⬅ חזרה לאינדקס

מימון המונים נשמע מפחיד

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 11:48
יש לי קרוב מאד שקול פיננסית שהחליט בפנסיה שלו להשקיע בפרויקטים של מימון המונים. מדובר בפרויקטים של נדלן (בניה רוויה ), בו הוא קונה בעלות על מגרש באופן חלקי שרשומה עליו בטאבו עם עוד 20-30 משקיעים והם בעצם ממנים את הבנייה. הכסף מרגע מסירות מצוי אצל נאמן עד לתחילת הבנייה. לא מדובר בקבוצת רכישה בו הקונה רוכש בעלות פוטנציאלית על דירה עתידית אלא רכישה בפועל של מגרש שעליו זכויות בנייה (מופשר ).

על פניו זה נשמע לי זוועה משום שיש כל כך הרבה 'אוליים' בדרך ומגבלות רגולטוריות ומספיק שדומינו אחד ברצף הזה יפול וזה מיד מעכב הכל. הוא טוען שיש לו חבר שמרוויח 30-60 אחוזים בשנה.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 11:54
יש לי חבר שמרוויח 300-600% ביום אחד (יום שישי השלישי בכל חודש לכל המעוניין).

מה שהוא שכח לציין הוא שהרבה פעמים הוא מפסיד 100% ביום אחד...
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 15:18
סיפורי סבתא.

(אני חבר בקבוצה כזו אגב).
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 19:00
כן גם לפי דעתי זה צפי תשואה לא הגיוני
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 19:18
@אורי ג. מדובר באדם סופר שקול שלא מתאים לו ללכת שבי אחרי סיפורי סבתא. מה גרם לך להיכנס לקבוצת מימון המונים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 19:57
איזה אחוז מההון שלו הוא משקיע? אם זה לא ילך, הוא יהיה עני מרוד או שיפסיד כמה אחוזים מההון? אם זה המקרה השני, אני לא חושבת שצריך לדאוג כל כך. השקעה עם סיכון גבוה היא לא בהכרח דבר רע אם יש לה גם סיכוי לתת תשואה יפה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 20:46
לא יודעת לגבי אחוז מההון. מדובר בקיבוצניק שקיבל סכום כסף נאה ממכירת מפעל קיבוצי לסינים...
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2016 21:31
מה ההבדל בין זה לבין קבוצת רכישה? האם הבעלות בדירות שייבנו תהיה משותפות לעשרות אנשים או שיעשו את החלוקה רק לאחר הבניה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2016 00:06
בחיים שלי לא הייתי נכנס לכזה דבר אלא אם כן אני הנהג.

אבא שלי ז"ל קנה לפני כ20 שנה קרקע חקלאית, לפני מספר שנים הקרקע הופשרה והבעלים בקרקע במקום לעשות קומבינציה או למכור את הקרקע החליטו על בנייה עצמית. כמובן שבגלל שאין נהג פר-אקסלנס אז הפרוייקט מתנהל בעצלתיים.

בקבוצת רכישה ישנו יזם שגוזם קופון גדול ואז כל הסיכון נופל על הרוכשים, בקבוצה המדובת (נקרא לפעמים קבוצת בנייה) כל חברי הקבוצה שווים, הסיכון נופל על כולם באופן יחסי להשקעתם ואין יזם שגוזר קופון, גם אין הוצאות שיווק, לפעמים הנהגים של הקבוצה מקבלים שכר בעבור עבודתם ולפעמים לא.