⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל להשקעה - שאלות של טרום משיכה

🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2021 21:44
שלום לכולם,

אני מתכנן למשוך את קופת הגמל להשקעה שלי ויש לי 2 שאלות בנושא

1. איך מחושב סכום המשיכה? הסכום מתעדכן באתר רק פעם בחודש

2. משיכת כספי הקופה והעברה לחשבון שלי אמורים להתבצע כעבור 3 ימי עסקים כפי שמצוין באתר הגוף המנהל, נניח שאני נותן הוראה ביום א' ויום למחרת השוק מתרסק האם אני מקבל את הסכום ביום מתן ההוראה או ביום העברת הכסף? ההגיון אומר יום ההוראה אבל ההגיון לא תמיד עובד כאן.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2021 21:49
החישוב הוא לפי תאריך בקשת המשיכה, זה קצת מעצבן כי צריך "להאמין" להם כשהם אומרים לך מה היה שווי התיק בעת המשיכה בדיוק מהסיבה שציינת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2021 21:54
עוד סיבה לא להחזיק קופת גמל להשקעה, אלא תיק אמיתי שאתה יכול למכור בו ניירות מתי שאתה רוצה לפי הערך האמיתי שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2021 22:03
מסכים איתך ב 1000 אחוז, זו הסיבה שאני אומר להם שלום, חלק מהתהליך שאני עובר להפחית כמה שיותר תלות באחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2021 22:10
תודה, אני מקבל את זה כ"שכר הלימוד" שלי, אז נכון שבסופו של דבר הם הרוויחו כסף שבזמנו לא ידעתי לנהל בעצמי אבל עכשיו דברים השתנו.
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2021 22:14
אם תצליח לתפוס אותם במרמה יהיה לך בסיס טוב לתביעה (ייצוגית?). אני מניחה שהם בפיקוח צמוד וחבל להם לשבש את הנתונים, מה גם שמדובר במערכות עם בקרות ואוטומציה אז הסבירות קלושה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/09/2021 22:22
אין לי אפשרות לדעת ולכן אין לי אפשרות לתפוס, אני מניח שרק אינסיידרים עם גישה למערכות יכולים לדעת אם הסכום נכון, אצטרך פשוט להאמין לגוף שנתון תחת ביקורת מסוימת ולא ירצה לאבד את הביזנס בעבור חופן שקלים. אני אפילו לא מתכנן לחשוב על זה.

"תן לי את הכח ...ולקבל את מה שאינני יכול לשנות" ;)