⬅ חזרה לאינדקס

סדר בביטוחים

🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 07:47
אני עושה סדר בביטוחים שצברתי במהלך השנים.

יש כמה ביטוחים שאני לא בטוח בנחיצותם ולפני שאני משנה או מבטל אותם, אני מברר פה אם למישהו יש איזו תובנה לגביהם.

ריסק1 למוות מתאונה

פיצוי חד פעמי (כמו ריסק1) למקרה נכות מתאונה (לא בטוח אבל כנראה הסכום המבוטח המתקבל מוכפל באחוזי הנכות)

פיצוי ח"פ למקרה מחלות קשות (מוגדר 32 מחלות קשות ספציפיות עם החלמה בעייתית וארוכה)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 09:00
שאלה מתבקשת היא מה מוגדר כתאונה?

כלומר אתה עלול למצוא את עצמך בנכות אבל חברת הביטוח תטען שזה לא נחשב ״תאונה״ או שהיא באשמתך וכד ושהביטוח לא תקף.

אני מעדיף ביטוח שהמימוש שלו לא משתמע לשני פנים - כמו למקרה מוות לא משנה מאיזה סיבה או נכות לא משנה מאיזה סיבה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 09:14
תאונה = אירוע חיצוני

נכות = אחוזי נכות קבועים, ללא תקנה 15 (נכות פיזיולוגית)

הפיצוי = אחוזי נכות כפול סכום הביטוח

דווקא הפרמיה זולה משמעותית מביטוח חיים כיוון שהסבירות לתאונה קטנה מ1 והיא מוכוונת לאירוע מסוים (לא מוות, לא מחלות).

ההתלבטות לגבי פיצוי לנכות שרק במקרה של תאונה אישית באשמתי זה כדאי.

אם בדרך לעבודה, זה מכוסה. אם בתאונת דרכים גם מכוסה.

לגבי פיצוי ממוות בתאונה גם פרמיה זולה מאותה סיבה. אבל זה ניתן אך ורק כשמו - מוות מאירוע חיצוני (בנוסף לביטוח חיים הרגיל).
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 09:53
בעיני זו שאלה אישית שתלויה במצבך המשפחתי והכלכלי. אם יקרו לך אחד האירועים המבוטחים האם הכסף שהביטוח נותן ישנה משמעותית את מצבך הכלכלי/משפחתי/נפשי? למשל אם יש לך תיק השקעות של מליון ש"ח ובמקרה נכות תקבל 10K, כנראה שזה לא ממש ישנה לך. לעומת זאת אם אין לך חסכונות כלל, גם סכום לא גדול יכול להיות ההבדל בין קטסטרופה להשרדות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 10:23
אנחנו ברגע של חולשת דעת ביטחנו את הילדים בביטוח של מחלות קשות בסכום זעום, והחלטנו לשכוח מזה (10 ש"ח לחודש )

יש לנו א.כ.ע ו ביטוחים סיעודיים כך שנכות מתאונה (שאינה תאונת דרכים ואינה בדרך או בחזרה מהעבודה ולא תגרור א.כ.ע או מצב סיעודי) נראת לנו מיותרת

(מה גם שיש לנו כסף נזיל )

אני בתהליכים ל"שכנע" את חברת הביטוח שלנו לבטל ביטוח חיים פרטי אחד מתוך 3 (הם מנסים לא לקבל את הפקסים :) ) כי החסכון שלנו עלה וזה מצדיק צימצום של ביטוח פרטי (יקר יחסית)
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 12:38
בעיניי יש כאן 3 דילמות.

1. האם יש צורך בביטוח- אולי הילדים כבר גדולים ועובדים בעצמם? אולי יש כבר מספיק כסף לממן קטסטרופות מסוימות?

2. האם תקבל מהביטוח את מה שהובטח לך? עושה רושם שחברות הביטוח (וקופ"ח ובט"ל אבל חייבים לשלם להם) מעסיקים הרבה אנשים שתפקידם למצוא איך לא לשלם.

3. האם עדיף בשלב מסויים, כשיש לא מעט הון, לבטל את הביטוחים (או חלקם) ולחסוך לבד את הכסף בקרן יעודית? ככה אם לא יקרה שום דבר, עדיין ישאר לך הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 12:54
@זרטוסטרא אל תבנה על הגדרות של "האדם מן הישוב" בשביל חברת הביטוח.

לאחרונה היתה כתבה לגבי הנרצחת במצעד הגאווה, עם טענה מצידם שלא מדובר ברצח/תאונה.

אאל"ט הם טענו שהיא היצה צריכה לצפות שינסו לפגע במצעד ולכן זה לא "ארוע חריג לא צפוי מראש".

לפי הגדרה שכזו - כל פעם שאתה יוצא מהבית ועולה על הכביש אתה אמור לצפות שיתכן ותפגע בתאונת דרכים ולכן לא מדובר בתאונה.

"זה נשמע לך סותר, אבל כנראה שלא מבחינתם"
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 13:11
חברות הביטוח טוענות הרבה דברים. אני גם יכול לטעון שהשמש זורחת בלילה. אז מה?

נכון שקשה להשוות בין סוללת עו"ד ושופטים 'רחמנים' שמפחדים לתת חתיכת קנס אישי למנהלי החברות, לעומת האדם הפשוט שצריך ביטוח בדיוק בזמן הכי גרוע...

יש לי ילדים קטנים

מה זה 'לא מעט הון'? כמה זה לא מעט??

בריסק אין חולק על המקרה, זה 1 או 0.

בנכות זה תלוי באחוזי נכות צמיתים.

במחלות זה תלוי באם חלית במחלה או לא. אולי יהיה עניין של זנים או משהו כזה. מה גם שזה רק מספר מוגדר של מחלות לא סימפטיות בכלל.

מבחינת פרמיות העלות של כל אחת היא כ50₪ ל650,000₪ ביטוח מסוג פיצוי (קרה מקרה, משולם הכסף בלי תלות בהוצאות וביטוחים נוספים)
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 13:15
השמש זורחת כל הזמן... אף אחד לא מכבה אותה.

אתה נמצא בנקודה על הכוכב שלא רואה אותה בחלק המדובר של היום.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 13:59
נו נו... הסתבכתי עם מהנדס... ;)
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 15:13
עכשיו תחשוב על להסתבך עם מסלק תביעות/אקטואר/עו"ד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 15:50
נניח שכולכם מבוטחים ואתם 4 נפשות ,בעלות 50 ש"ח לכל סוג ביטוח (חוץ מנושא ביטוח חיים לילדים)

זה יוצא ב 500 ש"ח לחודש, האם את המרוצה מהכיסוי ? האם 500 ש"ח לחודש זו הוצאה כבדה ? האם את מודע שכדי להוציא כספים מחברת ביטוח (לא מוות) צריך להתאמץ ? האם זה משנה את גישתך לביטוחים ? האם אם (חוח) חוץ ממוות אם יקרו 2 ארועים כאלה ואין לך ביטוח תעמוד במשבר כלכלית ?

אלו השאלות הלרבנטיות, אני יודע שאם יהי לי נזק של מליון ש"ח עקב בריאות/סיעוד/נכות המשפחה תחזיק מעמד אבל ההשלכה הכלכלית על העתיד תהיה לא נעימה , בניגוד למוות (שלי) שרק משפר לכולם את החיים (כלכלית) :)

ולכן עם כל הבעייתיות של התעסקות עם מבטחים והתחמקויות אני "מסתכן" ביזבוז כספי לביטוח (בריאות/ סיעוד/חיים), אם אצטרך להצטמצם אצמצם את הביטוחים ואשאר עם כיסויי קופ"ח , הביטוח היחידי שנראה לי מיותר כמו שכתבתי זה נכות מתאונה, דרך אגב כל הילדים בישראל מבוטחים בביטוח הזה דרך בתי הספר, והילד שלי מבוטח גם דרך הליגה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 17:03
אפשר לבטח כל דבר, הכל שאלה של כסף. מצד שני, מי שאין לו כסף זקוק לביטוח.

1. ביטוח מוות מתאונה - הייתי בודק את סך הביטוח למקרה מוות שיש לי (מכל המקורות) ואת הצרכים האמיתים של המשפחה שלי במקרה של מוות ועושה התאמה בהתאם לכך.

2. ביטוח תאונות אישיות - פחות מתאים לצרכים שלי. תלוי בך, בעיסוק שלך ובתחביבים.

3. ביטוח מחלות קשות- אם יש לך סכום חיסכון גבוה שיכל לשמש אותך בתקופה קשה אפשר לוותר. אחרת בהתאם ליכולת כלכלית כדאי להשאיר. @ע.מדי דווקא לילדים, בשל העלות הנמוכה ומכיוון ואינם מבוטחים בביטוח שמחליף את ההכנסה של ההורה הייתי משאיר (מזכיר לי שאני צריך לרכוש עבור הילדים שלי).
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 19:47
אני התכוונתי לביטוח נכות מתאונה שזה סכום פיצוי חד פעמי. תאונות אישיות זה ביטוח אחר.

לגבי מחלות קשות ההתלבטות שאלו באמת מחלות קשות עם משמעויות טיפוליות ופרא-רפואיות.

מצד שני יש לכולנו ביטוח בריאות פרטי ובמקרה סיעודי יש גם סיעודי.

לגבי ילדים הפרמיות די קטנות ואכן כדאי לשקול לעשות, ואפילו כמבוגרים (35+) עדיין זה סביר. בגיל 45-50 זה כבר מתחיל לטפס במאות שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2016 10:11
בהמשך למה שכתב למעלה נדב, 5 הסנט שלי הם:

1. מוות מתאונה - רוב הסיכויים שיש לך כבר כיסוי למקרה מוות מקרן הפנסיה/ביטוח המנהלים/ביטוח משכנתא/ביטוח חיים פרטי. אם עדיין הכיסוי שיש לך לא מספיק לטעמך, הייתי מרחיב אותו באמצעות ביטוח חיים (ריסק) ולא על ידי ביטוח מוות מתאונה, כדי להבטיח שהמשפחה שלך באמת תקבל את הסכום שאתה רוצה שתקבל אם יקרה לך משהו, בלי החרגות.

2. נכות מתאונה - גם כאן רוב הסיכויים שיש לך כיסוי לאובדן כושר עבודה בקרן הפנסיה/ביטוח המנהלים, ותוסיף לזה את ביטוח החובה (למקרה של נכות כתוצאה מתאונת דרכים), ביטוח לאומי (למקרה של תאונת עבודה) וגם את הביטוח הסיעודי שרשמת שיש לכם במשפחה.

והערה כללית לגבי ביטוחי התאונות למיניהם - הם נחשבים מאוד ריווחיים לחברות הביטוח, מה שאומר שהם כנראה ככלל פחות כדאיים למבוטחים...

3. ביטוח מחלות קשות - אני מסכים עם נדב. אני לדוגמא "משריין" את אחת מקרנות ההשתלמות הנזילות שלי לטובת הנושא - נותן לה להמשיך לצבור רווחים, ובמקרה שחס וחלילה נזדקק לכסף עקב מחלה קשה - נפדה אותה.