⬅ חזרה לאינדקס

תיק פאסיבי ומפוזר וקופת גמל להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 19/09/2021 20:54
פתחתי תיק עצמאי והפקדתי אליו 200 אש"ח, אני מתכוון לשים את כל ה200 במניות וספציפית מה שחשבתי זה לשים הכל על הנייר iShares MSCI ACWI UCITS ETF (הקרן השקלית של אלטשולר נייר מספר 1159235). האם כדאי לפצל למדדים אחרים כדי להעלות את פוטנציאל התשואה במחיר של פחות פיזור? והאם יש איזשהו יתרון לקנות את הנייר האמריקאי ולא הישראלי?

יש לי בנוסף קופ"ג להשקעה עם כ95 אש"ח במסלול מחקה מדד S&P500 שאני שוקל להנזיל ולהכניס את הכסף לתיק העצמאי שלי הבעיה היא שזה יצור אירוע מס (הפקדתי במקור 70 אלף שקל) ואני לא יודע אם שווה לי להשאיר את זה כבר שם וזהו אז רציתי לשמוע את דעתם של חברי הפורום בנושא. בנוסף יש לי כ55 אלף שקל בכמה מניות שונות ובVOO באינטרקטיב מתקופה שהתנסיתי בשוק ההון בלי לדעת יותר מידי שאני רוצה להעביר לתיק ההשקעות הנוכחי ואני בתהליכים לעשות את זה ואחרי זה כנראה אמכור את המניות שיש לי שם ואעביר למדדים גם למרות שרובן בפוזיציות חיוביות (אני ברווח של 3000 דולר בערך).

בסופו של דבר הפלח המנייתי יסתכם בכ350 אלף שקל.

נ.ב

אולי שאלה קצת מטומטמת אבל אשאל בכל זאת, עדיף לקנות מדדים בהוראת limit או market? או שזה לא כזה משנה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 02:17
מצוין שפתחת תיק, זה הצעד הראשון והחשוב מכולם.

מי אמר שפיצול למדדים אחרים יעלה את פוטנציאל התשואה? מה אתה יודע על תשואה עתידית שהשוק לא יודע?

הנייר לא ישראלי, או אמריקאי. הוא נקוב במטבע מסוים. הוא יכול להיות נקוב בשקל, בדולר, או ביורו. או כל מטבע אחר. ניתן גם במאמץ מסוים להמיר בין המטבעות בהם הנייר נקוב. הנייר הספציפי שהזכרת הוא נייר אירי, שנקוב בשקלים.

אם אתה אזרח רק של מדינת ישראל, עדיף לקנות ניירות איריים צוברים, שחוסכים לך אירועי מס על דיבידנדים, ועדיף ניירות שנקובים בשקל וחוסכים לך המרות מט"ח.

(לא ייעוץ או המלצה)

מה המטרה? לחסוך דמי ניהול?

Voo זה עוד חיקוי של סנופי. כלומר ביחד עם קופת הגמל להשקעה אני מניח שיש לך יותר מ100 אלף עוקב אחרי סנופי. זה בערך שליש מסך כל התיק. אתה מודע לזה? זה קצת מתכתב עם השאלה שלי מהסעיף הקודם.

לימיט מבטיח שהמחיר לא יהיה יותר מהמחיר שקבעת, מרקט יקנה בסכום המיטבי שמישהו מסכים למכור לך, אתה עלול להיות מופתע אם תהיה תזוזה משמעותית בשוק. אם זה לא משנה לך, מרקט בסדר גמור, אני אישית קונה רק בלימיט.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 09:03
גם כשקונים קרן מחקה MSCI world ב-200 אש"ח בבת אחת?
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 09:40
למה לא?
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 09:56
סחירות נמוכה. בסכומים גדולים הייתי נזהר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 10:07
כמוך, גם לי יש את אותה דילמה. עוקב.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 12:03
שתי מטרות, אחת לחסוך את דמי הניהול (0.5%) והמטרה השניה היא לעשות קונסולידציה של התיק למקום אחד שיהיה לי יותר נוח לעקוב אחריו ולנהל אותו.

אני יודע שvoo זה חיקוי של סנופי אני לא מחזיק הרבה ממנה רוב התיק שלי באינטרקטיב מורכב ממניות בודדות וחלק בקרנות של כסף וזהב. אני מודע לזה שבערך 100 אלף עוקב אחרי סנופי כרגע (גם הקרן השתלמות שלי והפנסיה עוקבות סנופי) וזאת עוד אחת מהסיבות שאני רוצה להעביר את הקופ"ג ואת התיק באינטרקטיב לברוקר הישראלי ולהעביר את הכל למחקה עולמי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 14:11
יופי, אז מכאן אתה יכול לחשב כמה אתה חוסך. במקביל תחשב מהו המס שאתה תשלם אם תעביר, ותשווה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 14:13
לדעתי שיקול זניח, מה שמשנה זה הריבית על המס (את המס משלמים בכל מקרה במימוש).
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 14:36
מבחינת ריבית דריבית אולי עדיף להישאר ולדחות את המס לא? או שהסכום עדיין קטן ולא רלוונטי כל כך
🕒 פורסם בתאריך: 22/09/2021 15:11
תעשה את החישוב בעצמך, אבל כמעט תמיד הריבית תהיה נמוכה יותר מהחיסכון בדמי הניהול.