⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת תיק מתנה לילד לבר מצווה

🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 10:06
שלום לכולם,

לאחיין שלי מלאו 13 והוא חסך כמה אלפי שקלים מהמתנות לבר מצווה והוא חשב להשקיע אותם בבורסה.

מכיוון שלא מדובר בסכום גדול וכל המטרה פה זה בעיקר "להרגיש" מה זה השקעה וכו' אני מנסה לחפש בשבילו דרך פשוטה שבו ההורים שלו יוכלו לפתוח לו תוכנית איפשהו.

העניין הוא שבגלל כל התשלומים החודשיים שיש לשלם זה יצא לא משתלם עבורו עבור סכומים כאלה קטנים.

יש למישהו רעיון מה ניתן לעשות כדי לבצע את זה? המטרה פה זה לא מסחר יומי אלא לקנות כמה etfs ולשכוח מהם לכמה שנים..

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 10:10
סתם רעיון

אם יש מספיק כסף

לקנות קצת מניות דיבידנד, שמחלקות כל חודש סכום שיתקזז כנגד התשלום החודשי לבית ההשקעות

ואת שאר הכסף להשקיע כפי שרוצים ב- ETFs.

השאלה היא שלא ברור כמה כסף יש, אז לא בטוח שה"קצת מניות דיבידנד" באמת יהיו קצת ולא רוב הכסף :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 20:09
למה שלא יקנו מדד בתיק ההשקעות שלהם ויצבעו באקסל או מסמך כלשהו שידעו לחזור אליו מתישהו את המניות של החתן?

״30 מניות vt של ישראל נקנו במחיר ממוצע של 3000 דולר״

כלומר לסמן ככה שידעו להבחין מה שלו ומה שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 20:40
אני עושה את זה לילדיי, אבל זה קצת מפספס את ההרגשה של בעלות שיש לילד בחשבון בו הוא יכול לצפות ולראות בו את השינויים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 22:21
אקסל לא מספיק טוב?

כשהייתי ילד אבא שלי ניהל לנו "חשבונות" על דף נייר. כל שבוע נכנסו כמה עשרות שקלים, וקיבלנו 5% שנתי + הצמדה למדד.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 22:47
פותחת לו ארנק בסמארטפון שלו וקונה לו ביטקוין. אולי לא ההשקעה הכי מבוזרת שיש אבל לחלוטין נותן תחושה ויכול להניב לו אחלה רווח יום אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 23:26
בעיני מספיק טוב, אבל פחות הרגשת בעלות.