⬅ חזרה לאינדקס

הלוואת גישור על חשבון קרן השתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2021 11:44
שלום חברים

שמעתי שאפשר לקחת הלוואת גישור על חשבון כספים שיש לי בקרנות השתלמות ( מאות אלפי שקלים שרובם המכריע נזיל ) בתנאים אטרקטיביים ביותר ( פריים +חצי אחוז ) ואת הכסף הזה חשבתי להשקיע באפיקים אחרים כמו אג"ח , קופות גמל להשקעה וכו' .

אשמח לשמוע איפה ניתן לקבל הלוואה כזאת בתנאים הכי אטרקטיביים ובכלל תובנות שלכם על העניין .

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2021 12:35
זה נקרא מינוף. זו לא הלוואת גישור. אתה לוקח הלוואה והכסף בקרן משמש כבטוחה, אם לא החזרת, לוקחים לך את הקרן.

אתה צריך לפנות לבית ההשקעות שבו הקרן שלך מנוהלת ולבקש הלוואה כנגד קרן השתלמות.

הריביות אטרקטיביות, אבל הסיכון בהפסד ההשקעה שתשקיע עם הכסף שהלוו לך יגרום לאובדן הקרן. אתה מבין את הסיכון הזה?

לקחת הלוואה כדי להשקיע בקופת גמל להשקעה נראה לי באופן אישי טפשי מאוד.

לא ממליץ, לא מייעץ, סתם יצור רנדומלי באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 06/10/2021 14:19
במיטב דש אפשר לקבל פרים מינוס חצי אחוז. אם הקרן לא נזילה אז עד 50% מהסכום ואם היא נזילה אז אחוז גבוה יותר, לא זוכר כמה.

לגבי אגח, הריבית מהאגח תהיה נמוכה יותר מהריבית שתשלם על ההלוואה.

זה רלוונטי אם אתה רוצה להשקיע בשוק ההון, ויש לך מספיק נזילות למקרה של נפילות בשוק.

אפשר לקבל הלוואה גם על חשבון 30% מהתגמולים בקרן הפנסיה, ובמיטב דש בריבית של פרים מינוס חצי אחוז.
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2021 21:03
תוכל להגיד איך משיגים פריים מינוס חצי אחוז? ראיתי בהרבה מקומות את הנתון הזה אבל כשביקשתי במיטב דש הלוואה כנגד קרן השתלמות נזילה, הם הציעו לי בריבית של 3.6%. האם זו סתם שיטת מצליח וצריך להמשיך להתמקח? (אני עם תעודת זהות בנקאית מושלמת והכנסה גבוהה מאוד, אז לא רואה סיבה לא לקבל את הריבית האטרקטיבית ביותר).
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2021 21:13
זה דרך קבוצת רכישה שכבר נסגרה. אולי אם תתמקח תקבל את הריביות האלה.