⬅ חזרה לאינדקס

התיק (המורכב מעט) שלי ושאלות

🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 18:07
אז הנה הוא התיק השלם האחד

התחלתי לפני כמה שנים עם תיק השקעות בבנק שהורכב ע״י יועץ..מאז הכרתי את המשקיעה, קראתי הרבה, מיקסמתי דמי ניהול, חסכתי המון, עשיתי את זה למשפחה, קראתי עוד, סבלתי מ׳Analysis paralysis׳ ובסוף התקדמתי לחוזה וכו׳. רכשתי לפי התכנית שבניתי, היה קצת מאתגר כי לא מכרתי הכל ורכשתי מחדש, בדיעבד זה היה חוסך לי הרבה זמן והתלבטויות. בהמשך התחלתי להשקיע בנדל״ן.

מתנצל מראש אם האחוזים מבלבלים, הם בלבלו גם אותי ואני מנסה לפשט וגם לראות את התמונה המורכבת. לא בטוח שזה אפשרי אבל עשיתי כמיטב הבנתי עד כה וזה יתמוך את השאלות שיש בסוף. עמכם הסליחה.

הפורטפוליו:

1. תיק השקעות - 56%

2. נדל״ן - 33%

3. הלוואות חברתיות - 7%

4. מזומן - 3%

(כל המספרים בקירוב)

צלילה פנימה לתיק השקעות. מחלק ל-80% מנייתי ו20% אג״ח.

מנייתימניות ארה״ב - 56%

מניות עולם - 18%

מניות ישראל - 5%

אג״ח - 20%

הכלים שיש ברשותי (ממוסה ולא) והחלוקה ביניהם, וכמה מתוך תיק ההשקעות

פנסיה - 100% סנופי | 36% מתוך תיק ההשקעות

קופ״ג - 100% סנופי | 9% ״

קה״ש אירה - 100% עולם | 14% ״

תיק השקעות | 40% ״מנייתי 49%ארה״ב 29%

עולם 9%

ישראל 11%

אג״חי 51%ממשלתי וחברות 51%

מאחר והתיק מורכב ואני כבר חופר לעצמי על זה תקופה אני מתקשה להציג לעצמי את ׳יש לי בעצם רק תיק אחד׳. הייתי רוצה לדעת מבעלי תיקים מורכבים איך הם מציגים את הנתונים לעצמם ולקבל עיניים טריות על הנתונים שלי.

*תוך כדי הכתיבה של הפוסט, הבנתי שנכון להסתכל על חלקי תיק ההשקעות בתוך ה100% של תיק ההשקעות ולא כחלק מהפורטפוליו, כי הוא מתאזן שם ולא מול נדל״ן…

אני מעוניין להוריד את החשיפה למניות ישראל, יש צורה נכונה לעשות זאת?

בסוף מדובר על ק/מ*2 ואין לי ניירות בהפסד כרגע.

לאחרונה אני מתלבט על ה גדלת סיכון בקה״ש IRA בגלל פטור ממס רווחי הון, המחשבה הראשונה הייתה סנופי במקום עולם, אבל אני כבר חשוף משמעותית לארה״ב ומחפש תובנות ומחשבות בעניין.

המזומן + הלוואות חברתיות מתוכנן ללכת לנדל״ן

תודה לכולםן...

דור
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 19:51
ובצדק, מכיוון שגם נומינלית וגם באחוזים זה זה פלח קטן וחבל סתם. איך? ע"י שכנוע עצמי, ואז מכירה מיידית של הכל (להסיר את הפלסטר בבת אחת).

אבל אינני ממליץ על דרך פעולה זו מפני שאינני מכיר את שלל נסיבות החיים שלך ומכלול השיקולים שלך.

בסך הכל אתה בסדר גמור, תמשיך כך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 20:54
לא יודע למה יש כוכביות, כתבתי ה-ג-ד-ל-ת
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2022 12:21
לאחרונה אני מתלבט על ה גדלת סיכון בקה״ש IRA בגלל פטור ממס רווחי הון, המחשבה הראשונה הייתה סנופי במקום עולם, אבל אני כבר חשוף משמעותית לארה״ב ומחפש תובנות ומחשבות בעניין.

אני בעיקר עוד מתלבט עם השאלה הזו. יש מי שנמצא במצב דומה (סנופי ממלא חלק נכבד כבר בפורטפוליו)