⬅ חזרה לאינדקס

איך נכון להשקיע עם רילוקיישן פוטנציאלי בעוד מספר שנים

🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2021 10:38
היי כולם,

בעוד מספר שניים (3-10) סביר להניח שאני ואשתי נעבור לגור באירופה.

יש לי סכום כסף במזומן שהייתי מעוניין להשקיע, ואני רוצה להבין מה הצעד הנכון לעשות במצבינו.

כרגע, יש לי ניירות ערך שקניתי דרך הבנק, ודרך בית השקעות כלשהו (מניות שאני בחרתי).

יש שתי סוגיות שונות שאני מעוניין להבין:

1. איך להשקיע בצורה שבה הכסף יהיה זמין לנו בחו"ל?

אני מניח שאת הניירות שהשקעתי דרך הבנק, אני אהיה חייב למכור, ולהעביר בצורה כלשהי לחו"ל.

האם יש דרך להשקיע בצורה שתהיה נכונה יותר למי שמתוכון לעבור בעתיד לאירופה?

שמעתי שאפשר לקנות מניות דרך IB, ובעית המכירה למשוך את הכסף לחשבון בחול - ולחסוך כך עמלות על ההעברה.

האם זה מה שעלי לעשות?

2. האם יש דרך שבה אשקיע את הכסף, ואוכל לחסוך בצורה כלשהי מס רווח הון על רווחים שנוצרו בעודי בארץ?

אם אשקיע דרך IB, ואעבור לחו"ל מבלי למכור את התיק, האם אצטרך לשלם מס על הרווחים?

האם יש הבדל בין השקעה דרך IB, לבין השקעה דרך בית השקעות בארץ?

3. שמעתי שצריך להגיש דו"ח מס לרשויות (אמריקאיות + ישראליות?) אם משקיעים דרך IB.

מישהו יכול לפרט בקצרה על כך?

אני אבדוק את הנושא הזה לעומק אם אחליט להשקיע שם, אבל אני רוצה להבין האם עצם הדווח יהיה פקטור בבחירה של איך להשקיע היום.

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2021 17:53
1. אפשר לעבוד עם ברוקר שעובד גם עם ישראל וגם עם אירופאים. נניח אינטראקטיב ברוקרס

2. יש שתי אפשרויות לפי החוק הישראלי. או שתשלם מס על מכירה רעיונית ביום ניתוק התושבות, או שתדחה את תשלום המס הזה לעת מימוש הנכסים. כמובן שתמיד אפשר פשוט למכור בישראל, לשלם מס, ולקנות שוב לאחר המעבר. זה קצת כאב ראש חשבונאי בכל מקרה לעניות דעתי וכדאי להתייעץ עם רואה חשבון בנושא

3. אינטראקטיב ברוקרס לא עושים את המסים בשבילך, ככה שאם יש לך רווחים ממומשים (מכרת מניות/קיבלת דיבידנד) אתה צריך להצהיר על זה בעצמך לרשויות ולשלם מס כחוק. אני לא יודע לאן אתה מתכנן לעבור אבל קח בחשבון שיש מדינות שממסות גם על רווחים לא ממומשים (גרמניה לדוגמה) ואז תצטרך להגיש דוח שנתי כל עוד אתה לא עובד בתוך המערכת הבנקאית שלהם. ומצד שני יש יתרון בהגשת דוח בכל מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2021 15:46
אם הרילוקיישן במטרה לחזור לישראל- ישנן הטבות לתושב חוזר ותיק ואז שווה לרכוש בחו"ל נכסים פסיביים, כמו מניות חו"ל. רווחי הון אינם חייבים במס במדינת המוצא כי הם בשוק משני ואם חוזרים לישראל לתושבות לעניין מס ועומדים בתנאי תושב חוזר ותיק , אזי הם גם פטורים בישראל.

גם לכאורה ההכנסות הפירותיות פטורות, אבל זה רק אם מרוויחים אותם שם, אז פחות ישים