⬅ חזרה לאינדקס

של מי הכסף

🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2021 23:56
שלום אני כאן בפורום בדר"כ שקטה לתהליך של למידה והבנה של עולם הפיננסים.

אני מנסה להבין משהו חשוב

כשמקיעים דרך בית השקעות- של מי הכסף? (המניות)

כלומר הנגזרת של השאלה היא כמה משמעותי מי הגוף שדרכו אני רוכשת מנייות.

במידה ובית ההשקעות יקרוס איך זה ישליך עלי

אי מבינה שהכסף בהתחלה נכנס לחשבון נאמנות (כלומר מוגן)

ואח"כ מה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2021 05:52
הכסף נמצא בחשבונות נאמנות.

המניות נמצאות בבית ההשקעות, עם רישום (גם מול הבורסה) מי הבעלים של כל מניה ספציפית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2021 05:57
עד כמה שאני יודע, שאת מפקידה כסף לבית השקעות/קונה מנסיות או כל נכס אחר הוא רשום על שמך ומנוהל על ידם. ז"א גם במקרה של קריסה את יכולה ללכת לרשות לניירות ערך ולקבל את מה ששלך.

*לא לתפוס אותי במילה*
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2021 09:52
ההשלכה העיקרית תהיה שהכסף (וניירות הערך) יהפכו ללא-זמינים לתקופה מסויימת, עד שתוכלי לחלץ אותם משם.

זה לא קורה כל שני וחמישי אז לא ברור מה הפרוצדורה, ויכול להיות גם שניירות הערך יונזלו-בכח כדי להשיב את הכספים ללקוחות בעלות מינימלית מבחינת המפרקים/המדינה, וגם בכך כרוך הפסד כספי פוטנציאלי מסויים (אם לא תכננת למכור את הניירות או לשלם מס).

מכל בחינה אחרת - לא יקרה כלום, כי הכספים והנכסים המנוהלים מוחזקים בנפרד מהנכסים של בית העסק עצמו,

אז גם קריסה מוחלטת שלו לא תוכל לאפשר לאף גורם שנושא בחובות כלפיו (נניח אג"ח) לפרוע את החוב באמצעות הנכסים שהחזיק עבור הלקוחות.

ההגנה הזו היא ייחודית לבתי השקעות וגופים פיננסיים,

זה לא כמו לקנות מטבח מחברת מטבחים ואז לאבד את הכסף כשהיא קורסת.

זה יותר דומה למתווך דירות שמראה עבורך את הדירה לשוכרים -

אם המתווך פתאום פושט רגל,

לא יעקלו לך את הדירה,

כי הוא מחזיק במפתח ובגישה לדירה בשמך ולא כ-"נכס" שלו...

כל זה כמובן בהנחה ואת משקיעה דרך בית השקעות מסודר שהוא חבר בורסה, ולא סתם דרך איזה "מנהל קרנות" פרטי
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2021 11:05
אני חושב שהשאלה היא מה גרם לקריסה. אם זו התנהלות פיננסית דפוקה, סיכוי טוב שכל אחד יקבל את החלק שלו.

לעומת זאת אם תהיה הונאה פנימית גדולה (למשל עובד במחלקת המחשוב שיגרום לכך שבמערכת שלהם יופיעו נכסים שלא תואמים את מה שמחזיקה החברה בפועל בבורסה), אז קיים סיכוי שחלק מהנכסים שאדם כלשהו חושב שהוא מחזיק כלל לא קיימים בבעלות בית ההשקעות, או ששני אנשים שמחזיקים נייר מסויים בעצם מחזיקים את אותו הנכס בפועל, ואז הסיכוי לחלץ אותם לאחר הקריסה הוא נמוך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2021 23:01
תודה רבה,

הבנתי :)