⬅ חזרה לאינדקס

אפיקי השקעה נוספים עבור חיסכון לפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 11:00
כידוע קופות הפנסיה הסטנדרטיות אינן מאפשרות יציאה לפנסיה עם סכום שניתן לחיות ממנו כראוי.

אשמח לשמוע מכם מהם אפיקי ההשקעה המומלצים עבור חיסכון לפנסיה?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 11:10
ידוע למי?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 11:44
אני אפרש את ההודעה בצורה שנוח לי ואם לא לזה התכוונת תתקני אותי:

כידוע, אנחנו חיים בעולם בו כל אחד אחראי על עצמו. חיסכון לפנסיה מקבל עידוד רציני מהמדינה ע"י הטבות מס מצד אחד וקנסות יציאה גדולים מצד שני ולכן מהווה חלק משמעותי מהתיק הפיננסי של רוב האנשים.

א. כיצד ניתן לנהל אותו כך שאפיק ממנו את המירב?

ב. שמעתי שעבור רוב האנשים לא מדובר בחיסכון מספיק משמעותי כדי לקיים את רמת החיים בה הורגלו לפני הפרישה. מה עליי לעשות בנוסף להפרשה לפנסיה על מנת להגיע לרמת החיים הרצויה לי בגיל פרישה?

תשובות בקצרה

א. מסלול מנייתי פסיבי

ב. מתי את רוצה לפרוש? כמה כסף תרצי? בגדול עליך לחסוך ולהשקיע במסלול שנותן תשואה מקסימלית ביחס לרמת הסיכון שמתאימה לך. ככל שהפרישה יותר רחוקה יש לך יותר סיבולת סיכון אובייקטיבית (בניגוד לסיבולת סיכון סובייקטיבית שקשורה לתפיסה שלך ולאופי שלך).

@Finance girl
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 13:27
אני מניח שאת שואלת כי ההפרשה שלך לפנסיה נמוכה עקב שכר בסיס נמוך והצבירה הצפויה לא תואמת את הציפיות שלך.

אני מפרש את השאלה שלך כך: האם יש מוצר פנסיוני מיוחד וחדשני שבו מפקידים קצת וזה הופך להרבה? לא

מנסים להגדיל הכנסה, משפרים דמי ניהול, מעבירים פנסיה למסלול שמתאים לך יותר, מגדילים את % החסכון.

או בקיצור : קריאה של ים המידע שיש פה.

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 13:56
למי שלומד את התחום באוניברסיטה או אנשים שמתעניינים בעולם הפנסיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 13:57
תודה על התשובה הרצינית
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 13:58
לא, לא שאלתי את השאלה מכיוון שהשכר שלי נמוך וגם לא מכוונת להפקדה קטנה שתצמח לסכום גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 14:09
בדיוק להיפך :-)

לכל מי שקצת מתעניין בתחום ברור שמה שאמרת זה אוסף של שטויות פופוליסטיות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 14:15
הפנסיה שכל אדם יקבל תלויה במספר גורמים עיקריים:

1. סכום הכסף שאדם הפקיד לקרן הפנסיה במהלך שנות העבודה.

2. התשואה שהקרן השיאה.

3. דמי הניהול.

4. תוחלת החיים הצפויה לחוסך בעת הפרישה.

אם אדם מפקיד סכום גבוה לאורך שנות עבודתו, בוחר באפיק עם תשואה גבוהה יחסית, משלם דמי ניהול נמוכים ככל הניתן ופורש לפנסיה בגיל פרישה, גובה הקצבה יכול בהחלט להספיק לו.

ואם אדם רוצה להבטיח הכנסה נוספת לגיל הפרישה, אחת האפשרויות היא לחסוך ולהשקיע כסף נוסף באופן שוטף, באפיקים עם תשואה גבוהה יחסית ותוך התחשבות ברמת הסיכון. למשל אפיק שבו רבים בוחרים הוא תיק השקעות מבוסס על מדד מניות עולמי או מבוסס על s&p500.

ככל שתעמיקי בבלוג של המשקיעה ובפורום, תוכלי לשאול שאלות יותר ספציפיות שיעזרו לך לקבל החלטות מועילות לטווח הרחוק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 14:26
רוב ה"מתעניינים" בעלי אינטרס.

תבדקי בעצמך במחשבונים ברשת (לא באלו של הקרנות כי הם שגויים בגלל אינטרס ההפחדה שלהם ) ותיווכחי שאפשר להגיע לקצבה לא רעה בגיל פרישה .
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 15:25
כידוע? תרחיב? תנמק

לא מבין איך הגעת למסקנה הזאת...

כל אדם עם שכר של 8000 שזה טיפה מעל החציוני שעובד 37 שנים נניח שהוא נסגר ומתבסס עד גיל 30 מבחינת מקצוע

יכול לסיים עם פנסיה של 9000 שקל (ריאלית) בהנחת תשואה של 5% ריאלית

אם 7% נומינלי וזה לגמרי לא מוגזם גם מגיעים נומינלית ל 15000

אני חושב שאפשר בהחלט לחיות מזה בבית צנוע שלא במרכז
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 15:31
בנוסף, ברמת שכר כזו גם קצבת הזקנה משמעותית. ברמת שכר גבוהה יש גם הטבת מס משמעותית בקבלת הקצבה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 15:33
אפשר להוסיף עוד כל מני דברים אני מניח

אבל הלכתי רק על הפנסיה לבד כדי להקל על עצמי
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2021 17:17
תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 11:09
ברוכה הבאה, יש כאן איזה קטע בפורום להיתפס לצורת ניסוח השאלה שלך ולהשליך עליה את תפיסת עולם, סהכ את תראי שאנשים כאן דיי טובים