⬅ חזרה לאינדקס

הסכם שכירות - מה לוודא כדי לא להדפק?

🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2021 15:25
עובר לגור בשכירות בפעם הראשונה ונשלח אליי חוזה, אשמח לדעת מה כדאי לבדוק ולמה לשים לב.

תודה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2021 15:39
1. מה קורה אם אחד הצדדים מחליט לשבור את החוזה - תקופת התראה, מציאת שוכרים חליפיים וכו'.

2. אם אתה נדרש להחזיר דירה מסויידת תוודא שאתה מקבל דירה מסויידת.

3. לוודא שתכולת הדירה תואמת את החוזה.

4. לציין את חובת בעל הדירה לבצע תיקונים בדוד, רטיבות, נזילות, חשמל, מזגן במקרה תקלה.

לציין בחוזה ליקויים שמצאת לפני הכניסה (למשל שריטות על הדלת, תריסים שבורים).
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2021 19:33
אישית, לא הייתי חותם על חוזה שמבקש סיוד/צביעה בעזיבה, זה בלאי טבעי. כמו כן, אם יש סעיף של ביטול חד צדדי, צריך להבהיר לבעל הדירה שלפי החוק, הוא צריך להיות להיות הדדי.

בגדול, אופן התגובה לבקשה לשינויים בחוזה (גם אם הם מסורבים) היא מבחן טוב לדעתי לאיזה בנאדם מדובר, ואם אתה רוצה לחתום מולו על חוזה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2021 22:44
לוודא מהם התשלומים הנוספים ושהם יהיו רק מה שמשכיר יכול לדרוש

חפש באתר כל זכות
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2021 22:49
ממה שאני מכיר - יש משכירים שאצלם השוכר מקבל דירה מוזנחת, צובע בכניסה ומשאיר את הדירה כמו שהיא כשהוא יוצא, ויש משכירים שהשוכר מקבל את הדירה צבועה, וצובע אותה כשהוא יוצא.

בדרך כלל זה אחד מהשניים...
🕒 פורסם בתאריך: 26/08/2021 23:34
אם הדייר לקח בחשבון במחיר את זה שהדירה מוזנחת כשהוא נכנס אליה, ומוכן להשקיע בה בצביעה\סיוד, זה סביר, אבל לחייב אותו לבצע זאת בחוזה, זה כבר לא לעניין.

זה סוג של שיטת מצליח, והייתי מבקש לבטל סעיף כזה במידה והוא מופיע.

אני מניח שאם מדובר בדירה באיזור מבוקש בת"א, רוב השוכרים יסכימו לכל דרישה הזויה ודרקונית של בעל הדירה, ויהיו מוכנים 'לספוג' את זה, אבל לדעתי זו דרישה ממש חצופה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 00:29
לא חסר דברים הזויים בת״א(כמו דמי תיווך על חשבון השוכר, דמי שיריון תור בלראות את הדירה). יש ביקוש מטורף לדירות בתא וכל עוד יש כאלו המוכנים לתת יד לביזיון הזה זה ימשיך.

חבר קרוב היה מוכן לשלם דמי שכירות של חודשיים למתווך רק כדי למצוא דירה לטעמו, לך תבין…
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 00:42
כן, שמעתי סיפורים דומים, גם יש דיירים שלא מעבירים פרטים אלא אם אתה קונה מהם את הריהוט המעאפן שלהם ועוד זבל שהם לא רוצים לפנות במחיר מופקע.

נשמע קצת מיותר, כמה כבר קשה להיכנס ליד2/להגדיר לדורון איזה דירה אתה מחפש?

חוץ מזה שלא הייתי סומך על מתווך שימצא בדיוק את מה שאני רוצה, ויעשה זאת במחיר אופטימלי עבורי, ולא כזה שימקסם את דמי התיווך שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 11:23
באמת זה היתרון של אלו שנותנים לשוכר לצבוע בכניסה - זו החלטה של כל שוכר שנכנס אם להשקיע או לגור בדירה כפי שהיא.

אבל דייר שנכנס ומוצא דירה צבועה, במקום להתלהב ולקחת אותה במחיר גבוה יותר, פשוט שיזכור שהוא יצטרך לצבוע ביציאה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2021 11:37
הוא יצטרך לעשות זאת רק אם הוא הסכים לסעיף כזה, לפי החוק היבש זה נחשב בלאי טבעי.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2021 20:13
במידת האפשר, לוודא שלפי הסכם פוליסת ביטוח המבנה שלו עם חברת הביטוח, חברת הביטוח לא יכולה לחזור אל השוכר במקרה שהיא משלמת פיצויים למשכיר בגין מקרה ביטוחי (סעיף ויתור על זכות שיבוב).

לא מייעץ וכו'