⬅ חזרה לאינדקס

האם איזון קשור לשיפור תשואה?

🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 16:52
כנראה מתבלבל/ מבלבל אבל אשאל בכל זאת.

ניסיתי לעשות איזה חישוב ולקחת תיק של לצורך העניין 80-20 מניות ואג"ח (80 למניות) ולהעביר אותו את המשבר של 2008 מההתחלה ועד כמה שנים קדימה, די התייאשתי מהחישוב אז שואל כאן.

האם הגיוני שלאזן כל חודש חזרה ל- 80-20 או לא לגעת בכלל , ישאיר אותי עם אותו סכום כסף ב-2 האופציות?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 17:08
אתה יכול לעשות סימולציות עם איזונים ב- portfolio visualizer די בקלות.

בשורה התחתונה, איזונים כמעט ולא משפיעים על הביצועים של התיק. ויש להם עלויות נוספות של מיסים ועמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 17:09
איזון נועד להקטין את הסיכון שבאופן טבעי גדל עם הזמן (כי מניות צומחות מהר יותר מאג"ח), המטרה שלו היא לא להגדיל את התשואה.

בחישוב שלך מ-2008 עד היום כניראה יצא לך שבלי לאזן התשואה תהיה גבוהה יותר
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 20:59
שאתם אומרים איזון, אתם מתכוונים בין היתר ללהכניס כסף חדש לתיק? הרי זה גם סוג של איזון - מכניס לנכס שירד/עלה פחות מהאחר.

או שאיזון הכוונה אך ורק לפעולה שאתה ממש מוכר חלקים מסויימים וקונה אחרים פעם בתקופה?

אני לא סגור על המינוח והייתי רוצה להבין.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 21:33
אני מתייחס לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2021 02:56
התכלית של הקצאת נכסים היא :

1. לנסות להשיג תשואה מסויימת (זה תפקידם של הרכיבים ה-"מסוכנים" יותר בפורטפוליו, שכן, כל עוד מדובר בסיכון שיטתי, הוא משקף הנחה במחירם שמתורגמת לתשואה)

2. לנסות למתן תנודתיות (קרי - סיכון) ע"י נכסים לא-קורלטיביים ו/או תנודתיים פחות

התפקיד של איזון הוא לשמור על אותו יחס של תשואה/סיכון שבנית עליה מלכתחילה

אם לא תאזן, יכול להיות שתראה תשואה עודפת (בהשוואה לאם כן תאזן), אבל במחיר של סיכון גובר ותנודתיות עולה

אותו הגיון שהוביל אותך נניח להקצות 60% מהתיק למניות אמור להמשיך להוביל אותך לרצות לשמור עליו, אלא אם כן הנסיבות האישיות שלך השתנו (סיבולת הסיכון, עבודה, משפחה, גיל, וכו') ואז תרצה אולי לשנות את ההקצאה.

אבל אם אתה לא מאזן אתה בעצם נותן לשוק עצמו להכתיב לך את הרכב הפורטופוליו שלך מבחינת סוגי הנכסים, וזה (בד"כ) לא מצב רצוי

מצד שני, גם אין צורך בד"כ באיזון-חודשי,

איזון רבעוני או שנתי אמור להיות די והותר, ויחסוך לך עמלות מיותרות ומיסים