⬅ חזרה לאינדקס

אמזון/אתרי חו״ל וחיסכון אמיתי

🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 16:13
איך אתם מנצלים אתרים כגון אמזון, במיוחד עכשיו עם משלוח חינם מעל 50$, כדי לחסוך ברכישות שוטפות?

אני בדרך כלל מוצא עצמי קונה כל מיני גא׳דטים וקוריוזים באמזון/עליאקספרס ודומיהם. שום דבר חיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 16:56
טואלטיקה, ציוד ספורט, בגדים בייסיק, צעצועים, כלי בישול, מכשירים אלקטרוניים, ציוד מחשב, פילטרים... כמעט כל דבר זול יותר ו/או איכותי יותר באמזון.

יש תוסף בשם keepa שמאפשר לראות את ההיסטוריה של המחיר, כך שגם זה די שקוף וכמובן שיש הרבה קבוצות שמתפרסמים בהן הרבה דילים באמת טובים.

התשלום כולל מיסים (אם יש) ידוע מראש במעמד הקניה ואין הפתעות (אם גבו יותר מדיי - יחזירו, אם גבו מעט מדיי - זה על חשבון אמזון).

אחריות הכי טובה שיש, אם יש בעיה - יש כתובת אמינה לפניות (אפשרות להחזרה וזיכוי).

המשלוח הוא עד הבית או נקודת איסוף שאתם בוחרים עם זמני אספקה של עד 3 שבועות (בפועל בד"כ 10-14 ימים).

החסרון היחיד זה שכל מה שקונים - צריך לחשוב מראש כי המשלוח לוקח זמן.

אמזון זה מדהים ואני מחכה בקוצר רוח שיקימו פה מחסן והמשלוח יהיה עוד יותר מהיר, כך שאפשר יהיה לקנות יותר דברים.

כמובן שהכלל הוא שלא קונים מה שלא צריך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/11/2021 16:57
מזכיר לי שאנשים קונים מעל 700 ש"ח בשופרסל און-ליין כדי שלא יצטרכו לשלם 30 ש"ח דמי משלוח :)

או אנשים שקונים ב*מבצע* בגדים ב-1000 ש"ח ומקבלים אותם ב-600 ש"ח (שזה כנראה המחיר הריאלי שלהם).

אני מציעה לא לנצל את אמזון ודומיה על עיוור, כדאי "לספור את הכסף במדרגות" ולהבין אם זה באמת משתלם.

* מודה בהכנעה שמעולם לא הרגשתי צורך לקנות שום דבר באמזון או בעליאקספרס, והחיים יפים וטובים...
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 10:56
אני קניתי הרבה יחסית(כי גם למשפחה המורחבת) מעליאקספרס אבל גם מעוד אתרים כמו אייבי ואמזון(לרוב מחירים יותר גבוהים) מוצרים שבלי האפשרות היו נקנים בכול מקרה בארץ.

יוצא לרוב חצי לרבע מחיר מקניה בארץ ובלי לצאת מהבית.

דוגמאות:

ברזים וחלקי אינסטלציה

מנורות מסוגים שונים

סוללות מסוגים שונים

כלי עבודה קטנים\בינוניים

חלקים לתיקון\שיפור מחשבים ומוצרי אלקטרוניקה

חלקים לרכב\אופניים

צעצועים

מכשירי אלקטרוניקה
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 11:05
לא קניתי כלום ולא קונה כלום.

קונה רק כשבאמת צריך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 12:11
חלפים לרכב, אם אין באמזון יש אתרים שניתן להגיע אליהם ע״י חיפוש מספר הסידורי של החלק בגוגל.

חיסכון אדיר בגלל המונופול שיש ליבואנים בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 13:52
ניסינו, לא משתלם לנו משתי סיבות:

לוקח המון זמן עד שמגיע וגם אז יכול להגיע לא מותאם בדיוק לסוג הרכב שלנו.

מוסכניקים באזור שלנו לא מוכנים לקחת אחריות על החלק אם הוא פגום או לא מותאם.

אולי זה מתאים לאביזרים פחות חשובים או שהרכב לא צריך להיות תמיד זמין.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 15:30
אתה יכול בבקשה יותר לפרט / דוגמאות / טיפים

בדיוק עכשיו בונה בית ושוקל אם לקנות מעלי אקספרס באמת את האינטרפוצים ברזים וכו...

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 15:43
אני מוסיף דברים לא דחופים לעגלת הקניות, ומזמין כשהיא עוברת את הסף למשלוח חינם, אחרת קונים דברים סתם כדי להגיע לרף. ברוב המקרים החסכון לא מצדיק את ההשקעה, אז אלה בעיקר מוצרים שקשה יותר לרכוש בארץ, או כאלה שהפער במחיר גבוה במיוחד, כמו כלי עבודה.

לגבי חלפים לרכב, הרבה מהחלפים ה-"בטיחותיים" נעצרים במכס.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 17:03
משתדלת לא לקנות סתם שטויות או למלא סל כדי להגיע למינימום בשביל משלוח חינם.

קונה דברים מסויימים שזולים משמעותית ושווים המתנה של שבועיים למשלוח.

הקנייה האחרונה - סט כלים של קורל 18 חלקים ב 220 שח.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2021 17:38
אין לי ניסיון או ידע רב בתחום הזה.

הזמנתי והתקנתי כמה ברזים,מנגנון לניאגרה וכו'.

הכול בחצי לרבע מהמחיר שמצאתי בחנויות בארץ.

בכלליות בקניות בעליאקספרס אני משתדל לקנות ממוכרים אמינים ומוצרים שנקנו מהם הרבה כבר.

בנוסף שווה לסמן משלוח מישראל\תורכיה\יוון,ואז לפעמים מוצאים את אותו מוצר במשלוח מהיר משמעותית ובאותו מחיר בערך.

לדוגמא הברז האחרון שרכשתי,ברז מעוצב לכיור שירותים בפחות מ50 שקלים כולל משלוח והגיע תוך שבוע.

מבחינת איכות אני חושב שהיא טובה כול עוד לא הולכים על הכי הכי זול ונשארים עם מוכרים גדולים,לרוב הברזים\חלקים שמוכרים בארץ בפי 2\3 מגיעים מאותם מפעלים בסין פשוט תחת מיתוג שונה.

בכלליות על אינסטלציה,שווה לא לפחד מהנושא,להחליף ברזים\מנגנון ניאגרה\פתיחת סתימות קטנות זה יחסית קל ופשוט.

ניתן לחסוך סכומים מכובדים בשילוב של קניה בזול והתקנה לבד.

סתם עולה לי לראש הייתי לא מזמן אצל מכר וראיתי שיש לא ברז מטבח חדש וכמעט זהה לשלי במידות והצורה.

עלה לו 1100 ש"ח כולל ההתקנה ע"י בעל מקצוע.

אני רכשתי ב150 ש"ח והתקנתי לבד ב20 דקות(וגם זה רק כי עשיתי הכול לאט ובעדינות כי זה לא משהו שאני בקיא בו)

הבדל משמעותי למדיי למוצרים דומים.