⬅ חזרה לאינדקס

הפקדות לקרן ההשתלמות, מהברוטו או מהנטו?

🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2021 15:28
שלום לכולם,

הסכום שממנו נגזרות ההפרשות לקרן ההשתלמות שלי, הוא סכום הנטו, כלומר הסכום שבפועל נכנס לבנק. נניח שמשכורת הנטו שלי היא 8000 ₪, אני מפקיד 200, והמעסיק 600. האם המעסיק נוהג כשורה, או שעל סכום ההפקדות לקרן להיגזר מסכום הברוטו במשכורת?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2021 15:41
הסכום אמור להיות מופקד מהברוטו.

אם הוא מופקד מה-"נטו" זה אומר שאפקטיבית המשכורת שלך יותר נמוכה ממה שבחוזה ההעסקה שלך - כי זה אומר ששילמת מס על משהו שאמור להיות פטור ממס.
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2021 19:02
כשאתה כותב "אמור", האם המעסיק מחוייב להפקיד לי את הסכום מהברוטו, או שזה תלוי ברצונו הטוב?
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2021 19:35
קרן השתלמות היא תמיד זכות, ולא חובה

אבל - משהתחייב המעסיק להפקיד לקרן השתלמות, יש נוהל ספציפי שעליו לעמוד בו (לדוגמא, להפקיד תוך X זמן מרגע חלוקת המשכורת, וכו') --

הנוהל הזה למיטב ידיעתי לא אומר שום דבר לגבי האופן שבו נגבה התשלום מהעובד לטובת הקה"ש -

כל מה שמעניין את הרשויות בסוף זה השורה התחתונה

הרשויות יודעות ששולם לך סכום כלשהו X ונגבה ממך מס כלשהו Y והופקדו מטעמך כספים כלשהם W לקה"ש ומטעם המעסיק סכום כלשהו Z לקה"ש.

איזה "להטוטים" הוא עושה כדי להשיג את זה, לא מעניין את הרשויות

לכן אם הוא לוקח לך מהנטו, זה אומר שבפועל יכול להיות שהוא מפריש בשמך מס מיותר, ואז אתה תצטרך ללכת לרשות המיסים וכל הזמן לבקש החזרי מס.

זו בדיוק הסיבה שמחלצים את הסכום הזה מתוך הברוטו, כי אז קל להתחשבן: עד התקרה - ממילא לא משלמים עליו מס, ואחרי התקרה, מסמנים את זה -"שווי למס" בגליון השכר ומפרישים מס על הסכום הנוסף.

הוא ממילא לא "מרוויח" או "חוסך" על זה כלום, ולכן זה לא אמור לשנות לו (אלא אם כן הוא גונב את ההפרש לכיסו).
🕒 פורסם בתאריך: 14/08/2021 23:02
למה? הרי אם המעסיק מפריש מהברוטו, והברוטו הוא 10000 ₪, אז על המעסיק להפריש 750 ₪, ואם המעסיק מפריש מהנטו (8000 ₪), אז המעסיק מפריש רק 600 ₪, כך שהוא חוסך 150 ₪. כפול 200 עובדים, מדובר בלא מעט כסף כל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2021 06:34
המעסיק יכול להפקיד כמה שהוא רוצה (ליתר דיוק, כמה שסיכמתם ביניכם), תחת 3 מגבלות עבור הטבת המס: לא יותר מ-10% מהברוטו סך הכל (אבל אין בעיה עם פחות); יחס של 1:3 בין הפרשות המעסיק והעובד; ועד התקרה הקבועה בחוק.

בהחלט קורה שמסכמים על "שכר לקרן השתלמות" נמוך יותר מהברוטו, לדוגמה לפי הנטו (סתם מספר שרירותי).
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2021 10:28
רק להדגיש - המגבלות הן רק עבור הטבת המס.

כלומר אין בעיה שהמעסיק יפקיד יותר, פשוט מה שמעל לא יקבל הטבת מס. (חלק הכסף שכן עומד בתנאים יקבל הטבה)