⬅ חזרה לאינדקס

מנורה מראים לי את הדלת...

🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2016 21:25
לפני כשנתיים העברתי קופת גמל שהייתה לי בכלל עם אחוזי ניהול גבוהים יחסית למנורה מבטחים. יצרתי קשר ישיר עם נציג שלהם דרך האגודה המקצועית שהייתי בה חברה והם באו לפרסם בה.

כמובן שהנציג היה מאוד נחמד ואחרי דיונים רבים קיבלתי לי ולבעלי תנאים טובים (לדעתי) של 1% מהפקדה ו-0.2 % מהחסכון. שנתיים התנהלנו אני ומנורה כידידים עד שלפני כמה ימים קיבלתי מכתב ובו מודיעים לי על העלאת דמי הניהול ל- 6% ו-0.5%!.

כמובן שפניתי לנציג, שהפנה אותי למוקד הפניות הכללי, התלוננתי שהמעבר אליהם נערך כי רציתי נציג ישיר של החברה ללא תיווך בצורת סוכן ביטוח או בנק וכדומה. הנציג התנצל והעביר אותי לנציגה אחרת. שהעבירה אותי שוב למוקד...

מחר אנסה לפנות למוקד, אם מישהו מכיר כעצמאי תנאים טובים בקרן פנסיה, אשמח לשמוע!

לצערי, עדיין לא העזתי לעבור לקרן פנסיה בניהול עצמי, אבל אולי הגיע הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2016 21:46
את מפקידה באופן שוטף סכום משמעותי מהשכר?

אם הפסקת להפקיד או שאת מפקידה את המינימום בד"כ מעלים דמי ניהול. בייחוד שכעצמאית את לא חלק מקבוצה שיש לה כח מיקוח.

למה הכוונה? אין IRA בקרן פנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2016 22:46
היה לי ניסיון גרוע ביותר עם מנורה מבטחים. עזבתי אותם לטובת הראל ובינתיים אני מרוצה. כדאי לך לפנות למספר קרנות, לנסות להתמקח, ולבדוק מה מציעים לך.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2016 14:21
הי @adamshalev

אני ובעלי מפקידים שם ביחד 2000 ש"ח בחודש. לא יודעת אם נחשב סכום משמעותי(בנוסף, לי יש ביטוח מנהלים שעשיתי עם מקדם טוב בשנת 1997 ולבעלי יש פנסיה של מגדל מעבודתו כשכיר).

אם הבנתי נכון, במסגרת התנאים שקיבלה קבוצת רכישה מהפורום בפניקס, היה אפשר לעבור לשם לקרן פנסיה עם ניהול עצמי? כנראה טעות שלי.

תודה @פיטר אבדוק גם עם הראל. בינתיים מנסה לברר במנורה למה התנאים השתנו. בעיקר מעצבן אותי העיקרון שלפיו ברגע שאני שייכת אליהם, הסוכן מנפנף אותי למוקד ולא עובד מולי....
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2016 19:03
@עצמאית ניחוש שלי שהזינו לך הטבה קצובה לשנתיים
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2016 21:22
תעבירי את הכסף לגוף אחר. ככה או שמנורה יישמרו אותך או שתעברי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2016 21:57
מסכימה. שימור לקוחות או שיפור לקוחות.