פאסיבי, חשבון פטור ממס ושליטה מקסימלית. ומצד שני אתה לא ממליץ לא להכנס עם צבירה נמוכה והפקודות חודשיות, מה הרציונל ?

האם גם במקרה בו קה״ש IRA עדיפה (0.2%+-) מבחינת עמלות וד.נ עדיין מומלץ לחכות לצבירה גדולה יותר? למה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2021 20:01
הקטע שאני רוצה את קופת הגמל להשקעה להשאיר נזילה ורובה לא במניות למקרה ש..

ואת הכסף של קופת הגמל וקרנות ההשתלמות, שאותו אני יכול להשאיר "נעול" לתקופה ארוכה, להשקיע בדברים בסיכון גבוה יותר, הרוב בצורה פאסיבית וחלק במניות ספציפיות, אז חשבתי שיהיה הכי חכם לעשות את זה דרך חשבון ira.

הכי הגיוני לא?
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2021 20:38
בדיוק מה שציטטתי למעלה. תראה מה @נדב כתב.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2021 20:40
לא הבנתי איך זה קשור.

פשוט תבחר מסלול לפי רמת הסיכון שאתה רוצה בכל מוצר.

חוץ מזה, אין IRA בקופגל"ה בכל מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2021 21:15
הכוונה שלי היא שאם אני רוצה להשקיע במניות ספציפיות אני יכול למשוך את הכסף של קופת הגמל להשקעה ולפתוח חשבון מסחר, אבל אז הכסף הזה יהיה לא נזיל.

לעומת זאת אני לא בונה כרגע על הכסף של קופת הגמל והקרנות ההשתלמות, ולכן אותו אין לי בעיה להעביר ל-ira.

אני אחסוך גם בדמי ניהול וגם אני אוכל להתחיל להשקיע בעצמי, הרוב פאסיבית וחלק קטן במניות ספציפיות, גם ככה שכבר כן יהיה לי סכום רציני יותר אני ארגיש בנוח להשקיע אותו כי זאת כבר לא תהיה הפעם הראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2021 21:20
למה לא?

חשבון מסחר נזיל בדיוק כמו קופגל"ה.

זה גם החלק היחיד שאתה יכול להעביר לIRA, כי שוב - אין IRA בקופגל"ה.

אבל זה שאתה יכול לא אומר בהכרח שאתה צריך.

אתה יודע מה ההבדל בדמי ניהול בין מסלול מנוהל למסלול IRA?

כמה ההפרש הזה בשקלים בשנה על הסכומים שאתה מדבר עליהם פה?

אישית הייתי מחכה קצת עד שיהיה לי סכום קצת יותר משמעותי בקה"ש/גמל ואז עובר לIRA.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2021 10:18
כי אם אפתח ira, אעביר את הכסף של קופגל"ה לאג"ח ומסלולים עם פחות סיכון.

לעומת זאת אם אפתח חשבון מסחר עם הכסף של הקופגל"ה אז הכסף יהיה מושקע בעיקר במניות, ואז יתכן שאני אצטרך למשוך את הכסף דווקא בתקופה שהיא לא טובה מבחינת השוק.

הפרש לא משמעותי אני מסכים.

אבל משמעותי (לפחות עבורי) מבחינת הנסיון שאצבור, עד היום אני רק קורא וקורא ולא קניתי נייר ערך אחד.

חוץ מזה שעם תקרת הפקדה שנתית של 19K אז יש סיכוי שיקח לי הרבה זמן להגיע לסכום יותר משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2021 11:17
איך זה קשור?

אם הכסף בקה"ש/פנסיה במסלול מניות פאסיבי במקום ב IRA אז אתה לא יכול להעביר את הקופגל"ה למסלול אג"ח?

גם בחשבון מסחר אפשר להחזיק אג"ח...

נראה שאתה נותן לזנב לקשקש בכלב. קודם כל בוחרים הקצאת נכסים, ורק אח"כ כלי שדרכו משקיעים. הכלי לא צריך לגרום לך לשנות הקצאה למשהו שלא מתאים לך.

לא הבנתי איזה נסיון בדיוק את מתכוון לצבור.

אם כל העניין זה ללמוד איך ללחוץ על הכפתור באתר, זה מיותר לגמרי לדעתי.

בעל מקרה, אם זה מה שחשוב לך אז תפתח תיק השקעות עם סכום קטן כדי לשחק בו, או שתפתח חשבו דמו איפשהו.

זאת, לדעתי, לא סיבה לעבור לIRA (יש המון סיבות טובות אחרות).

אתה מודע לזה שאתה לא חייב לחסוך רק דרך הקה"ש, נכון?

אם הבעיה שלך זאת התקרה אז פשוט תיקח את הכסף שאתה יכול לחסוך ונמצא מעבר לתקרה, ותפקיד אותו לחשבון השקעות רגיל.

ככה גם הגדלת את החיסכון שלך וגם יש לך הזדמנות "ללמוד" איך לוחצים על כפתורים בממשק של הברוקר