⬅ חזרה לאינדקס

קניות ראשונות של ETF

🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2021 13:13
אהלן,

פתחתי לאחרונה סוף סוף חשבון ב-IB והתחלתי להעביר כספים מהבנק. הדברים התעכבו והבנק הגביל אותי בהעברות כאלה ואחרות. בסוף, בשתי פעימות (הפרש של יום וקצת) קניתי 60% VTI ואני מתכנן להשלים 40% VXUS. במקור רציתי להכניס הכל בבת אחת אבל האילוצים בבנק שיבשו את התכנית קצת. בנוסף, חלק מהקצאת המניות שלי כולל שני צ'קים אמריקאיים שתכננתי להפקיד ולהשקיע ב-IB. הצ'קים נקלטו אך הכסף ייכנס רק בעוד כשבוע וחצי.

בינתיים, העברתי את הכסף המיועד לVXUS מהחשבון בארץ והוא מוכן להשקעה בחשבון שלי באינטראקטיב. אני יכול לקנות כמות VXUS עם הכסף שהעברתי מישראל, או לחכות שהצ'קים ייכנסו בעוד שבוע וחצי ואז לקנות במכה אחת את כל ה-40%. פעימה אחת במקום 2 פעימות כמו שעשיתי עם VTI.

כאמור, במקור תכננתי ONE LUMP SUM של הכל אבל לא כך יצא ואין לי מה לעשות עם זה עכשיו אז זה בסדר. השאלה היא עכשיו עם ה-VXUS- לחכות שייכנס הכסף של הצ'קים או שעדיף לי להפקיד מה שזמין כי כל עוד הכסף בשוק, אני (בתקווה) מרוויח?

שאלה נוספת- נותר לי 193 דולר שארית מהקנייה האחרונה של ה-VTI. זה לא מספיק למניה אחת ואני לא רוצה שהכסף הזה סתם ישב בחשבון כמזומן. מה המשמעות של קניית חלקי מנייה (יספיק לבערך 0.8) מלבד העובדה שאני לא יכול להעביר אותה במידה ואעבור ברוקר? האם עדיף להשאיר את הכסף הזה ולהשלים אותו עת האיזון? הרי בכל מקרה מחיר המניה לא יהיה עגול וגם הכסף שאני שולח לא בהכרח יהיה עגול. מה עושים בסיטואציה כזו?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2021 13:57
לעשות One Lump Sum זה לקנות עם הכסף שזמין עכשיו, במקום לקנות בחלקים על פני פרק זמן ארוך (DCA או אסטרטגיית מיצוע אחרת).

לחכות לכסף שכרגע עדיין לא זמין (מכל סיבה שהיא) סתם נשמע מוזר. אולי יש חסכון בעמלות, אם הסכומים מאוד קטנים.

אם נניח לרגע שאין עמלות בכלל משום סוג, איזה יתרון יש לך מלחכות עם הכסף שזמין כרגע? מה זה משנה אם זה פעימה אחת או שלושים?

אאל"ט אין בIB קנייה של שברי מניה. אה, זה רק לנו:

Individual accounts (both standalone accounts and clients of Financial Advisors) and organizational accounts including Lite customers are eligible for fractional share permissions with the exception of the following:

Clients with residency in Israel (any account type)
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2021 14:32
אין משמעות כי זה לא זמין למי שתושב ישראל.

העמלה היא 35 סנט. תבדוק אם בשבוע וחצי לפי תשואה צפויה (נגיד 6-7% לשנה), הכסף שלך אמור לעשות 35 סנט או לא.

לחלופין, 35 סנט זה כמו 0. האם בעמלה של 0 היית מחכה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2021 15:15
אז אין הבדל כלל אם אני נכנס בבום או בחלקים כל עוד זה בטווח קצר ולא DCA?

אז מה אפשר לעשות עם שאריות המזומן שתמיד יישארו אחרי הרכישה של ני"ע?

הבנתי. אם כך, ארכוש היום. ולא אחכה לכספים מהצ'ק. רק רציתי לוודא שאין משמעויות גדולות יותר שאני מפספס מבחינת מיצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2021 15:17
להתעלם ולחכות להפקדה הבאה