⬅ חזרה לאינדקס

השקעה במוכר או בקונה?

🕒 פורסם בתאריך: 01/09/2021 23:59
לאחר מחקר, אני סבור שיקרה התרחיש הבא.

חברה X עם מוצר טכנולוגי יעודי לתחום ספציפי ועם דריסת רגל בתחום. לחברה עוד לא מעט מחלקות ועיסוקים בתחומים אחרים. חברה אחרת, Y, אחת מחברות הגאמפא (ענקיות הטכנולוגיה) עם מוצר דומה אך ללא הדריסת רגל תרצה להיכנס לתחום.

אני מאמין שהם יעדיפו לקנות את דרכם לתחום ולא לפתח מוצר מתחרה. מכיוון שכנראה אין להם עניין בכל המוצרים והעיסוקים של חברה X, הם יעדיפו לרכוש רק את המחלקה הרלוונטית.

2 החברות נסחרות בבורסה.

במידה ותרחיש זה יתקיים בשנה הקרובה, מה הייתם עושים במקומי?

קונים מניות של חברה X? של חברה Y? מניות של שתיהן? לפי איזו חלוקה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2021 00:15
מוכרים מניות בכדור הבדולח
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2021 08:50
ההשפעה על חברה x יכולה להיות חיובית, מצד שני אם מדובר בחלק הצומח של אותה חברה, היא מחליפה אותו (או מניות של y) ומאבדת את מנוע הצמיחה.

לחברה y זה כנראה תחום חסר השפעה כיום מתוך כלל התחומים שבהם היא עוסקת, לכן לא הייתי מצפה שהתמחור שלה ישתנה מאוד בעקבות רכישה כזו.

גם יכול להיות תרחיש שחברה y תרכוש את כל חברה x ותסגור את החטיבות שלא מעניינות ותעביר את העובדים לחטיבה אחרת או תמכור את אותן חטיבות.

אלא אם יש לך מידע פנים יש יותר מידי תרחישי משנה שיכולים להשפיע על המחיר של x.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2021 10:26
מאיפה לנו לדעת? סיפרת משהו על עצמך?

אני משקיעה במדד מפוזר על חברות ענק אבל יש לי את השיקולים שלי. מה השיקולים שלך? אתה סטארטאפיסט? עובד בחברה X? רוצה להתעשר מהר? רוצה למקד סיכונים ולשים את הכסף במקום אחד? יכול ומוכן לסכן הרבה או מעט? למתי נועד הכסף?

בדיוק! איזה מחקר כבר אפשר לבצע על חברה אחת? איזו אמונה מתלווה לזה אם אין מידע פנים (בעדיפות למידע של מנכ"ל/יו"ר או חבר דירקטיריון... שזה כמובן לא חוקי)?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2021 10:44
+1
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2021 16:08
תודה בכל זאת על התשובות.

לא רואה רלוונטיות לגבי זהות האדם המשקיע. חוץ מהיבט החוקי. ומודע לזה לחלוטין.

אם אני בן 15 עם ירושה של אבא, חייל שהשתחרר או וורן באפט לא משנה. יש לי סכום שאני מייעד לתסריט הזה. כמה? גם לא רלוונטי.

דיברתי על תסריט מאוד מאוד ספציפי והשאלה היא מה לדעתכם יקרה למניות של חברה X ו- Y אם הדבר שציינתי יקרה?

יתכן, אבל סיכוי מאוד מאוד מאוד נמוך. גם חברה X לא קטנה עם אלפי עובדים בכל רחבי העולם.

ידע בתחום הספציפי, פעולות עבר של חברה Y ודומיה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2021 16:27
וכמה מתוך פעילות החברה, רווחיה ומוקדי הצמיחה נובעים מהמוצר שאתה צופה שיירכש? אם זהו חלק משמעותי, חברה x מוותרת על מנוע משמעותי מהפעילות שלה. אם זהו חלק לא משמעותי, למה שהרכישה תשפיע באופן משמעותי על שווי החברה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2021 16:50
תודה. נקודה מעניינת.

לא חלק מאוד משמעותי לדעתי. אבל תחום מתפתח.

מזומנים שנכנסים לא מקפיץ את הערך מניה?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2021 17:02
כן, ומנוע צמיחה שנסגר מוריד מערך החברה - אלא אם יידעו למנף את הכסף למנוע צמיחה חדש או להגדלת הצמיחה בשאר המוצרים שנותרו להם.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2021 17:09
נכון, אבל תוך כמה זמן בדרכ ניתן לראות כל השפעה כזו?

לדעתי המכירה תקפיץ את הערך מיידית והירידה תתן אותותיה רק בדיווח הרבעוני אם הכסף הושקע מחדש במנוע חדש. יש הגיון למה שאמרתי?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2021 17:18
תלוי איך השוק מעריך את השווי של אותו מוצר בשווי הכללי של החברה. אם השוק מעריך שהמוצר שווה פחות מהמזומן שהתקבל, ערך החברה עולה. אם השוק מעריך את המוצר ביותר מהמזומן שהתקבל, שווי החברה יירד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2021 17:28
בעיקרון התשובה היא שזה תלוי איך השוק מתמחר את התרחיש הזה. לדעתי אין מספיק פרטים על התרחיש כדי להגיד משהו אבסולוטי.

אפריורית, נישמע לי שעסקה כזאת שנעשית בהסכמה בין שתי חברות אמורה להקפיץ את הערך של שתיהן. בשלילה, אם המהלך היה פוגע באחת מהחברות אז היא לא הייתה מסכימה לעסקה. זה לא אומר שהתמחור של השוק מסכים עם ההחלטה של החברות.