⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בסיסית לגבי קניית קרנות (בהעדר ETF...)

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2016 20:38
שלום.

ישנה שאלה המטרידה אותי מזה זמן לגבי רכישת קרנות:

בבואי לרכוש יחידות בקרן מחקה, אני מתבונן במחירה, וקונה יחידות בהתאם. אך זהו לא המחיר שבאמת אשלם! מאחר והקרנות אינן סחירות, את המחיר האמיתי ששילמתי אראה רק ביום המחרת – ואם היום שבו ביצעתי את הרכישה היה יום תנודתי, יכול להיווצר פער גדול.

אתמול לדוגמא ביצעתי את האיזו הרבעוני בתיק ע"י הזרקת כסף חדש, חישבתי כך שיוותרו לי כ – 200 שקלים עודפים לאחר האיזון, אך מאחר ואתמול כל המדדים אותם מחקות הקרנות עלו, שילמתי בפועל מחיר גדול בהרבה, וסיימתי את היום ביתרת חוב (!) של כ – 500 שקלים (!).

האם יש עצות כיצד להתמודד עם העניין? האם פספסתי משהו אקוטי באופן הרכישה של הקרנות?

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2016 21:06
זה אכן אחד החסרונות של הקרנות המחקות הישראליות.

הפתרון שלי כדי לא להיכנס למינוס הוא לחלק את הקנייה לשניים. אני מניח שיתכן שינוי ש 4-5% במחיר הקרן (בקרנות מנייתיות) וקונה 95-96% מהסכום בקנייה הראשונה ואת השאר בקנייה השנייה. בקרנות מחקות אגחיות לטווח קצר אני קונה את הכל במכה אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2016 22:39
אני לא יודע אם זה אפשרי או לא (הפעם האחרונה שרכשתי קרן נאמנות היתה כשהחשבון שלי עוד היה בבנק ורכשתי קרנות אג"חיות עם מינוס תשואה...) אבל אתה אולי יכול לתת הוראת רכישה לפי סכום שקלי מקסימלי ולא לפי יחידות?
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2016 23:16
לא, לא ניתן לבצע פקודת רכישה של יחידות בקרן ע"פ סכום, אלא רק על פי כמות יחידות.

זה לא אסון גדול, יותר בכיוון מטרד :-)
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 10:03
זו קביעה טיפה נחרצת אז טרחתי להיכנס לחשבון הבנק שלי (יהב) ואכן יש לי שם את האפשרות לרכוש קרנות נאמנות לפי סכום שקלי ולא רק לפי יחידות קרן.

זו כנראה מגבלה של בית ההשקעות/הבנק שדרכם אתה סוחר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 10:15
נשמע מעט מוזר. כדי לוודא נכנסתי שוב למערכת המסחר שלי (אורדרנט, אי.בי.אי), ובעוד שניתן לבצע את החישוב של כמה יחידות לקנות ע"י הכנסת ערך כספי, הפקודה עצמה לבורסה תהיה תמיד לרכישת סכום מסויים של יחידות בקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 10:19
אם אני זוכר נכון מהרכישות שאני ביצעתי בעבר (אני לא הולך לבצע רכישה נוספת) אז הסכום שהזנתי בשקלים היה סכום מקסימלי והבנק רכש עבורי יחידות שלמות שלא עוברות את הסכום הזה.

בכל מקרה אני מדבר מהזיכרון כך שיכול להיות שאני טועה או ש-IBI מתנהגים אחרת.

בשני המקרים זה לא באמת עוזר לך...
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 10:58
@יוני.

קרנות רבות מאפשרות הוראת קבע של סכום קבוע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 11:05
נכון, אך מאחר ומדובר באיזון תקופתי עם סכומים משתנים, זהו לא פתרון מתקבל על הדעת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 13:02
כוונתי היתה שמבחינת הקרן, הפקדה בסכום קבוע איננה בעיה, והראיה היא הוראת הקבע. עכשיו משהוכח שהבעיה איננה עם הקרן, צריך לברר עם בית ההשקעות איך ניתן להורות על קניה כזו חד-פעמית.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 13:09
מעניין, תודה.

אני מנחש שההגבלה היא במערכת המסחר (במקרה זה אורדרנט, המשותפת ליותר מבית השקעות אחד).

אברר ואם יהיו תוצאות מעניינות אחלוק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 13:11
+1

כנ"ל אצל אקסלנס.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 17:11
אני חושב שהשרות בדרך להפוך את כל הקרנות המחקות לסחירות ברצף בדיוק כמו ת"ס.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 13:22
גם בבנק הפועלים ניתן להכניס סכום בשקלים, אבל המערכת פשוט מחלקת במחיר היחידה הנוכחי (כלומר של אתמול) ומזינה הוראה לפי כמות יחידות. מה שאני עושה זה לוקחת טווח בטחון של כמה אחוזים על מחיר היחידה ובדרך כלל באמת נשארת עם קצת עודף בחשבון.