⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא כעוסק מורשה מול שכיר בעל שליטה

🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 21:25
שלום,

למישהו יש ניסיון או מידע בנוגע לקבלת משכנתא בתנאים טובים בתור עוסק מורשה מול שכיר שהוא בעל שליטה?

אני מניח שלעוסק מורשה הם יציעו ריביות פחות טובות מאשר לשכיר (מניסיון שלי מול כל הבנקים גם בהלוואות קטנות קצרות מועד).

האם הם מתייחסים לשכיר בעל שליטה באותו אופן?

אם יש לכם עוד תובנות אחרות בנושא, אשמח לשמוע. אני הבנתי שמבחינת מס יש קיזוז כלשהו של המשכנתא.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 21:32
הכוונה לעוסק מורשה בכובע של העסק או בכובע של האדם הפרטי?

כלומר הנכס יהיה רשום על שם העסק או האדם הפרטי כמו כל דירה רגילה?

בעל שליטה בגדול = שכיר רגיל אבל כן יבדקו גם את החברה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 21:48
הנכס יהיה רשום על שם האדם הפרטי, השאלה היא האם יש פער משמעותי ביחס שאקבל בתור עוסק מורשה אל מול שכיר (שבמקרה עובד בחברה שהוא הקים)
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 22:12
לאו דווקא אבל החיתום ארוך יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2021 22:44
בשניהם אתה עצמאי מבחינת הבנק ובכל מקרה כאינדיבידואל תידרש להציג הכנסות מפה ומפה, וכאמור, לשניהם יתייחסו כהכנסות של עצמאי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2022 01:08
יש לך מידע כזה לגבי משכנתא - ובאיזה בנק - או שזו רק הנחה ?

תודה על המידע.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2022 10:24
הייתי עוסק מורשה ושכיר לאורך תקופות משמעותיות, כשכיר תמיד קיבלתי ריביות טובות יותר להלוואות, למרות שההכנסות היו נמוכות יותר מאשר עוסק מורשה. שימי לב שציטטת משהו שכתבתי בנוגע להלוואות, לא משכנתא. תהיתי אם אותו היחס לגביי בהלוואות רגילות יהיה נכון גם לגבי משכנתא.

ספציפית בנושא הפוסט כאן, נאמר לי גם ע"י כמה יועצי משכנתאות שלקבל משכנתא כשכיר בעל שליטה יהיה קשה יותר מאשר עוסק מורשה כי הם עשויים לבדוק גם את החברה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2022 11:11
סליחה אני שואל שוב האם ידוע לך /למישהו על הפרש בין שכיר רגיל לבין עצמאי (לפני הדיון על שכיר בעל שליטה) בקשר למשכנתא.

עושה רושם שאורי מאד מכיר את התחום.
🕒 פורסם בתאריך: 20/01/2022 16:15
לאו דווקא יש הפרש.

לא עשויים, יבדקו בוודאות.