⬅ חזרה לאינדקס

לאיזה סוג חופשה לשייך יציאה מוקדמת לחופשת לידה?

🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2016 23:14
אשה שמפסיקה לעבוד שבוע שבועיים לפני הלידה בגלל חולשה וכד' (לא שמירה) תהיה מעוניינת להאריך את החופשה בחודש.

איך כדאי להגדיר את החופשה שלפני הלידה?

יציאה מוקדמת לחופשת לידה (אפשרי?)

ניצול ימי מחלה / חופשה

חופשה ללא תשלום (יפגע כנראה בדמי ביטוח לאומי)

נראה לי אין עוד אלטרנטיבות.

אודה אם תוכלו לשתף שיקולים.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 11:22
אפשרי. אפשר להתחיל חופשת לידה לפני הלידה, הכי מוקדם זה חודש לפני התאריך המשוער.

חל"ת נראה לא כדאי בגלל פגיעה בזכויות. ממילא תמיד אפשר להוסיף חל"ת אחרי חופשת הלידה אם רוצים להאריך.

ימי מחלה - אפשרי רק אם יש אישור מחלה, לא?

ימי חופשה - יכול להיות כדאי. אבל, מה יקרה אם למשל היא תעזוב אחר כך את העבודה ויש לה ימי חופשה צבורים? היא תוכל לפדות אותם? מצד שני, מה יקרה אם בהמשך אחרי שתחזור לעבודה היא תצטרך לקחת ימי חופשה מדי פעם (סביר)? אולי עדיף להשאיר ימים בצד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 11:59
חל"ת אינו פוגע בזכויות. כשמו כן הוא-חופשה ללא תשלום. נין להאריך לשנה ואז לבקש הארכה לשנה נוספת. מה שכן נפגע זה רצף ההפקדות לפנסיה וקה"ש.

ניתן לפדות ימי חופשה וימי מחלה שלא נוצלו - אבל נדמה לי שעד גובה מסוים ויש מקומות עבודה שיש מגבלה של תאריך (עד סוף השנה, למשל)
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 12:01
נדמה לי תמיד תוכלי להפקיד חד-צדדית לביטוח לאומי על מנת לא לפגוע בזכויות. שווה בירור אצל רוא"ח שמבין בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 12:17
דמי הלידה נקבעים לפי ממוצע שלושת החודשים שלפני הלידה

כך שאם המשכורת יורדת ....
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 12:18
נכון
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 13:51
יש אישור מחלה.

אז אולי כדאי באמת לנצל ימי חופשה ולא להתחיל חופשת לידה מוקדמת + חל"ת בהמשך כי אם תזדקק לימי מחלה מקסימום תקח אז חל"ת, לא?

פספסתי משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 16:55
אם יש אישור מחלה, תשתמשו לדעתי באישור מחלה. כי ימי חופשה הם מוקצבים וימי מחלה יש הרבה (אבל תבדקו את התנאים אצלכם לגבי ימי מחלה, אני לא בטוחה שזה אותו דבר אצל כל המעסיקים). ולקחת חל"ת בשביל מחלה זה אפשרי אבל חבל על הכסף.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 18:01
דווקא אין הרבה, ההיריון חיסל את כל היתרה... (אלא אם חל איזה חוק מיוחד על מחלה בהיריון? - לא שמירה)

אבל במחלה עתידית יתאפשר לקחת חל"ת במידה ולא ישארו ימים ולכן באמת לא משנה הסדר למעט העובדה שבטרום החל"ד חל"ת יגרום לקיצוץ בדמי לידה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 18:43
כדאי לשמור ימי חופשה לאחרי הלידה אם תרצה להאריך חופשת הלידה

חופשת לידה מוקדמת זה טוב למי שמתכננת להפסיק לעבוד אחר כך כגון שנת התמחות

נדמה לי שימי מחלה בשל הריון נספרים בנפרד. אבל אם היא גמרה את ימי המחלה בגין הריון ולא מרגישה טוב אולי שווה לבקש מהרופא שמירת הריון? שמירת הריון זה לא רק כשיש סכנה וכדו . מכירה גם כאלה שהתקשו פיזית בעבודתם וקיבלו

בכל מקרה כפי שכתבת אין סיבה לקחת חלת. מוטב לחסוך מדמי החופשה/מחלה ובמידת הצורך להשתמש בסכום אם יעלה צורך בימים אחרים

שיהיה בשעה טובה
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 18:55
@דרורה תודה.

שמירת היריון בתשלום זה מינימום 30 יום.

אין בעיה עם תזרים למחיה, השאלה הייתה מהי הבחירה האופטימלית מבחינה כלכלית ויצא לי שאם כבר לוקחים חופש עקב מחלה עדיף 'לבזבז' את יתרת ימי המחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2016 19:18
הגיוני. ובכל מקרה שתשתמש בהם רק בנסיבות משמחות כאלה