⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל דרך הבנק

🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2016 20:41
שלום,

לפני מספר שנים הורי פתחו לעצמם קופת גמל (לא קשורה לקרן הפנסיה) דרך הבנק לשם הם מפקידים כל חודש סכום מסוים של כסף, עברתי על המסמכים וראיתי שדמי הניהול שכם משלמים הם 4% מההפקדה ו 1.05% מהצבירה.

ממה שקראתי אלה דמי הניהול המקסימליים האפשריים.

השאלה שלי היא מה היתרון לעשות קופת גמל דרך הבנק? יש הבדל מלהרים טלפון לחברת ביטוח ולקבל דמי ניהול טובים יותר? יש תפקיד לבנק בכל הסיפור חוץ מלגזור דמי ניהול מקסימליים?
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2016 20:43
היום אפשר לקבל בקופות גמל (ישירות, בלי לעבור דרך שום בנק) תנאים של 0% מההפקדה ו-0.5% מהצבירה אפילו בלי מיקוח, ואף תנאים יותר טובים אם מתמקחים או במסגרות עבודה כאלה ואחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2016 20:48
קיבלתי ממיטב ד"ש את התנאים שהזכרת, אפילו 0.4% בלי מיקוח, השאלה שלי היא האם יש הבדל כלשהו בין לעשות זאת ישירות ולא דרך הבנק? חברת הביטוח תגבה כל חודש את הסכום שאגיד להם בדיוק גמו הבנק פשוט בלי לשדוד אותם? אין שום חסרון?
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2016 20:53
אין שום ערך מוסף לבנק בתהליך הזה.

אם זו הפקדה של מעסיק - אז רק אומרים לו לאיזה חשבון להפקיד.

אם זו הפקדה עצמאית - אז פשוט מעבירים בעצמך את הסכום הרלוונטי (מניח שאפשר לעשות הוראת קבע נגיד אם רוצים הפקדה תקופתית).
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2016 20:55
הוראת קבע בחשבון לכיוון החברה.

בזמנו ניתקו את קופות הגמל ואילצו את הבנק למכור אותן לחברה חיצונית.

מניח שגם הקופה הנוכחית היא כיום אצל חברה חיצונית ואם תתקשר ותבקש, ייתכן ויתנו לך את התנאים של מיטב, רק צריך להתקשר ולבקש.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2016 21:01
תודה רבה לכם!
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2016 22:03
עוד שאלה קטנה, הקופה המדוברת היא קופה מלפני 22 שנה פסגות גדיש האם היה שינוי לטובה/רעה בקופות גמל מאז שאפשר להפסיד במידה ויתניידו לקופה חדשה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2016 00:43
בדיוק כמו קרן השתלמות, במקרה ותעביר, ה-ותק ישמר.

בכל מקרה אם אתה מעביר...

אל תקשיב למילה שכתבתי ותשאל את הנציג של הגוף הקולט.

אם נפתח לפני 22 שנה, היא כנראה נזילה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/04/2016 11:51
אין שינוי בהעברה לקופה חדשה, אבל אתה (והם) מפספסים משהו חשוב - כל ההפקדות מ 2008 ועד עכשיו אינן הפקדות להון כפי שהיו אלא לקצבה בלבד. יכול להיות שזה מה שמתאים להם (אם הם מקבלים קצבה מינימלית וירצו למשוך לפי תיקון 190), אבל כדאי לוודא שזה ואכן אפיק ההשקעה הנכון עבורם ולא פשוט ברירת המחדל כי "זה מה שהיו רגילים אליו".

ג.נ. סוכן ביטוח פנסיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 14:30
לאחר שיחת טלפון הוזילו לי את דמי הניהול אבל דמי הניהול עדיין מאד גבוהים.

בדקתי תשואות של קרנות במסלולים של גילאי 50-60 אבל לחלקם אין תשואות וכמובן תשואות עבר לא מעידות על תשואות עתיד.

המקום היחיד שמציג באינטרנט דמי ניהול גלואים (0.4% מהצבירה) היא חברת מיטב דש.

השאלה שלי אם יש חברות מומלצות שכדאי לבדוק או ללכת על מיטב דש?

אשמח לשמוע מי מציע 0.5% בלי מיקוח

* אלטשולר מציעים 0.9% לפי WOBI
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 14:40
מנסיון ולא מתוך המלצה דש ו IBI נותנים תשואות זולות, אבל בטח גם פסגות ואלטשולר שחם יצליחו לתת תחרות

לא מתייחס לאיכות ההשקעות ולסגנון אלא רק לדמי הניהול
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 14:45
IBI מציעים קופות גמל והשתלמות (מסלולים מנוהלים ומחקים) בתנאים של 0% מהפקדה ו-0.5% מצבירה בלי שום מיקוח, ופוטנציאל לתנאים טובים יותר עם מיקוח (אם יש לך צבירה משמעותית, או שאתה חלק מקבוצה של אנשים שעוברים).
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 16:29
מה הכוונה "תשואות זולות" האם התכוונת דמי ניהול ?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 16:34
טעות :-) דמי ניהול

דרך אגב ככל שהתיק גדול יותר ההצעה נדיבה יותר
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2016 11:00
כשהשוואתי בין מיטב דש ל-IBI נאמר לי (ב-IBI) שמיטב דש משתמשים בחברת תכלית לתעודות סל ומשלמים לה עמלות (אני משלם אותם בעקיפין) IBI לא משלמת לאף אחד ולכן אני מרוויח יותר, האם זה אכן כך?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2016 11:37
חוץ מלעצמה כמובן (שזה גם יורד ממך).

אם מיטב רוכשים תעודות של תכלית ולכן התשואה שלך יורדת לפי דמי הניהול של התעודות של תכלית אז תשאל את IBI איזה תעודות הם רוכשים.

אם התשובה שהם יתנו לך "תעודות שאנחנו הנפקנו" אז אתה למעשה סופג בתשואה שלך את דמי הניהול של התעודות של IBI בנוסף לדמי הניהול שאתה משלם להם (ושהם לא יעבדו עליך שלא!).