⬅ חזרה לאינדקס

למה לפתוח חשבון בנק עסקי?

🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 23:04
שלום לכולם,

שאלה קצת מפגרת אולי, אבל אשמח לקבל עליה תשובה.

יש לי עסק אינטרנטי שאת הכנסותיו אני מכניס לחשבון בנק וירטואלי (Paypal ודומיו) ומשם אני מעביר כסף אחת לתקופה לחשבון הבנק הפרטי שלי בארץ.

קראתי בכמה מקומות שעדיף לנהל את הכספים של העסק בחשבון עסקי נוסף ולא להכניס את זה לחשבון הבנק הפרטי, אבל לא באמת הבנתי למה.

הדבר היחיד שאני מבין מזה, זה שיהיו לי הוצאות (לא כ"כ גדולות) נוספות על אחזקת "חשבון עסקי".

עצות, מחשבות וכד' יתקבלו בברכה.

המשך ערב טוב לכולם!
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2016 23:33
השאלה בכלל לא מפגרת.

לדעתי זה תלוי בגודל העסק ומחזור המכירות.

רצוי לעשות הפרדה בין חשבון פרטי לחשבון עסקי. אני חושב שגם חשבון פרטי שני בנפרד יכול להחשב כחשבון עסקי עם עמלות נמוכות יותר.

בעבר עבדתי כיועץ וסוכן נדל"ן מורשה עם תיק במע"מ. שכרתי רואה חשבון והוא עשה לי סדר בעניינים ולכן הכל היה מתועד ולא פתחתי חשבון נוסף.

גם זומנתי למשרדי מס הכנסה לביקורת רנדומאלית, הבאתי ניירת, עבר על המספרים 5 דקות וזהו. לא נאמר לי שאני אמור לפתוח חשבון בנק עסקי.

חברה בע"מ חייבת לפתוח חשבון עסקי.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2016 00:55
היי @yossik ,

תודה על התגובה.

מהתשובה שלך אני מבין שרצוי לפתוח חשבון נוסף ע"מ לשמור על הסדר של הדברים, אבל חוץ מזה יש לזה עוד יתרונות?
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2016 13:19
שלום דורון.

יש לי גם עסק אינטרנטי, ואני מנהל מטעמי נוחות את ההוצאות בחשבון האישי שלי. לפי מה שבדקתי אין הבדל בין חשבון עסקי לחשבון פרטי, אלא אם מדובר בחברה בע"מ ואז חובה להפריד את החשבונות. מה שכן גם בחשבון עסקי אין הטבות למשל של סטודנטים, עובדי מדינה וכ'.

אני באופן אישי מנהל חשבון נוסף בבנק הדואר (שעליו אין דמי ניהול או עמלות למיניהם) על מנת לקבל את הכספים שלי מחו"ל. היתרון הוא שבחשבון בבנק הדואר אין עמלה על קבלת כספים מחו"ל, בעוד שבבנק מסחרי יש. משם אני יכול להמיר לשקלים, או לשלם לספקים שלי בדולרים בהעברה בנקאית.