⬅ חזרה לאינדקס

סטודנט בדילמה

🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 16:51
היי לכם,

יש לי תיק השקעות כבר כמה שנים טובות אשר 70% לנכסים בסיכון גבוה ועוד 30% לסיכון נמוך.

כרגע אני מרוויח כסף בזמן לא קבוע (סטודנט) ושם כמה שיש לי ומפזר על מנת לשמור על האחוזים כמו שקבעתי בהתחלה.

בינתיים הולך לי לא רע ויש גם רווחים.

אני תוהה עד מתי האסטרטגיה הזאת תהייה רלוונטית- כרגע אין לי אפילו 100K בתיק והוא עושה עבודה לא רעה. אולם, האם יש דרך זולה יותר לאזן את תיק ההשקעות?

אשמח לדעתכם שכן כרגע עדיין אני לא נמצא במשרה מלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 16:53
מה המטרה שלך לטווח הארוך?

כמה אתה מצפה שתרוויח לאחר שתסיים את הלימודים?

@מהנדס חביב
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 16:57
בתחום שאני לומד הממוצע לאחר כמה שנים מסיום התואר הוא בין 15-20 ברוטו, וכמובן שאפשר להתקדם משם (הנדסה אזרחית).

מבחינה כספית אני מצפה עד גיל 30 לפחות לחצי מיליון ש"ח ועד גיל 35 למיליון ש"ח. אני בן 24 כרגע. מה שנקרא אין לי צורך כספי במה שאני מפקיד בשנים הקרובות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 17:11
אלו לא מטרות אלו יעדי ביניים.

תחשוב מה המטרה ארוכת הטווח.

בשביל מה הכסף?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 17:18
עצמאות כלכלית. לא בהכרח במתכונת של פרישה מוקדמת אבל להיות בידיעה שאוכל לבצע זאת ולחיות מדיבידנדים ללא תלות בהכנסה מעבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 18:45
זה לא משנה. גם אם היה הולך רע והיית בהפסדים.

מה שחשוב זה לקבוע אסטרטגיה הגיונית בהתאם לטווח ההשקעה ואז לא להבהל ממה שקורה באמצע.

מאחר שהגדרת "עצמאות כלכלית", ובהנחה שסביר בעיניך להשיג זאת בעוד 15 שנה, אז ההצלחה שלך תהייה תלויה בדבקות בתהליך, ולא בסיכום שנתי כשאתה בן 25.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2021 23:33
איזה סכום במונחים של היום ידרש לכך?

אם למשל נניח הוצאה חודשית צפויה כפול 250?

@מהנדס חביב
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 00:30
מניח שמדובר בפיזור מיטבי בין נכסים בסיכון גבוה וללא הטיה לחברה/סקטור ספציפי.

אין קשר לכמות הכסף. תלוי במטרות שלך.

למשל אם תחליט לקנות נדל"ן מתישהו, כניראה שמתישהו תצטרך להגדיל את החלק חסר הסיכון.

אם המטרה שלך היא עצמאות כלכלית, אני לא רואה סיבה למה לא לדבוק באסטרטגיה הזאת עד הפרישה.

ציפיות גדולות ממי שעדיין לא נכנס לעבודה בתחום.

תיזהר מלנבא את העתיד. הנבואה ניתנה לשוטים.

תן לכסף לעבוד ברקע ותתמקד בעיקרי הדברים. אם המטרה היא לגדוע את התלות במקום העבודה (=עצמאות כלכלית), אז תיק ההשקעות הוא רק קצה הקרחון בסיפור.

אל תתעסק בו יותר מהמינימום הנדרש.
🕒 פורסם בתאריך: 09/10/2021 19:21
חשבתי קצת ואני אתן עצה גנרית.

אני חושב שבמצב הנוכחי ועם כמות הכסף שצפויה להכנס לך הייתי הולך על התיק הכי מסוכן שאתה יכול לעמוד בו כרגע.

כלומר אם נוח לך עם 100% מניות אז הייתי הולך על 100%, לא כולל קרן חירום של +- חצי שנה הוצאות שתהיה במזומן או באג"ח צמוד אינפלציה או איזשהו פיקדון די נזיל.

אם לא אז מקסימום מניות שנעים לך אתן.

גם ככה רוב ההכנסות שלך נמצאות בעתיד אז אתה הולך למצע השקעות בתיק בזמן.

כאשר יעברו חמש שנים או אם יהיה שינוי משמעותי בסביבת הריבית הייתי שוקל איזשהו שינוי.

כשתצבור מספיק הון עצמי שנדל"ן יתחיל להיות רלוונטי הייתי מגוון עם נדל"ן (בין אם דירה למגורים או השכרה) אבל זה עשוי להיות רלוונטי רק עוד מספר שנים של צבירה אם אין עזרה הורית כמקובל במחוזותינו.

כפי שרשום בחתימה, איני ממליץ אלא מסביר מה אני הייתי עושה במקומך. זה התיק שלך, ואלו ההחלטות שלך.

@מהנדס חביב
🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2021 18:43
קודם כל תודה רבה לכולם על העצות.

עלתה בי את המחשבה לשים כמות גדולה יותר של מניות אך לאחר מחשבה רבה האחוזים שקבעתי אכן יותר מתאימים לי כרגע.

לנדל"ן כרגע לא אכנס, נחשפתי מההורים שמשקיעים הרבה זמן (1-2 דירות וגם כן מירושה) ונחשפתי למגוון רחב של בריוקרטיה ועצבים שלא מיועדים לכל אחד.

כרגע אני ממשיך עם מה שיש והרגעתם את החששות שלי. לגמרי הפסיכולוגיה האנושית מוטה כנגדנו בתהליך הזה.

תודה לכולם!