⬅ חזרה לאינדקס

האם משתלם לקבל הטבות במקום שכר

🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 10:20
שלום לכולם,

אני משתכר מעל 20000 אלף בחודש. מדרגת מס 35%. עומד לפני משא ומתן על הגדלת השכר תוהה איך להתנהל.

למיטב הבנתי על כל 1000 שח נוספים שאני מכניס. אז אני משלם:

- 350 למס הכנסה

- 120 לביטוח לאומי/בריאות

- 20 לקרן השתלמות

- 60 לפנסיה

סה״כ 550. כלומר נשאר לי מכל שקל נוסף רק 45%

ההיגיון שלי. אם אני רוצה לממן עכשיו הוצאה קבועה נוספת בסך 1000 שח. אני צריך להוסיף למשכורת עוד 2000.

לעומת זאת. הבנתי שיש הטבות שאני יכול לבקש שהן שוות שכר. למשל הטבת השתתפות באוכל.

ואז העבודה משלמת ישירות לבית העסק 1000 שח. ואני משלם מיסים וביטוח לאומי (זקיפת מס) בסך 470. פחות מחצי. (כלומר אם יוסיפו לי את אותם 2000 לשכר. אוכל לממן הוצאה ב 2000 והיא תעלה לי רק 1000. היכולת שלי להוציא גדלה פי 2)

על פניו זאת גישה מאוד משתלמת. אבל אני מנסה להבין אם אני אכן צודק.

הבנתי שאם אני הולך על הגישה הזאת יש לי כמה הפסדים משמעותיים:

- פחות דמי אבטלה (אבל לדעתי אני עובר את הרף. אז זה לא באמת משנה)

- המעסיק לא יפריש 6% לפנסיה

- המעסיק לא יפריש 8.5% לפיצויים

- המעסיק לא יפריש 7.5% לקרן השתלמות

כלומר על ה 2000 הללו אני אפסיד סכומים עקיפים של 440 שח

האם אני צודק בניתוח שלי? האם יש איכשהו דרך לא להפסיד את הסכומים העקיפים?

האם אתם חושבים שזאת גישה טובה להרוויח יותר מהשכר שלי?
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 10:38
לא יודע לענות בדיוק על השאלה שלך, אבל במקומות רבים בהייטק אפשר לקבל rsu או אופציות בנוסף למשכורת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 10:39
ההפרשות הסוציאליות זה כסף שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 11:40
שמע, זה יוצא 20 מיליון חודשי

מה אתה מתעסק באופטימיזציות...
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 12:53
בשום אופן הטבת מעסיק לא תשתלם יותר מהגדלת הברוטו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 13:01
מבחינתי ההטבות הללו בהרבה מקרים דוחפות להוצאה שאולי לא הייתה מוצאת מלכתחילה (קניית אוכל מוכן למשל אל מול בישול ביתי בעלות פחותה), שהן מגבילות אותי באופן או במקום המימוש שלהן, מה שמייקר את ההוצאה ביחס לקנייה בכסף רגיל במקום או באופן אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 13:04
ואתה מפסיד גם את הריבית דריבית על ההפרשות הסוציאליות של המעסיק. העלאת שכר עדיפה, ותביא אוכל מהבית וגם תהיה יותר בריא
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 13:28
אתה טועה בחישוב

אם הוסיפו לך 1000 שקל לשכר ברוטו, למעסיק לרוב זה עולה 1300 שקל (הוא משלם לך עוד 8.3 אחוז לפיצוים עוד 6.5 אחוס לפנסיה עוד 7 אחוז לביטוח לאומי ועוד 7.5 אחוז לקרו השתלמות למרות שלרוב אתה תעבור את התקרה ולא כולם יפרישו אז)

אתה תקבל בנטו נכון 450 שקל אבל יופרש לך בסהכ עוד 310 שקל בערך לפנסיה ולקרן השתלמות

כלומר בפועל קיבלתכסף 760 שקל

אם יתנו לך נניח השתתפות באוכל של 1000 שקל

אתה תשלם על זה שווי מס של 470 (אותם מיסים רק בלי הפנסיוני) כלומר הנטו שלך ירד ב470

אז בפועל קיבלת שווה כסף תוספת רק של 530 שקל (ותכלס זה בכרטיס תן ביס ולא באמת במזומן ואז אולי גם לא תקנה בצורה נבונה...)

ברור של 760 שקל משתלם יותר מ530 שקל!!

מעבר לזה כן אפשר להרוויח יותר אולי אם תגדיל הפרשות לפנסיה נניח

אם תבקש מהמעסיק להפריש לך 7.5 אחוז ולא 6.5 אחוז

אתה אמור לא לשלם על זה מס (תלוי בגובה הזיכוי מס ותקרה) - אבל לא תראה את הכסף בקרוב (-:

כנל אם המעסיק ישלם לך על ביטח החיים ודברים כאלה

כנראה אם אתה מתכוון לחסוך את ההפרש הכי יעיל זה לקבל לברוטו ולהשקיע אותו במידי בשוק ההון

כמובן אחרי שמיקסמת את הקרן השתלמות למקסימום

כן לפעמים אפשר מהמעסיק אולי שיקנה לך על חשבון החברה דברים שישמשו אותך מבלי שווי מס

קצת תחום אפור אבל

נניח המעסיק קונה לך לפטופ + מסך + כיסא משרדי שימש אותך לעבודה מהבית אתה לא אמור לשלם על זה שווי מס (כל עוד זה לא ישאר אצלך)

אם לדוגמא המעסיק יזמין למשרד נגיד מאמן כושר פרטי /מאסאזית/ יועץ פנסיוני/ ערבי צוות או תרבות ותשתמש בזה אתה גם אולי תהיה פתור מתשלום מס
🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2021 13:33
את הראשונים - אתה תשלם בכל מסלול אפשרי.

את האחרונים - על כל שקל שיורד לך, המעסיק מוסיף עוד 2-3 שקלים וזה מצטרף לכסף שלך בעתיד.

אל תשכח שקרן השתלמות אתה יכול למשוך אחרי 6 שנים בהטבת מס, וגם בפנסיה שאין כמעט הטבות מס על משיכה לפני גיל 60 - אתה משלם 60 ש"ח, המעסיק מוסיף עוד 60 ש"ח, אם תחליט למשוך את 120 ש"ח האלו מקרן הפנסיה תשלם מס 35% ותישאר עם 78 ש"ח ביד - זה יותר מה-60 שרצית לחסוך...

ולא שאני ממליץ לבצע את המשיכה מקרן הפנסיה בפועל, אבל בעיקרון, המסלול של שקל מהעובד ושקל מהמעסיק לתגמולי פנסיה יהיה ברוב המקרים רווחי לעובד גם בנטו אם ימשוך (אולי לא לעובדים שממוסים על הפקדות מעסיק + מס שולי גבוה)