⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות: השכרת דירה

🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 09:35
שלום לכולם,

במידה ורוצים להשכיר דירה, האם המחיר שאני אדרוש על השכירות יהיה מושפע אם הדירה מרוהטת ומאובזרת או שההשפעה זניחה?

האם אני צריך לדאוג למוצרי חשמל (מקרר, תנור, גז, וכו'...) וריהוט בסיסי (מיטות) בדירה כדי לדרוש שכירות יותר גבוהה? מה נהוג בד"כ? מה משפיע יותר על תעריף השכירות, דירה משופצת או דירה מרוהטת?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 09:41
השפעת הריהוט תלוי ביעד השוכרים , שכמובן תלוי גודל דירה ומיקום.

ראיתי לא פעם עד כמה דירה מרוהטת היטב זה חסרון אצל בעלי משפחות ויתרון אדיר לרווקים צעירים.

לטעמי הדרך הנכונה היא להתחיל ללא כלום בדירה, ולאט לאט לצבור ריהוט שמיש כאשר אתה גמיש לגבי זריקה שלו. (לצורך העניין דייר עוזב ולא רוצה לקחת את המקרר שלו, אז אתה קונה ממנו במחיר סמלי/הוא משאיר לך בחינם )

רוב האנשים אשר מעוניינים בדירה מרוהטת - לא יעניין אותם הפירמה וכד׳ , רק שזה תקין.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 09:50
מסכים עם התגובה הקודמת.

אם קהל היעד הוא סטודנטים או צעירים רווקים, ריהוט כמו ספה, מקרר, מכונת כביסה יכולים להקל על מציאת שוכר (אבל לא בהכרח יעלו את המחיר). אם קהל היעד הוא משפחה, לרוב כבר יהיה להם ריהוט משלהם שצברו עם השנים והם יעדיפו דירה ריקה.

מיטה לא הייתי משאיר, לכל אחד יש העדפה שלו והרבה אנשים יירתעו מהרעיון לישון במיטה ששימשה אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 09:51
האמת, אהבתי את הגישה הזאת...

שאלתי את השאלה באופן כללי, אבל הדירה היא בבועת הנדלן של ת"א-יפו, והיא דירת 3 חדרים, 60 מ"ר, משופצת (נדרשים תיקונים קלים וצבע לכל קירות הבית).
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 09:51
לדעתי יש יתרון גדול בהספקת הדירה עם המוצרים הבאים: תנור, כיריים, מקרר, מדיח וארונות קיר.

בונוס: קולט אדים.

מזגנים כמובן זו מובן מאליו.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 09:55
השאלה היא אם מוצרים אלה יעזרו בלמצוא שוכרים או יאפשרו לדרוש שכירות יותר גבוהה?
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 09:58
מה ההבדל? ככל שיש יותר ביקוש אפשר להעלות את המחיר.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 10:00
לדעתי כן, לפחות פוטנציאלית וגם שוכרים באיכות גבוהה יותר.

תמיד תחשוב על זה ככה:

2 בתים זהים לחלוטין, האחד ריק ממוצרי חשמל ובלי ארונות השני עם כל הדברים הנ"ל, בא שוכר טוב וצריך לבחור 1 מהם, באיזה יבחר לדעתך?

האם זה יכול לעזור לדירה להיות מושכרת מהר יותר?

האם אולי השוכר ישלם עוד 100 או 200 ש"ח בחודש על כך?

בנוסף אני בתור משכיר תמיד משדר שאני בעל בית טוב, פדנט שדואג לבית שלו ולשוכרים שלו (הכל נכון) ומצפה שגם הם יהיו כאלה גם.

היום אפשר לרכוש גם ציוד יד שנייה בממש גרושים אם זה הסיפור ולזכור שבגדול זו רכישה חד פעמית ואלו מוצרים אמינים יחסית.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 10:04
לא תמיד זה מתקיים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 10:07
איך לא? אם יש לך 10 מתמודדים על הדירה במחיר X, בטח לפחות אחד מהם יסכים למחיר של X+100
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 10:12
לא נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 10:12
אז אין ספק שיתרון גדול בריהוט . כמובן שכל אחד יגיד לך צורך בריהוט אחר, אבל כמי שמכיר את הנושא טוב טוב - הדברים הבאמת הכרחיים הם דברים גדולים כמו מיזוג אוויר [מזגן/מאורר תקרה] ,ארונות ביגוד ומקרר. שלא כמו אורי , אני חושב שהרבה מאוד תל אביבים (גם האיכותיים שבהם) יוותרו בקלות על הצורך בכיריים ותנור [שניתן להחליף בכירה חשמלית וטוסטר אובן] ומדיח [שמכעט ולא רלוונטי לרווק תל אביבי מצוי שאוכל בחוץ] .

השקעה בדירה היא עניין של העדפה , אבל במקום עם ביקוש כל כך קשיח - הייתי בוחר להשקיע את המינימום שבמינימום, תוך שאני משקיע את המאמצים בשיווק הדירה במקומות הנכונים ובניית חוזה נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 10:55
נשמע מאוד הגיוני.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 10:56
למה לא?

שם המשחק זה ביקוש והיצע...
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 11:09
אם למשל אתה מגיע למלון ואומרים לך שיש חדר פנוי בקומה רביעית או בקומה שנייה, זה שיותר אנשים מעדיפים את החדר בקומה הרביעית לא אומר שמישהו מהם מוכן לשלם אקסטרה כדי לישון דווקא שם.

כך גם עם דירות להשכרה - אם יש בבניין שלך שתי דירות זהות, האחת עם ספה ומקרר והשנייה בלי - לא בהכרח מישהו יהיה מוכן לשלם אקטרה בשביל אותם פריטים, במיוחד אם הוא עושה לעצמו חשבון שהוא יכול להשיג ספה זולה ומקרר קטן ביד 2 במחיר חד פעמי נמוך יחסית.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 11:10
לדעתי יש יתרון להשכיר דירה לא מרוהטת (שהשוכר צריך לרהט). את היתרון הזה לא תמצא בדמי השכירות הראשוניים אלא בשימור השוכר.

שוכר שהשקיע בדירה וצבר ריהוט משמעותי (שהוא בחר וקנה) ייקשר יותר לדירה. הן רגשית - הדירה תרגיש יותר ״שלו״, והן פסיכולוגית - המחשבה לארוז ולהעביר הכל תהיה לו קשה יותר. שוכר כזה ירגיש ״כבד״ יותר מאשר שוכר שרק צריך לארוז את הבגדים שלו והוא יכול לעזוב.

במצב כזה, לדעתי, השוכר פחות ייטה לעזוב את הדירה על כל פיפס קטן וגם יסכים להעלאה (מתונה והוגנת) של שכר הדירה עם השנים.

כמובן שאם מדובר על איזור שקשה להשכיר דירה לא מרוהטת ולא מוצאים שוכר (איכותי) אם לא מרהטים את הדירה, אז כל זה לא רלוונטי ועדיף לרהט.
🕒 פורסם בתאריך: 27/10/2021 11:16
רעיון מעניין.