⬅ חזרה לאינדקס

על הטפה ואחראיות אישית

🕒 פורסם בתאריך: 14/04/2016 22:47
אי אפשר להטיף לאחראיות אישית למי שאין לו, כי ישנם אנשים המפתחים אחראיות רק כשאין ברירה.

כלומר הנקודה בה הבחירה היא בין ליזום/ להשתנות/ להתמודד לבין חידלון.

לכן, הדרך לגרום לפרט (או לכלל) לקחת אחראיות אישית היא ניתוק חד צדדי מהתלות ולא על ידי הטפה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2016 08:54
לפחות לגבי ילדים את בהחלט צודקת לדעתי. לגבי מבוגרים יש לי פחות נסיון. יכול להיות שמאוחר מדי בשבילם. ומצד שני הם יותר רציונלים (לפעמים) מילדים ואולי כן אפשר לדבר איתם. אבל מה שבטוח - אנשים משתנים רק אם יש להם מוטיבציה להשתנות, לא כי מישהו אחר רוצה שהם ישתנו.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2016 09:06
מסכימה שיש צורך להתנתק מהתלות, אבל אי אפשר לגרום לפרט או כלל לקחת אחריות. לקיחת אחריות כשמה כן היא: לקיחה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2016 09:49
אני בעדינות תוהה,

אם כל הסלידה של אנשים אחראים מכפייה עליהם לתת לאנשים חסרי אחראיות-

הדרך לעורר אחראיות, אם לא על ידי ראציונליות, היא כל ידי כפייה להתמודד.

ואם הזכרנו ראציונליות, לא רבים ירצו להגיע לנקודה הזאת של חוסר ברירה מרצון.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2016 10:06
זה אולי נכון אבל אם לפרט הזה יש ילדים והוא לא רוצה לקחת אחראיות, אז לי (כחלק מהחברה) יש בעיה.

שנה בחיי ליוויתי משפחת עוני של אם חד הורית+3.

הכוונות שלי היו נהדרות- ללוות אותה בדרך לעצמאות. מראש הראיתי לה את התכנית, שכללה גם נתינה כספית לא קטנה, והסיפא של התכנית בסוף השנה היה למצוא איתה יחד עבודה שתנתק אותה מהרווחה. שנה שלמה ליוויתי אותה בקניית מצרכים, תיעדוף, בילוי עם הילדים, התייחסות לבריאות הילדים דרך תזונה ותשומת לב, ליווי מול ועדות חינוך בבית-ספר, בנק, הוצאה לפועל, עו"ד... לקראת סוף השנה התחלנו לחפש קורסים ממשרד העבודה (מה שיש בצפון זה בושה וכלימה למדינת ישראל, לפני 20 שנה הקורסים היו אחרים לגמרי) וגם חיפשנו עבודת ניקוי בתים להתחלה כדי שיהיה כסף שחור ולא יצטמצמו לה קצבאות הרווחה.

בשלב הזה התחילו התירוצים ולבסוף בוצעה התנתקות. נדמה לי שהיא הבינה שהיא מעדיפה "לעבוד" בקבלת כל זכויותיה מהרווחה+ למצוא פטרון עשיר.

אז זו מבחינתה לקיחת אחריות אישית. ואולי גם לשים את הגדולים בפנימייה (משהו שלמדה מחברותיה). אבל מה הילדים אשמים? אני התאהבתי בילדים שלה ונשבר לי הלב מהליווי הזה בגללם. הם הולכים להיות כנראה דור שלישי של פרזיטים כי זה מה שהם לומדים מהסביבה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2016 10:34
@בת העמק

קודם כל יפה העזרה והמאמצים שהיית מוכנה להשקיע באותה משפחה.

זה בדיוק מה שאני אומרת, מה שהיה גורם לה לעבוד זה לא עידוד לעצמאות, אלא שהרווחה פשוט מפסיקה לממן אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2016 22:41
אני חוששת שאם הרווחה היתה מפסיקה לממן, היא היתה יוצאת לזנות. ואני לא צוחקת. הילדים לפנימייה/אימוץ כמובן. לצאת לעבודה נורמלית, זה פשוט לא בד.נ.א שלה. לא עשתה את זה מעולם וגם אמא שלה חיה כך, קיצבאות+דיור ציבורי.