⬅ חזרה לאינדקס

העברת תיק ניירות הערך מהבנק לבית השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2021 18:21
היי, אני מעוניין להעביר את תיק ניירות הערך שלי מהבנק לבית השקעות.

התיק הוא לטווח הארוך של כ-10 פלוס שנים.

אפשרות לתת הוראות קנייה ומכירה תוך כדי התייעצות עם יועץ מבית השקעות (כמו שיש לי היום בבנק) - לא מעוניין במערכת לסחור בעצמי.

בנוסף חלק מהתיק שיהיה מנוהל ע"י בית ההשקעות.

יש כזה דבר או שאת החלק הראשון אהיה חייב לעשות בעצמי במערכת המסחר של בית ההשקעות ?

שאלה נוספת ומשלימה - אם אני לא עושה שימוש במערכת המסחר העצמאית של בית ההשקעות ואני מבקש להנחות את בית ההשקעות מה לקנות ולמכור, האם בית ההשקעות יכול לסרב לבקשה שלי לרכוש נייר ערך שקשור לבית השקעות אחרת ?

(בעבר היה לי חשבון בחברת השקעות ושמתי לב שכל ניירות הערך שנקנו ונמכרו בתיק היו תמיד קרנות הנאמנות שלהם).

באם זה מותר עפ"י חוקי הפורום, יש המלצה לבית השקעות מתאים שגם יכול ללתת לי את אותם שירותים שהבנק נתן לי וגם שירות חשבון מנוהל ?
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2021 18:33
מה זה אומר "להנחות"? אם זה פשוט למסור בטלפון נייר ערך, כמות ומחיר, אתה יכול פשוט לדבר עם חדר המסחר.

כל עוד יש מסחר בנייר ואתה לא עובר על חוקים או תקנות, אני לא חושב שיכולים לסרב, אבל יש כאן מומחים גדולים ממני.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2021 18:40
אני חושב שהוא מחפש יועץ, לא מישהו שילחץ במקומו על המחשב.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2021 20:22
היום בבנק אחרי שיחה עם יועץ ההשקעות אני מאשר לו או שהוא קונה/מוכר מה שאני אומר לו. אני לא עושה את הפעולות במערכת מסחר ואני רוצה להמשיך (לא) לעשות את זה גם כשהתיק שלי נמצא בבית השקעות. השאלה אם זה אפשרי או שאני חייב לעשות בעצמי את פעולות הקנייה והמכירה עם מערכת המסחר של בית ההשקעות ?

במקביל חלק מהתיק אני רוצה שינוהל עצמאית (קניה/מכירה באמצעות ייפוי הכח שאני נותן להם) ע"י בית ההשקעות.

אני מחפש בית השקעות שגם יהיה מה שהיה לי עד היום בבנק + תיק מנוהל.
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2021 21:43
כל בית השקעות ישמח לנהל לך את הכסף. (תמורת עמלה) וכמובן שאותו בית השקעות תמיד יעדיף לקנות ניירות של עצמו ולא של המתחרים אלא אם תבקש אחרת
🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2021 23:10
אילו 2 מחלקות שונות בבית ההשקעות

תחליט מה אתה רוצה מסחר עצמאי בבית השקעות שבו אתה קונה ומוכר עצמאית בפקודה מהמחשב או שמתקשר לחדר מסחר, או שאתה רוצה שבית השקעות ישקיע עבורך את הכסף לאחר פגישה איתם בה תסביר את רמת הסיכון שאתה מעוניין בה, כמובן דרך זאת יותר יקרה.

אם אתה רוצה את הדרך השנייה ויש לך כמה מאות אלפים התקשר לבית השקעות שהוא חבר בורסה תגיד להם שאתה מעוניין שהם ינהלו לך את התיק והם כבר ישלחו נציג עד אליך.

לדרך הראשונה אתה צריך להתקשר אליהם לחתום על מסמכים של השקעה ואח"כ תוכל להעביר את הכסף לחשבון השקעות
🕒 פורסם בתאריך: 20/09/2021 09:11
תודה רבה לעונים !