⬅ חזרה לאינדקס

הון עצמי של 500K לדירת מגורים

🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 20:57
אני משקיע בשוק ההון מספר שנים וצברתי הון של 500K לצורך קניית דירת מגורים ראשונה (4 חדרים) במטרה להשכיר אותה בעתיד כשנצטרך לשפר דיור.

ההתמקדות היא יותר בדירות חדישות עם מעלית וממ"ד (בניינים גג עד 10 שנים)

טווח מחירים: 1.8 - 1.95 מ

ההתלבטות היא בין מספר אזורים בארץ כמו: פתח תקווה, פרדס חנה-כרכור, אור ים, נתניה (קרית השרון)

אשמח להכוונה לאיזור ספציפי ואולי איזורים נוספים
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 21:26
לא הבנתי את המשפט הזה. המטרה היא לקנות דירה ולגור בה עכשיו? או לקנות דירה ולהשכיר אותה עכשיו?

אשמח אם תוכל לסדר את האירועים על פי סדר כרונולוגי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 21:45
לקנות דירה ולגור בה עכשיו

כשיגיע הצורך לשיפור הדיור לדירה יותר גדולה (נניח בעוד 5-7 שנים) אשכיר אותה ואחזור לגור בשכירות
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 22:13
מה הרציונאל לעשות פעולה כזו?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 22:17
1. להיכנס לשוק הדיור בארץ

2. לא למכור את הנכס ולנצל אותו כדירה להשקעה בהמשך
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 22:26
לפי הרציונאל שתארת מדובר על פעולת השקעה.

לא הבנתי למה אתה רוצה להחליף השקעה בנכסים מפוזרים היטב על כל העולם(בהנחה ואתה משקיע ברוח המשקיעה) בהשקעה בנכס בודד במדינה לא יציבה עם עלויות עסקה גבוהות. אם מסתכלים על הזווית של ההשקעה, סביר להניח שהתשואה בשוק ההון תהיה גבוהה יותר. נוסף על כך, אתה משקיע את כל הונך בנכס הזה וגם לוקח הלוואה נוספת.

חשבת על זה לעומק?

לא ייעוץ לא המלצה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2021 22:40
תודה על התגובה :)

אציין שאני לא מתאבד על הדירה בארץ עם כל ההון שלי כמובן - מדובר בסכום שנצבר עם השנים והוגדר כסכום שמיועד כהון ראשוני לקניית דירה בארץ.

אני בכוונה ציינתי טווח מחירים של 1.8 - 1.95 כי אני יכול להכיל את זה בלי לפגוע ביכולת להמשיך להשקיע באפיקים נוספים.

בגלל שההסתכלות על הדירה כדירה להשקעה לטווח הרחוק ולא כהשקעה מיידית - אני מחפש לקנות דירה במיקום אסטרטגי שפונה לאוכלוסיה של משפחות צעירות באזור שימשיך להתפתח לטווח הארוך
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2021 22:19
מקפיץ
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2021 12:12
יש הגיון מאחורי המחשבה כדי לגדר עלויות מחיה ולהיכנס לשוק הדיור.

עלו פה פעמים רבות דילמות דומות, אנסה לאגד את היתרונות המרכזיים לדעתי. אך לפני זה אציין, שהיות ומדובר בדירת מגורים, אף אחד לא יכול להכווין אותך לאיזורים ספציפיים, כי בסוף האיזור צריך לענות על הצרכים האישיים שלך ושל משפחתך

היתרונות:

1. גידור עלויות מחיה וכניסה לשוק הדיור בשלב מוקדם.

2. מס רכישה מופחת / פטור.

3. פטור ממס שבח במכירה העתידית.

4. פטור משכירות עד כ-5,100 ש''ח (אם תחליט להשכיר ולא לגור).

5. גיוון השקעה.

6. התנסות והבנה שאולי בכלל נדל''ן זה לא בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2021 12:28
ערים הגדולות באיזור השרון הם ערים מחתך סוציואקונומי גבוה. טוב גם אם תחליט לגור או להשכיר.אולי אפשר למצוא דירת 4 חדרים במחיר הזה או אולי טיפה יותר גבוה.